افزایش ۵۶ درصدی واردات اسباب‌بازی/ چین همچنان رکورددار است
افزایش ۵۶ درصدی واردات اسباب‌بازی/ چین همچنان رکورددار است

دبیر شورای نظارت بر اسباب‌بازی با اشاره به رشد ۵۶ درصدی واردات اسباب‌بازی در شش ماهه نخست سال جاری گفت: ۳۰ درصد اقلام خریداری شده را عروسک تشکیل می‌دهد. محسن حموله با اشاره به میزان واردات اسباب بازی گفت: بر اساس بررسی اظهارنامه‌های وارداتی از مبادی قانونی در سطح گمرکات کشور، ماهانه نزدیک به هفت […]

دبیر شورای نظارت بر اسباب‌بازی با اشاره به رشد ۵۶ درصدی واردات اسباب‌بازی در شش ماهه نخست سال جاری گفت: ۳۰ درصد اقلام خریداری شده را عروسک تشکیل می‌دهد.

محسن حموله با اشاره به میزان واردات اسباب بازی گفت: بر اساس بررسی اظهارنامه‌های وارداتی از مبادی قانونی در سطح گمرکات کشور، ماهانه نزدیک به هفت و نیم میلیون دلار صرف خرید اسباب بازی از کشورهای چین، امارات، آلمان، ایتالیا، ترکیه، اسپانیا و… می‌شود. میزان واردات ۹ ماهه سال جاری نزدیک به ۶۸ میلیون دلار است که تنها ۳۰ درصد از اقلام خریداری شده را عروسک تشکیل می‌دهد.

دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی با اشاره به رشد ۵۶ درصدی واردات اسباب بازی در شش ماه نخست سال گفت: دبیرخانه این شورا به عنوان تنها مرجع قانونی صدور مجوز ترخیص اسباب بازی از گمرکات کشور، میزان واردات اسباب بازی به ایران را در ۶ ماهه اول سال جاری نزدیک به ۵۶ درصد بیشتر از مدت مشابه نسبت به سال گذشته اعلام می کند.

حموله به عوامل افزایش واردات اسباب بازی اشاره و بیان کرد: یکی از دلایل این مسال، کاهش تعرفه این کالا از ۵۵ درصد به ۲۶ درصد در سال‌های اخیر است که در رشد واردات اسباب بازی بی‌تأثیر نبوده است. در ضمن در حال حاضر، تعرفه قطعات اسباب بازی هم ۱۰ درصد است که پیش از این،  ۲۰ درصد بوده‌است؛ بنابراین نظارت و کنترل واردات اسباب بازی به یک عزم جدی از سوی تمام سازمان‌ها و نهادهای متولی در این حوزه نیاز دارد و وزارت صنعت، معدن و تجارت، ورازت فرهنگ و ارشاد اسلامی (بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای)، سازمان ملی استاندارد ایران، گمرک ایران، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سازمان صدا و سیما و دیگر نهادهای مرتبط باید دست به دست هم بدهند و در این زمینه فعالیت کنند.

دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی همچنین بیان کرد: این شورا برای تسریع در کار ارباب رجوع در استان‌های بوشهر، خوزستان، هرمزگان و تهران دفتر صدور مجوز ترخیص دارد. قطعاً شورای نظارت بر اسباب‌بازی در این‌باره به تنهایی قادر نخواهد بود که بر تمام مسائل واردات اسباب بازی نظارت کافی داشته باشد و طبق شرح وظایف معین و محوله، سیاست‌ها و تدابیر را برای هماهنگی با ارگان ها و نهادهای مرتبط اعلام می‌کند.

حموله در پاسخ به این که خبری منتشر شده که واردات اسباب بازی از چین، برابر با ۱۴۰ میلیون دلار بوده گفت: واردات در این ۹ ماه، ۶۸ میلیون دلار بوده که البته بخش عمده ای از آن به چین اختصاص داشته است.

او همچنین اظهار امیدواری کردبا پشتیبانی، همیاری و همسویی نهادها و سازمان های مرتبط بتوانیم با سیاست گذاری های مناسب حمایت از تولیدکنندگان انجام پذیرد تا با شتاب بیشتری به سوی استقلال اقتصادی، خودکفایی و رونق کسب و کار داخلی در حوزه اسباب بازی کودکان گام برداریم.