شهید سید حسن آیت، شصت ابتکار و شصت گلوله
شهید سید حسن آیت، شصت ابتکار و شصت گلوله

شهید سید حسن آیت رحمت الله علیه  در ساعت هشت صبح روز چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۶۰  در مقابل منزلش در تهران، توسط  سازمان مجاهدین خلق ایران  با شلیک بیش از شصت گلوله به شهادت رسید که شهادت حق او بود زیرا شهادت جایزه اتمام ماموریت مردان پذیرفته شده در امتحان خدایی است و هرگز کسی […]

شهید سید حسن آیت رحمت الله علیه  در ساعت هشت صبح روز چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۶۰  در مقابل منزلش در تهران، توسط  سازمان مجاهدین خلق ایران  با شلیک بیش از شصت گلوله به شهادت رسید که شهادت حق او بود زیرا شهادت جایزه اتمام ماموریت مردان پذیرفته شده در امتحان خدایی است و هرگز کسی ندیده که جان بر کفان مبارزه و جهاد جان به جانان بی اهدای خون تسلیم نموده باشند.

شهید سید حسن آیت در سوم تیرماه ۱۳۱۷ در نجف‌آباد اصفهان به دنیا آمد. او در خانواده‌ای مذهبی پرورش یافت و پس از گذراندن دوران دبستان و دبیرستان در شهر نجف‌آباد، تحصیلات عالیهٔ خود را در رشته‌های علوم اجتماعی، حقوق، ادبیات، جامعه‌شناسی و روزنامه‌نگاری در تهران به اتمام رساند و همزمان با تحصیل در دانشگاه دروس حوزوی را نیز آموخت و به زبان‌های عربی، انگلیسی و فرانسوی نیز تسلط پیدا کرد. تحصیلات متنوع شهید آیت باعث شد که برای مدت زیادی در زمرهٔ دانشجویان، با محافل روشن‌فکری دانشگاه ارتباط مستقیم داشته باشد. از جمله اینکه وی در دوره کارشناسی ارشد رشتهٔ جامعه‌شناسی با ابوالحسن بنی‌صدر همکلاس بوده است. به نوشته سایت ویکی، وی دوره روزنامه نگاری خود را در مؤسسه اطلاعات پشت سر گذاشته است.

شهید سید حسن آیت در اواخر سال ۱۳۳۹ به عضویت حزب زحمتکشان ملت ایران در آمد. بنیان‌گذار این حزب شخصی به نام دکتر مظفر بقایی است که از پر رمز و رازترین رجال سیاسی تاریخ معاصر ایران به حساب می آید.

شهید سیدحسن آیت در نامه ای ۹۴ صفحه‌ای که در سال ۱۳۴۲ برای مظفر بقایی نوشته است  واصل این نامه هم اکنون در کتابخانه مجلس شورای اسلامی نگه داری می‌شود آورده است:

موقعی که من به حزب آمدم موقعی بود که جنابعالی در زندان بودید و دادستان ارتش برایتان تقاضای اعدام کرده بود.

آن زمان سر و صدای جبهه جدید ملی ،  ایران را پر کرده بود و جراید تقریباً بالاتفاق در تمجید و تحسین و تعظیم جبهه ملی می‌کوشیدند و گویا در اینمورد با یکدیگر مسابقه گذارده بودند. و در اثر تبلیغات عده زیادی به این جبهه پیوسته بودند. گروهی از روی ایمان، گروهی از روی ترس و گروهی از روی طمع.  لذا و در چنین موقعیتی بر خود فرض دانستم که رسماً افتخار عضویت حزب زحمتکشان ملت ایران را با وجود تمام مشکلاتی که در زندگی خصوصی  من وجود داشت بیابم. با وجودی که تا آنجا که مقدور بوده است از نقاط قوت و ضعف جنابعالی با اطلاع بودم. او در این نامه یادآور می‌شود که از رای اعتماد دکتر بقایی به کابینه‌های قوام، حکیمی و ساعد در دوره پانزدهم مجلس شورای ملی مطلع بوده است.

پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به زعامت آیت الله العظمی امام خمینی رحمت الله علیه  دکتر حسن حبیبی  از اعضای  خارج از کشور حزب نهضت آزادی  طرح اولیه یا پیش‌نویس قانون اساسی برای بنیان گزاری جمهوری اسلامی ایران  را تهیه کرده بود.

در این پیش‌نویس قانون اساسی  اصل ولایت فقیه  اساسا مفقود و پیش بینی نشده بود، که حتی پس از تهیه متن اولیه  مورد تأیید امام خمینی(ره) وسپس بعد از آناعضای شورای انقلاب هم متن را تایید کرده بودند  ولی با توجه به آنچه در حکم نخست‌وزیری مهندس مهدی  بازرگان آمده بود، و دولت مکلف به تشکیل مجلس خبرگان  گردید،  مجلس خبرگان تدوین قانون اساسی تشکیل گردید. مجلسی که شهید سیدحسن آیت با عضویت در هیئت رئیسه آن، نقش کلیدی در ارایه و الحاق مواد مربوط به ولایت و اصل کلیدی جایگاه امام و بعد از ایشان رهبری  را در قانون اساسی گنجانید و همین یک قدم برای شهید سید حسن آیت جایزه بهشت را به ارمغان داشت ولاکن آیت به این خدمت بزرگ و ممتاز و ماندگار و ناجی نظام اسلامی از شر چپ و راست  و مخصوصا انگلستان که سعی میکرد با حمایت از پیروزی انقلاب و در عین حال رخنه در صفوف مجاهدین و مبارزین هم انتقام خود را در جریان ملی شدن نفت به رهبری آیت الله کاشانی و مصدق ، از امریکا بگیرد و هم نقشی ممتاز در استعمار نو برای همیشه در ایران داشته باشد، بسنده نکرد و دایم توطئه های عوامل امریکا و انگلیس را در طول باقیمانده حیات پر برکتش  نقش برآب نمود.

شهید سید حسن آیت در راهبرد اسلامیت نظام نقشی عجیب بی بدیل را عهده دار بوده است که شاید در تمام صفوف خدمتگزاران موجود و شهید چنین امتیازاتی برای احدی قابل تصور نیست.

نقش افشاگرانه و هدایت محور شهید سید حسن آیت انقلاب اسلامی را بارها و بارها از ره آورد حوادثی که دشمنان قسم خورده اسلام و چپاولگران عرصه استعمار ملتها بوجود می آورده اند ، نجات بخشیده است.

امیر سعید نقی زاده سهی، عضو واحد دانشجویی حزب جمهوری اسلامی و قائم مقام مدیرمسئول نشریه کارگری حزب (صالحان سازنده) که از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با شهید آیت حشر و نشر  داشته است و خود را مرید ایشان می داند، می گوید: «شهید آیت، بارها در جلسات حزب، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد را التقاطی معرفی می کرد و مخالف حضور اونها در بدنه ارشد حزب بود.

اساسا شهید آیت تشکل هایی همچون جبهه ملی، نهضت آزادی و سازمان مجاهدین خلق (منافقین)را حلقه های پی در پی یک زنجیر می دانست و تشکیلاتی مثل جاما و جنبش مسلمانان مبارز را هم که حبیب الله پیمان رئیس آن بود، در چارچوب این جریان ارزیابی می کرد. شهید آیت معتقد بود که استعمار در برابر مبارزان اصیل، مبارزان قلابی و بدلی به وجود می آورد و از این رو بنی صدر و قطب زاده و بازرگان ومیرحسین موسوی  و بهزاد نبوی و حتی برخی روحانی ها را انقلابیونی قلابی می دانست که برای انحراف جریان اصیل در میان مبارزین  قرار گرفته اند» به جرات میتوان استناد نمود که شهید سید حسن آیت رحمت الله علیه بیش از شصت اقدام برجسته در انقلاب اسلامی دارد که منطبق با هر یک از آنها یک گلوله دریافت نموده است و این یعنی اوج نفرت دشمن از فطرت هوشمند و پاک یک مبارز واقعی و درمیدان مبارزه برای اسلام.

را به نمایش گذاشته است. خدایش رحمت کند و با اولیاء خود مقرون حیات ابدی نماید. ان شاالله

والسلام

حمید رضا نقاشیان