ویتامین D نقش محافظتی در مقابل بیماری های مغزی ندارد
ویتامین D نقش محافظتی در مقابل بیماری های مغزی ندارد

مطالعات جدید نشان می دهد ویتامین D تاثیر کمی در محافظت از مغز در مقابل بیماری های ام اس، پارکینسون یا آلزایمر دارد.  یافته های جدید مبتنی بر تحلیل و بررسی بیش از ۷۰ مطالعه است. «کریستال آیکوپتا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آدلاید استرالیا، در این باره می گوید: «مطالعات قبلی نشان داده اند […]

مطالعات جدید نشان می دهد ویتامین D تاثیر کمی در محافظت از مغز در مقابل بیماری های ام اس، پارکینسون یا آلزایمر دارد.

 یافته های جدید مبتنی بر تحلیل و بررسی بیش از ۷۰ مطالعه است. «کریستال آیکوپتا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آدلاید استرالیا، در این باره می گوید: «مطالعات قبلی نشان داده اند که بیماران مبتلا به بیماری های تخریب کننده عصبی در مقایسه با افراد سالم دارای میزان کمتر ویتامین D هستند.»

وی در ادامه می افزاید: «از اینرو این باور وجود دارد که افزایش میزان ویتامین D چه از طریق قرارگیری بیشتر در معرض نورخورشید و اشعه فرابنفش (UV) یا از طریق مصرف مکمل های ویتامین D می تواند تاثیر مثبتی داشته باشد. باور گسترده در سطح جوامع این است که این مکمل ها موجب کاهش ریسک ابتلا به اختلالات مغزی یا محدود شدن روند پیشرفت آنها می شود.»

آیکوپتا می گوید: «نتایج بررسی ها و تحلیل تمام مستندات علمی نشان می دهد چنین تاثیری وجود ندارد و هیچ سند متقاعدکننده ای در حمایت از ویتامین D به عنوان یک عامل حفاظتی برای مغز نیست.»

به گفته محققان، با وجودیکه ویتامین D برای سلامت ضروری است اما راه حلی برای پیشگیری یا درمان اختلالات مغزی نیست.