به گزارش صبح اقتصاد تهران- ایرنا- دبیر میز آ. سه. آن سازمان توسعه تجارت ایران گفت: صادرات ایران به اتحادیه اقتصادی آ.سه.آن در ۵ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ با ۴۸ درصد افزایش به رقم یک میلیارد و ۷۶ میلیون دلار رسید.به گزارش سازمان توسعه تجارت، «محسن رضایی پور» اظهار داشت: در بین ۱۰ کشور عضو اتحادیه اقتصادی آ. سه. آن (اتحادیه جنوب شرق آسیا) بیشترین صادرات ایران به کشور تایلند بوده که با ۳۹۵ هزار تن به ارزش ۲۶۶ میلیون دلار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد ۸۸ درصدی در ارزش داشته است.دبیر میز آ. سه. آن سازمان توسعه تجارت ایران خاطرنشان کرد: مهمترین اقلام صادراتی ایران به تایلند شامل شمش آهن، مقاطع فولادی، روی غیرممزوج، احشای مرغ، قیر نفت و وازلین است.رضاییپور گفت: در این مدت اندونزی دومین کشور هدف صادراتی ایران در این اتحادیه بوده و میزان صادرات به این کشور حدود ۳۵۲ هزار تن به ارزش ۲۲۷ میلیون دلار بوده است.وی افزود: این میزان از نظر ارزشی ۲۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته ولی وزنی ۳۰ درصد کاهش داشته است.رضاییپور اظهار داشت: حجم تجارت ایران با این اتحادیه از سال ۱۳۹۷ و همزمان با دور جدید تحریمها روندی نزولی داشته است.دبیر میز آ. سه. آن سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: حجم تجارت ایران در سال گذشته به رقم سه میلیارد دلار رسید، این در حالی است که سابقه و تجربه صادرات رشد یابندهای از سوی ایران به این اتحادیه اقتصادی مهم در سالهای قبل از اعمال تحریم ها وجود داشته است.وی تاکید کرد: با افزایش ۴۸ درصدی صادرات ایران در پنج ماهه اول ۱۴۰۰ انتظار میرود روند افزایشی تجارت با این اتحادیه مهم آغاز و تداوم یابد.به گفته رضایی پور، بیشترین اقلام وارداتی ایران از اتحادیه اقتصادی آ. سه. آن شامل نیشکر، روغن پالم، سویا، محصولات غذایی، برنج، لوازم خانگی، فیبر متوسط فشرده و تلفن همراه بوده است.به گزارش ایرنا، از سال ۱۹۶۷ با هدف توسعه اقتصادی، برقراری ثبات سیاسی و ثبات در منطقه، ۱۰ کشور در جنوب شرق آسیا از جمله اندونزی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، ویتنام، برونئی، لائوس، مالزی، میانمار و کامبوج اتحادیه اقتصادی آ. سه. آن را تشکیل دادند. بر اساس آخرین اعلام گمرک مجموع تجارت خارجی ایران در پنج ماهه نخست سالجاری به ۵۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش ۳۴ میلیارد دلار رسید که با تراز یک میلیارد دلاری مثبت سهم صادرات ۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن به ارزش ۱۷ میلیارد و ۶۶۱ میلیون دلار و سهم واردات ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۶ میلیارد و ۶۳۱ میلیون دلار بود.
افزایش ۴۸ درصدی صادرات به اتحادیه اقتصادی آ.سه.آن
برچسب ها
28 فوریه 2026
گزارش ایرنا از سالروز یک اتفاق تاریخی در سینمای ایران؛
نجاتدهنده همچنان در آیینه است/ ۱۴ سال بعد از اسکارِ «جدایی» کجا ایستادهایم؟
امیر دریادار ایرانی مطرح کرد؛
اقتدار ناوگروه ۱۰۳ در مأموریت اقیانوسی/ ۵ درخواست ایران در رزمایش میلان تصویب شد
28 فوریه 2026
نجاتدهنده همچنان در آیینه است/ ۱۴ سال بعد از اسکارِ «جدایی» کجا ایستادهایم؟
تندیس طلایی رنگ اسکار در حالی ۱۴ سال پیش در دستان اصغر فرهادی درخشید که امروز تولیدات جشنوارهای سینمای ایران رنگ و بوی بسیار متفاوتی به خود گرفته است.
اقتدار ناوگروه ۱۰۳ در مأموریت اقیانوسی/ ۵ درخواست ایران در رزمایش میلان تصویب شد
فرمانده نیروی دریایی ارتش حضور ناوگروه ۱۰۳ در آبهای آزاد و شرکت در رزمایش «اراده برای صلح» در آفریقای جنوبی را حامل پیامی مهم برای جهان دانست و تصریح کرد: رفتار سایر کشورها در دریا نشاندهنده اقتدار ناوگروه ۱۰۳ نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران بود و این موضوع حتی در تحلیلهای خارجی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
28 فوریه 2026
تکنرخیسازی ارز؛ اصلاح ساختاری یا آزمون پرریسک اقتصاد ایران؟
تکنرخی شدن ارز در حالی بار دیگر به کانون بحثهای سیاستگذاری اقتصادی بازگشته است که از آن بهعنوان یکی از مهمترین اصلاحات ساختاری اقتصاد ایران یاد میشود؛ موافقان، آن را گامی ضروری برای مهار رانت، افزایش شفافیت و بهبود محیط کسبوکار میدانند و منتقدان هشدار میدهند در اقتصاد مبتلا به تورم مزمن، کسری بودجه پایدار و محدودیت منابع ارزی، این کار شوک تورمی در پی دارد.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.



























