دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران به نقض عهدهای مکرر آمریکا در قبال برجام پاسخ شایسته و به موقع خواهد داد و هیچ گونه تغییر، تفسیر و یا اقدام جدیدی را که محدود کننده برجام باشد نمیپذیرد. یوسف بن علوی، وزیرمشاور در امور خارجی سلطنت عمان عصر امروز(شنبه) با علی شمخانی، نماینده مقام معظم […]
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران به نقض عهدهای مکرر آمریکا در قبال برجام پاسخ شایسته و به موقع خواهد داد و هیچ گونه تغییر، تفسیر و یا اقدام جدیدی را که محدود کننده برجام باشد نمیپذیرد.
یوسف بن علوی، وزیرمشاور در امور خارجی سلطنت عمان عصر امروز(شنبه) با علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و پیرامون تحولات منطقه و گسترش همکاری های دو کشور در ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گفت وگو کرد.
شمخانی در این دیدار با اشاره به روابط عمیق، مستحکم و رو به توسعه دو کشور که هم گرایی و اشتراک نظر قابل توجهی را در دیدگاه های منطقه ای ایجاد کرده است، تاکید کرد: ارتقای مناسبات سازنده و همه جانبه با همسایگان مبتنی بر تامین منافع مشترک، مهمترین اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.
وی با تبیین زمینه های اقتصادی توسعه همکاری های دوجانبه در حوزه های انرژی و ترانزیت اظهار داشت: سرمایه گذاری مشترک به منظور ایجاد زیر ساخت های پولی، مالی، بندری و حمل و نقل می تواند ضمن متنوع سازی ظرفیت های تجاری و بازرگانی در منطقه، دستیابی امن و ارزان به بازارهای هدف را تسهیل نماید.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر سیاست پایدار جمهوری اسلامی ایران در توسعه مناسبات مبتنی بر همکاری، خویشتن داری و مفاهمه با همسایگان تصریح کرد: برخی کشورهای منطقه با فاصله گرفتن از حکمرانی معقول، رفتار و گفتارهای شتاب زده و متکبرانه را در دستور کار خود قرار داده اند و امکان مدیریت بحران های منطقه ای را با چالش های جدی روبه رو کرده اند.
دریابان شمخانی با ابراز نگرانی نسبت به تداوم کشتار زنان و کودکان یمنی در بمباران هواپیماهای متجاوز عربستان سعودی و امارات عربی متحده و وضعیت فاجعه بار مردم ستمدیده و مظلوم این کشور خاطر نشان ساخت: مواضع و دیدگاههای مشترک ایران و عمان در بحران یمن، مبتنی بر توقف سریع جنگ و استقرار آتش بس، رفع محاصره و ارسال کمک های انسان دوستانه و انجام گفتگوهای یمنی- یمنی برای شکل گیری ساختارهای سیاسی جدید براساس رای و خواست مردم یمن است.
وی افزود: بحران یمن راه حل نظامی نداشته و تنها مسیر بازگشت آرامش و امنیت به این کشور، بهره گیری از ابتکارهای سیاسی برای مشارکت دادن مجموعه گروه های سیاسی و قومی دارای پایگاه مردمی در ساختار سیاسی آینده است.
شمخانی با تقبیح تلاش مستمر برخی کشورها برای ایجاد فضای دو قطبی و افزایش شکاف های سیاسی و امنیتی در منطقه افزود: امنیت خلیج فارس و منطقه تنها با چند جانبه گرایی و فاصله گرفتن از هر نوع تنش آفرینی با تمرکز بر طراحی و اجرای الگوهای مبتنی بر مشارکت منطقه ای مسئولانه، محقق خواهد شد.
نماینده مقام معظم رهبری بدعهدی و رفتارغیر قانونی ایالات متحده آمریکا در قبال توافق نامه بین المللی برجام و انفعال اروپا در برابر واشنگتن را نماد روشنی از ضرورت تمرکز کشورهای منطقه بر اتخاذ راه حل های بومی برای حل و رفع مشکلات و بحران ها عنوان کرد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به نقض عهدهای مکرر آمریکا در قبال برجام پاسخ شایسته و به موقع خواهد داد و هیچ گونه تغییر، تفسیر و یا اقدام جدیدی را که محدود کننده برجام باشد نخواهد پذیرفت.
شمخانی با هشدار نسبت به قرار گرفتن اروپا در زمین بازی آمریکا و رژیم صهیونیستی وپاسخ مثبت به باج خواهی آنها به بهانه حفظ برجام افزود: توانمندیهای دفاعی بویژه برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران که ماهیت بازدارنده دارد بر اساس الزامات امنیت ملی و با جدیت ادامه می یابد و فضا سازیهای سیاسی و رسانه ای تاثیری بر تداوم آن نخواهد داشت.
یوسف بن علوی، وزیرمشاور در امور خارجی سلطنت عمان نیز در این دیدار اظهار داشت: ما همواره جمهوری اسلامی ایران را دوست، شریک و همسایه قابل اعتماد خود دانسته و نقش این کشور در ایجاد ثبات و امنیت در منطقه را ستایش می کنیم.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی و پتانسیل های علمی، فنی، صنعتی و مالی ایران و عمان، چشم انداز توسعه همکاری های اقتصادی و دستیابی به بازارهای صادراتی جدید برای دو کشور را بسیار روشن ذکر کرد و اظهار داشت: آماده اقدام مشترک برای ترمیم فاصله غیر قابل توجیه میان روابط سیاسی با همکاری های اقتصادی میان ایران و عمان هستیم.
بن علوی بهره گیری از ابزارهای نظامی برای اعمال اراده سیاسی را رفتاری غیر قابل قبول عنوان کرد و افزود: تجربیات سال های اخیر که با از دست رفتن سرمایه های انسانی و مالی بسیار سنگین کشورهای منطقه همراه بوده است نشان می دهد که باید مسیر تفاهم و گفتگو جایگزین خشونت و نظامی گری شود.