به گزارش صبح اقتصاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران از اقدامات انجام شده در جهت شناسایی ابنیه پرخطر تحت پوشش این دانشگاه خبر داد و گفت: خیلی از مراکز خصوصی و دولتی بیمارستانی در تهران اخطار آتشنشانی دارند که اگر بخواهیم همه آنها را تعطیل کنیم، درمان در تهران مختل خواهد شد و این یک معضل است؛ بنابراین باید بیمارستانهای شهر را در حال ارائه خدمت، اصلاح کرد.
دکتر حسین قناعتی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت فرسودگی بیمارستانهای پایتخت، گفت: تهران در نوار زلزله قرار دارد و بالقوه تهدید بزرگی به نام زلزله برای پایتخت وجود دارد که اگر رخ دهد آن وقت بیثباتیهای پنهان، آشکار خواهد شد؛ پس میبایست اقدامات مقتضی در این زمینه صورت گیرد.
تخلیه ساختمان سابق ستاد مرکزی وزارت بهداشت تا دو هفته آتی
وی درباره شناسایی مراکز بیمارستانی و درمانی پرخطر در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: خوشبختانه از مدتها قبل به شکل جدی شروع به شناسایی تمام ابنیه پرخطر کردهایم تا اگر بنایی مغفول مانده مورد بازنگری قرار گیرد. در همین راستا ساختمان سابق ستاد مرکزی وزارت بهداشت در تقاطع خیابان حافظ و جمهوری که متعلق به سه دانشگاه علوم پزشکی تهران است و ناایمن اعلام شده است؛ طی دو هفته آینده تخلیه خواهد شد تا به اماکن امن منتقل شوند.
او ادامه داد: پیدا کردن ساختمان ایمن و جابهجایی کاری سخت است، اما با توجه به اخطار جدی که داده شده است، قرار است فعلا به شکل موقت به جایی نقل مکان کنیم تا پس از آماده شدن زیرساختهای ساختمان جدید، به محل جدید نقل مکان کنیم.
قدمت بالای بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازه ۹۰ ساله در بیمارستان امام خمینی (ره)
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه عمده بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه قدمت ساخت بالایی دارند، تصریح کرد: حتی به عنوان مثال در بیمارستان امام خمینی (ره) سازهای مربوط به ۹۰ سال قبل هم وجود دارد. درست است که این بیمارستان با استاندارد آلمانیها ساخته شده اما قطعا استاندارد ۹۰سال پیش با الان متفاوت است و از نظر مشخصات فنی دچار ایراداتی است.
مشکلات سازهای و پلههای فرار پرمراجعهترین بیمارستان پایتخت
بیمارستانهایی که اخطار دارند و نمیتوان آنها را تعطیل کرد
وی افزود: الان بیمارستان امام خمینی (ره) به لحاظ پلههای فرار و سازهای دچار مشکل است و این در حالی است که روزانه دهها هزار نفر در این بیمارستان تردد میکنند و نمیتوان سرویسدهی را متوقف کرد. الان خیلی از مراکز خصوصی و دولتی بیمارستانی مشابه هم در تهران اخطار آتشنشانی دارند که اگر بخواهیم همه آنها را تعطیل کنیم، درمان در تهران مختل خواهد شد و این یک معضل است. در واقع میبایست بیمارستانهای شهر را در حال ارائه خدمت اصلاح کرد و مجبوریم در برخی مراکز کار را ادامه دهیم.
بازسازی یا نوسازی سازههای بیمارستانی؟
قناعتی درباره امکان بازسازی یا نوسازی سازههای بیمارستانی در تهران، اظهار کرد: این موضوع باید از نظر فنی مورد ارزیابی قرار گیرد. از نظر تجهیزات ایمنی میبایست ساختمانها را مجهز کنیم.
او با بیان اینکه در بسیاری از نقاط دنیا به بازسازی و مقاومسازی ساختمانهای قدیمی فکر میشود، گفت: به عنوان مثال بیمارستان سن بارت در لندن ۸۰۰ سال قدمت دارد، اما همچنان با تقویت سازه سرپا است. این عادت غلط ما است که ساختمانهای قدیمی را تخریب و ساختمان جدید به جای آن میسازیم.
و بودجهای که همیشه کم میآید…
وی درخصوص اعتبار بخشی برای ایمنسازی و بازسازی بیمارستانها، تاکید کرد: در این وضعیتِ بودجهای دردسرهای خود را داریم و تامین اعتبار برای هرکاری سخت و مشکل است. بودجه امسال هم به اندازهای نیست که بتوانیم نیازهای خود در این بخش را تامین کنیم و باید با تمهیدات دیگری اعتبارات لازم را تامین کنیم که انشاءالله توفیق خواهیم داشت.
قناعتی درباره اتفاقاتی که در حوزه ایمنسازی بیمارستانها پس از طرح تحول سلامت رخ داد، بیان کرد: کار اساسی بزرگی صورت نگرفت و به اندازه کافی موثر نبود. به نظر میرسد بودجهای که در طرح تحول سلامت برای این بخش هزینه شد را میتوانستیم بهتر مدیریت کنیم.
او درباره کارایی بیمارستانهای تهران در زمان بحران و بلایای طبیعی، گفت: به نظر میرسد مشکلات جدی در این زمینه وجود داشته باشد اما انشاءالله که با وقوع بحران شرایط حادی پیش نیاید.