تغییرات دولت ترامپ در سیاست خارجی آمریکا و هدیه‌ای به چین و روسیه
تغییرات دولت ترامپ در سیاست خارجی آمریکا و هدیه‌ای به چین و روسیه
یک صاحبنظر بنام آمریکایی با برشمردن تغییرات چشمگیر دولت ترامپ در سیاست خارجی آمریکا به پیامدهای این تحولات پرداخت و برنده اصلی آن را چین و روسیه معرفی کرد.

تغییرات دولت ترامپ در سیاست خارجی آمریکا و هدیه‌ای به چین و روسیه

به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد فرید زکریا، تحلیلگر برنامه “جی پی اس” شبکه خبری سی ان ان، پیرامون آثار تغییرات اخیر در سیاست خارجی آمریکا گفت: دولت ترامپ در چند هفته کوتاه، انقلابی در سیاست خارجی به وجود آورده است. واشنگتن اوکراین را که متحد دیرینه آن به شمار رفته و از ۳۰ سال پیش و زمان امضای تفاهم نامه بوداپست متعهد به حفظ امنیت آن شده، تنها گذاشته است. در واقع، دولت آمریکا اکنون به دنبال سهم بزرگی از ثروت معدنی اوکراین برای جبران حمایت از این کشور است.

در همین حال، واشنگتن جنگ تعرفه ای علیه همسایگان و نزدیکترین شرکای تجاری خود یعنی کانادا و مکزیک به راه انداخته و از دانمارک خواست گرینلند را به آن فروخته و پاناما نیز کانال پاناما را تحویل دهد. واشنگتن همچنین برای خروج از سازمان بهداشت جهانی، که در تأسیس آن دست داشت، اقدام کرده است.

به گمان این تحلیلگر، آمریکا همچنین بر خلاف سنت سخاوتمندانه‌ای که از جنگ جهانی اول در پیش گرفته بود، تلاش کرده تا بخش اعظم کمک به کشورهای فقیر را قطع کند. اعمال تعرفه‌های تجاری نیز نقض آشکار قوانین تجاری است که خود واشنگتن ایجاد و دهه ها از آن دفاع کرده است.

این اقدام های آمریکا بی پیامد نیست و به ایجاد یک دنیای چندقطبی می انجامد. کشورهای بزرگی مانند آلمان و ژاپن به ناچار به فکر تامین امنیت خود بوده و سلاح هسته ای برای ژاپن و همچنین کره جنوبی گزینه ای جذاب خواهد بود.

در زیر چتر امنیتی آمریکا، جهان شاهد اشاعه بسیار اندک تسلیحات هسته ای بوده است. این وضعیت در آینده می تواند به نحو چشمگیری تغییر کند. هر کشوری به دنبال قطع وابستگی خود به آمریکا خواهد بود و ممکن است به دنبال ارزهای جایگزین دلار باشند. اروپایی ممکن است شروع به صدور اوراق قرضه اتحادیه اروپا کنند که موثرترین رقیب در برابر اوراق خزانه داری آمریکا خواهد بود.

وی افزود: همه این تغییرات هدیه ای به روسیه و چین است که هدفشان تضعیف قدرت و حضور آمریکا در جهان بوده است.

آمریکا هشت دهه را صرف ساختن یک نظام جهانی از قوانین، هنجارها و ارزش ها کرده و بزرگترین ذینفع این نظام بوده و از نظر اقتصادی، فنی و نظامی بر جهان تسلط یافته است. با فروپاشی این جهان، موقعیت ممتاز آمریکا نیز رو به زوال خواهد رفت و دنیایی خطرناک تر و فقیرتر و آمریکایی منزوی، غیرقابل اعتماد و متزلزل پدید خواهد آمد.

  • منبع خبر : ایرنا