اصل مترقی ۴٩ در قانون اساسی اگر از روز اول اجرا میشد ما در تنور اشراف زدگی غرق نبودیم. کسانی امروز بر ثروت های عظیم سلطه یافته اند که یا مسئولیت دولتی داشته اند و یا به مسئولی متصل و در رانتی و یا مشابه رانتی مشارکت داشته اند. طرح از کجا آورده اید امروز […]
اصل مترقی ۴٩ در قانون اساسی اگر از روز اول اجرا میشد ما در تنور اشراف زدگی غرق نبودیم.
کسانی امروز بر ثروت های عظیم سلطه یافته اند که یا مسئولیت دولتی داشته اند و یا به مسئولی متصل و در رانتی و یا مشابه رانتی مشارکت داشته اند.
طرح از کجا آورده اید امروز در بنر های تبلیغاتی خیابانهای تهران حال و هوای دو پهلویی ایجاد کرده است.
مردم کوچه و خیابان که به این بنر ها نگاه میکنند با مزاح جملات جالبی به زبان می آورند.
در اتوبوس نشسته بودم کنار من مرد مسنی با پسر جوانی در طرف راست مشغول صحبت بودند. اتوبوس از زیر این تابلوی تبلیغاتی گذشت.
پسر جوان متن روی تابلو را خواند و بلند تکرار کرد”از کجا آورده اید”. مرد مسن بلافاصله گفت : از رانت، از قدرت نامشروع، از چپاول بیت المال.
وقتی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی با تدوین طرحی و جمعآوری حدود یکصد امضا درصدد عملیاتی کردن اصل ۴٩ قانون اساسی بر آمده اند تا این سنت حسنه و قانونی و پاک محوری را ترویج دهند، چرا جامعه و مردم و بزرگان و رسانه ها حمایت نکنند.
اصل ١۴٢ قانون اساسی را در یک نهاد پاک دست و پاک سیرت نهادینه و جاری و ساری کنیم. فقط هم به مسئولین بسنده نکنیم چرا که بخش عظیمی از ثروتهای بو دار در حوزه استفاده نامشروع از روابط و فرایند های زد و بندی فراهم آمده اند.
چه مانعی دارد از بیت امام(ره) و رهبری و سران ٣ قوه شروع کنیم؟ از روسای ٣ قوه در گذشته و وزرای قبلی. منتها مثل هر جریان پاک دیگری که خوب شروع شد و به گند آباد منتهی گردید نباشد.
رسیدگی و تفحص در اموال کسانی که اکنون و دیروز و دهه ۶۰ تاکنون در هر موقعیتی مسئول بودهاند.
نکته جالبی در نوشته دکترگنجی دیدم که نوشته بود، امیرالمؤمنین نیز پس از بیعت، اولین اقدام اعتماد ساز خود را بازگشت بیتالمال به صندوق بیت المال اعلام کردند که اینگونه فرمودند :
«اگر بیتالمال را مهریه همسران خود نیز کرده باشید آن را باز خواهم ستاند.»
نمیدانم چگونه و با چه بنیه ای نمایندگان منتسب به این طرح در مجلس و با چه سلایق سیاسی و جناحی اراده کردهاند میلیاردرهای حاکمیتی را محک بزنند؟ و به سؤالات مردم پاسخ بگویند «ایشان از کجا این همه مال و ثروت جمع کرده اند»، رسیدگی کنند.
طرح اولیه گویای روالی است که هیئتی فراقوهای مسئولیت این کار را خواهد پذیرفت و یک قاضی مورد نظر اکثریت مجلس با حق وتو برای صدور حکم در آن حضورخواهد داشت،مقدمه بسیار مناسبی برای شروع این بحث خواهد بود.
بدون شک طرح این مسئله موجب خواهد شد فضای بحث در کشور محورهای قابل بررسی و تدقیق بیشتری را باز کنیم و کشور را از فراین خطرات احتمالی و آلودگی به یک نظام پول سالار نجات دهیم.
اصول لازمه این طرح فراجناحی عمل کردن آن است و اگر افراد مورد بحث با دقت و کیاست و با پشتوانه انتخاب شوند ساختار بیمه ای برای نظام اسلامی تشکیل خواهند داد که هزار سال بقای این نظام را تضمین خواهند نمود.
نظامها با فساد میپوسند و اگر از هر نظامی فساد زدایی بعمل اید و مردم دل به چنین نظامی ببندند طبع بنای این نظام متعالی و ماندگار خواهد شد. والسلام
حمید رضا نقاشیان