دورخیز بورس برای فتح قله ۳۷۰ هزار واحدی
به گزارش پایگاه خبری صبح اقتصاد، شاخص کل در بازار بورس دیروز (شنبه) ۶ هزار و ۵۴۳ واحد افزایش داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۳۶۷ هزار و ۶۳۱ واحد رسید.
به گزارش ایرنا براساس معاملات دیروز بیش از پنج میلیارد و ۷۶۱ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۰ هزار و ۷۱۹ میلیارد ریال داد و ستد شد. همچنین شاخص کل (هم وزن) با ۲ هزار و ۸۶۷ واحد افزایش به ۱۱۷ هزار و ۱۶۵ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با یک هزار و ۹۱۵ واحد رشد به ۷۸ هزار و ۲۴۸ واحد رسیدند. شاخص آزاد شناور نیز با ۹ هزار و ۱۵۵ واحد افزایش به رقم ۴۳۶ هزار و ۷۰۲ واحد رسید، شاخص بازار اول پنج هزار و ۱۷۱ واحد و شاخص بازار دوم ۱۱ هزار و ۴۳۵ واحد افزایش داشتند.
علاوه بر این در بین تمامی نمادها، گروه مپنا (سهامی عام)(رمپنا) با ۳۸۲ واحد، سرمایه گذاری غدیر (وغدیر) با ۳۲۰ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۲۹۷ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۲۷۱ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۲۷۱ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۲۴۶ واحد و ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۲۴۳ واحد بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. در مقابل معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با ۵۶ واحد، پتروشیمی پارس (پارس) با ۴۸ واحد، پالایش نفت تبریز (شبریز) با ۳۳ واحد، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه) با ۲۰ واحد از جمله گروههایی بودند که افت شاخص بورس را رقم زدند.
برپایه این گزارش، در بین نمادهای دیروز نماد بانک تجارت، بانک ملت، سایپا، فولاد مبارکه اصفهان، بانک اقتصاد نوین، معدنی و صنعتی چادرملو و ماشین سازی اراک در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند. گروه خودرو در معاملات دیروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۸۷۹ میلیون و ۴۶۷ هزار برگه سهم به ارزش سه هزار و ۷۰ میلیارد ریال داد و ستد شد.
شاخص فرابورس نیز بیش از ۱۱۱ واحد رشد داشت و بر روی کانال چهار هزار و ۷۷۴ واحد ثابت ماند. همچنین در این بازار یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون برگه سهم به ارزش بیش از ۱۴ هزار و ۱۱۳ میلیارد ریال داد و ستد شد. در بین تمامی نمادها، نماد پتروشیمی مارون (مارون)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، بیمه کوثر (کوثر)، صنایع ماشین های اداری مادیرا (مادیرا) و پالایش نفت شیراز (شراز) بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص این بازار داشتند. در مقابل توزیع داروپخش (دتوزیع)، پاکدیس (غدیس)، پخش هجرت (هجرت) و بیمه دی (ودی) مانع از رشد بیشتر این شاخص شدند.
پیشبینیها بر این اساس است که روند رو به رشد شاخص بورس در هفته جاری ادامه دار باشد و بر اساس تحلیلهای صورتگرفته شاخص به کانال ۳۷۰ هزار واحد خواهد رسید.
«عرفان هودی» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به روند معاملات بورس در هفتهای که گذشت اشاره و بیان کرد: شاخص بورس در معاملات هفته گذشته از کانال ۳۶۰ هزار واحد عبور کرد؛ بنابراین میتوان گفت بازار هفته نخست دی ماه را مثبت پشت سر گذاشت. وی با بیان اینکه بعد از ورود شاخص بورس به مقاومتهای از پیش تعیین شده، بازار روند نزولی را در پیش گرفت، اظهار داشت: پیشبینیها بر این اساس است که روند رو به رشد شاخص بورس در هفته جاری ادامه دار باشد و براساس تحلیلهای صورت گرفته شاخص به کانال ۳۷۰ هزار واحد خواهد رسید اما بعد از این عدد امکان عرضه از سوی سهامداران حقیقی وجود دارد.
ریسک های موجود در بازار سرمایه
هودی با بیان اینکه بعد از رشد ۲۰ تا ۳۰ درصدی بازار سرمایه، طبیعی است که شاخص وارد مرحله اصلاح شود، گفت: طبق پیشبینیهای صورت گرفته بازار از اواخر هفته جاری وارد فاز اصلاحی کوتاه مدت میشود و بعد از آن دوباره وارد مرحله صعود خواهد شد. وی به صنایع برتر در بازار هفتهای که گذشت اشاره کرد و افزود: گروه خودرو از لحاظ حجم خرید با نقدینگی خوبی در بازار همراه شد که در کنار آن گروه فناوری اطلاعات، صنایع غذایی و زراعتیها مورد اقبال سرمایهگذاران واقع شدند.
هودی با بیان اینکه برخی از صنایع نسبت به سایر گروهها در بازار از معاملات عقب هستند، اظهار داشت: در موقعیت کنونی وضعیت گروه بانکیها به گونهای است که قادر به جذب نقدینگی در بین سایر گروهها هستند، تا حدودی این گروه در اواخر هفته گذشته قادر به جذب نقدینگیهای وارد شده در بازار سرمایه بودند. به اعتقاد وی، گروه بانک و خودرو به دلیل خبر افزایش سرمایه جزو گروه پیش رو در بازار خواهند بود.
هودی به ریسک موجود در بازار اشاره کرد و اظهار داشت: ریسک مهم شاخص بورس که به دنبال ورود به کانال ۳۷۰ هزار واحد است از جمله مهمترین ریسک موجود در بازار محسوب میشود. این کارشناس بازار سرمایه افزود: اکنون در کنار شاخص بورس با برخی از ریسکهای سیاسی مانند انتخابات مجلس همراه هستیم که تا پایان سال ادامه دار خواهد. وی به احتمال ورود شاخص بورس به مرحله اصلاح اشاره کرد و گفت: بهتر است تا سرمایهگذاران از طریق صندوقهای سرمایهگذاری اقدام به ورود سرمایههای خود در بورس کنند تا گریبانگیر ضررهای حاصل شده در بازار نشوند.
لایحه بودجه، ریسک بزرگ بازار سرمایه
«علیرضا تاج بر»، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در ماه آبان با ریسک بزرگ لایحه بودجه مانند نرخ خوراک پتروشیمی، نرخ حامل های انرژی، نرخ عوارض صادرات که به عنوان پارامترهای مهم بازار سرمایه محسوب می شوند مواجه بودیم به همین دلیل بازار آبان ماه چندان مطلوبی را پشت سر نگذاشت. وی ادامه داد: بعد از ابلاغ لایحه بودجه تمام این موارد برطرف و بازار ریسکهای متعددی را که در انتظارش بود تمام شده دید به همین دلیل در این زمان شاهد رونق معاملات در بازار بودیم. تاج بر با بیان اینکه پیشبینی ما برای سال آینده وجود شرایط تورمی در اقتصاد کشور است، گفت: به طور حتم با افزایش و ثبات قیمت دلار مواجه خواهیم بود و می توان گفت که کاهش قیمت آن دور از ذهن به نظر میرسد. این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در موقعیت فعلی دیگر بازارها از جذابیت چندانی برای سرمایه گذاری برخوردار نیستند، اظهار داشت: تمام این عوامل دست به دست به یکدیگر میدهند تا بازار سرمایه به عنوان بهترین و تنها گزینه سرمایهگذاری در کشور تلقی شود. وی با بیان اینکه در آذر ماه و هفته نخست دی ماه شاهد رونق بازار بودیم که این موضوع هم زمان با گزارشهای ارائه شده در اواخر آذر ماه بود، گفت: گزارشها فراتر از انتظار بود، برخی از شرکتها در صادرات موفق عمل کردند و نشان دادند که با وجود تحریمها قادر به وفق دادن خود با این شرایط هستند. تاج بر افزود: چشم انداز موجود از شرکتهای صادرات محور مثبت به نظر میرسد، به همین دلیل انتظار میرود که شرایط صعودی بازار ادامهدار باشد. این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در کنار گزارش شرکتها با موضوع افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی به خصوص در حوزه خودرو و بانک همراه هستیم که این موضوع میتواند از دیگر عوامل اصلی رشد بازار تلقی شود، با توجه به این مسایل پیشبینی میشود که بازار تا پایان سال صعودی باشد. وی با بیان اینکه با ورود نقدینگی به بورس دیگر بازارها با کاهش جذابیت برای سرمایه گذاری روبرو میشوند، افزود: اصلاح ایجاد شده در شاخص بورس کوتاه مدت است و در نهایت باعث شکسته شدن مقاومت نماگر بازار سرمایه خواهد شد. تاج بر با بیان اینکه اکنون مهمترین ریسک موجود در بازار عرضههای بیرویه از سوی حقیقیها است که توسط افراد ناآگاه در بازار رخ میدهد، گفت: این روزها شاهد وجود هیجان کاذب و بی مورد و افت و رشدهای چشمگیر در بازار هستیم که این موضوع ناشی از ورود هیجان و رفتار توده وار افراد غیرحرفه ای است