رسانه آمریکایی: نتانیاهو برای ماندن در قدرت جنگ در غزه را ادامه می دهد
رسانه آمریکایی: نتانیاهو برای ماندن در قدرت جنگ در غزه را ادامه می دهد
یک نشریه امریکایی در گزارشی اعلام کرد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای ماندن در قدرت جنگ در غزه را طولانی می کند.

رسانه آمریکایی: نتانیاهو برای ماندن در قدرت جنگ در غزه را ادامه می دهد

به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد از نیویورک تایمز، این نشریه بر اساس مصاحبه با بیش از ۱۱۰ منبع از اسرائیل، آمریکا و کشورهای عربی گزارش داد که بنیامین نتانیاهو می‌توانست در آوریل ۲۰۲۴ با آتش‌بس در نوار غزه موافقت کند، اما برای بقای سیاسی خود از این کار خودداری کرد.

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، نتانیاهو تحت فشار متحدان ائتلاف راست افراطی، در لحظات کلیدی که نیروهای مقاومت حماس بیشترین آمادگی را برای رسیدن به توافق داشت، مذاکرات را کند کرد. او حتی زمانی که مقامات ارشد اسرائیلی آن را ضروری نمی‌دانستند، بر ادامه جنگ اصرار داشت. هنگامی که طرفین سرانجام در ژانویه ۲۰۲۵ موفق به توافق بر سر آتش‌بس شدند، نتانیاهو در ماه مارس آتش‌بس را نقض کرد که این کار تا حدی برای جلوگیری از نارضایتی نیروهای راست‌گرا بود.

این روزنامه خاطرنشان کرد که هزینه این رویکرد بسیار بالا بوده است. عدم تمایل به پایان دادن به جنگ در غزه منجر به کشته شدن هزاران فلسطینی، جلوگیری از بازگشت زنده برخی از اسرا، افزایش اختلافات در جامعه اسرائیل، اختلال در روند عادی سازی روابط با عربستان سعودی و خدشه‌دار شدن وجهه اسرائیل در نظر جامعه بین‌المللی شده است.

با این حال، این رویکرد برای نتانیاهو بسیار سودمند بوده است. او حداکثر قدرت را در دستان خود متمرکز کرد، از تحقیق در مورد شرایط حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ جلوگیری کرد که می‌توانست به ضعف او در عدم جلوگیری از حمله اشاره داشته باشد و همچنین ائتلاف نتانیاهو را تقویت کرد و توانست تجاوزی را علیه ایران برنامه‌ریزی و اجرا کند.

نیویورک تایمز نتیجه می‌گیرد که حتی وفادارترین حامیان نتانیاهو نیز اعتراف کرده اند که ادامه خصومت‌ها به او اجازه داد تا قدرت خود را حفظ کند.

رژیم صهیونیستی از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ جنگی ویرانگر را علیه نوار غزه آغاز کرده که تاکنون بیش از ۵۷ هزار شهید و ده‌ها هزار مجروح برجای گذاشته است. این جنگ نه‌تنها موجب نابودی گسترده زیرساخت‌های این منطقه، از جمله بیمارستان‌ها، مدارس و شبکه‌های تأمین آب و برق شد، بلکه به آوارگی صدها هزار فلسطینی، کمبود شدید مواد غذایی و بحران انسانی بی‌سابقه‌ای منجر شده است.

تصاویر منتشرشده از غزه نشان‌دهنده ویرانی کامل محله‌های مسکونی، صف‌های طولانی مردم برای دریافت اندک کمک‌های بشردوستانه و بیمارستان‌هایی است که به دلیل نبود دارو و سوخت، قادر به ارائه خدمات درمانی نیستند.

در دی‌ سال ۱۴۰۳، پس از هفته‌ها مذاکرات فشرده، توافقی برای آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و گروه‌های مقاومت فلسطینی به اجرا درآمد. این توافق شامل توقف درگیری‌ها و تبادل اسرا بود؛ اما رژیم اسرائیل با نقض تعهدات خود، حملات گسترده‌ای را علیه مردم مظلوم فلسطین در غزه از سر گرفته و آمار شهدا به سرعت رو به افزایش است.

  • منبع خبر : ایسنا