انتقاد ظریف از نقش اسرائیل و عربستان برای متقاعد کردن آمریکا در جهت اصلاح برجام
انتقاد ظریف از نقش اسرائیل و عربستان برای متقاعد کردن آمریکا در جهت اصلاح برجام

وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با شبکه خبری الجزیره اعلام کرد: در صورت نقض برجام از سوی آمریکا ایران می‌تواند از توافق هسته‌ای خارج شود. محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در گفت‌وگویی با شبکه الجزیره تهدیدهای دونالد ترامپ نسبت به خروج از برجام را که در سال ۲۰۱۵ میان ایران و قدرت‌های غربی به […]

ظریف

وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با شبکه خبری الجزیره اعلام کرد: در صورت نقض برجام از سوی آمریکا ایران می‌تواند از توافق هسته‌ای خارج شود.

محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در گفت‌وگویی با شبکه الجزیره تهدیدهای دونالد ترامپ نسبت به خروج از برجام را که در سال ۲۰۱۵ میان ایران و قدرت‌های غربی به امضا رسیده است را مورد انتقاد شدید قرار داد.

وی به الجزیره گفت: اظهارات رهبران آمریکا به صلح و امنیت در منطقه کمکی نکرده و نیز به منافع بلند مدت آمریکا صدمه وارد می‌کند.

ترامپ مکررا توافق هسته‌ای ایران را که از سوی دولت اوباما با ایران به دست آمد و توسط شورای امنیت سازمان ملل نیز به تصویب رسید را بدترین توافق تاریخ آمریکا عنوان کرده است.

ظریف همچنین با اعلام اینکه در صورت خروج آمریکا از برجام جامعه بین‌المللی نمی‌تواند بار دیگر به آمریکا اعتماد کند گفت: من فکر می‌کنم این اظهارات به دلیل بی‌اطلاعی است چرا که به طور قطع هر توافقی برای هیچ یک از طرف‌ها بی‌نقض نخواهد بود.

وزیر امور خارجه ایران همچنین گفت که هرگونه نقض برجام از سوی آمریکا می‌تواند باعث خروج کامل یا خروج ایران از بخشی از برجام شود.

او گفت: توافق هسته‌ای حاصل ده سال وجود اختلاف و دو سال مذاکرات پیوسته است متاسفانه این دولت آمریکا خواستار بازگشتن به ایجاد اختلافات است. آن‌ها ( رهبران آمریکا) ما را نسبت به تحریم‌ها ایمن کرده‌اند. از یک نگاه جهانی می‌توان گفت که آمریکا به صدور تحریم‌ها اعتیاد پیدا کرده است.

ظریف همچنین از نقش اسرائیل و عربستان برای متقاعد کردن آمریکا در جهت اصلاح برجام انتقاد کرد.

این در حالی است که مقامات هر دو کشور اسرائیل و عربستان سعودی از زمان به قدرت رسیدن ترامپ از توافق هسته‌ای ایران حمایت کردند.

ظریف همچنین از تمایل تهران برای ایجاد روابط دوستانه با عربستان سعودی نیز خبر داد.

او گفت: ما مایل هستیم تا با عربستان سعودی در مورد اختلافات خود صحبت کنیم و نباید ایران و عربستان رابطه‌ای که هم اکنون با یکدیگر دارند را ادامه دهند.

ظریف گفت:‌ معتقدیم که موضع عربستان سعودی در حوزه خلیج فارس یک موضع مثبت نیست. مثل سیاست‌هایی که آن‌ها در قبال قطر دنبال کردند.

وی افزود: عربستان سعودی از ادعاهای خود در مورد توسعه‌طلبی ایران برای درست جلوه دادن تلاش‌های خود در افزایش نفوذ در منطقه استفاده کرده است.

ظریف تاکید کرد که تدبیری که آن‌ها برای گل‌آلود کردن آب استفاده می‌کنند و نیز سیاست‌هایی که باعث فجایع تاسف بار و پیامدهای آن در منطقه ما شده است، را نمی‌توان با ادعاهای واهی در مورد صدور انقلاب توجیه کرد.