معاون وزیر بهداشت: مراکز تهیه غذا با دقت بیشتری کنترل شوند
به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد علیرضا رئیسی روز دوشنبه در مراسم روز جهانی ایمنی غذا که در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد با اشاره به اینکه سالانه ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا به دلیل آلودگی غذایی بیمار میشوند افزود: همچنین سالانه ۴۲۰ هزار نفر نیز بر اثر آلودگی غذایی در دنیا جان خود را از دست میدهند.
به گفته وی حدود ۲۰۰ بیماری مرتبط با تغذیه ناسالم یا آلودگی غذایی شناسایی شده است.
وی با اشاره به هزینه درمان بیماریهای غذایی اظهار کرد: سالانه حدود ۱۵ میلیارد دلار صرف درمان بیماریهایی میشود که منشا آنها تغذیه ناسالم است، این رقم سنگین اهمیت پیشگیری را بیش از پیش روشن می کند.”
- مراکز تهیه غذا”
رئیسی ادامه داد: بسیاری از بیماران، ادامه روند بیماری یا حتی ابتلا به بیماریهای جدید را به دلیل مصرف مواد غذایی تجربه میکنند که منشا و ماهیت آنها به روشنی مشخص نیست.
وی تصریح کرد: مساله این نیست که ندانیم چه مادهای باعث بیماری شده، بلکه مشکل در مقدار و ترکیب کنترل نشده آن مواد در غذاها است، همانگونه که یک غذا میتواند تضمینکننده سلامت باشد، اگر میزان یا ترکیب آن غیرعلمی و بدون نظارت باشد، میتواند تهدیدی جدی برای سلامتی باشد.
رئیسی گفت: حتی تعریف سم نیز بر پایه مقدار است، غذایی که برای بدن مفید است در مقدار نادرست میتواند به یک سم تبدیل شود، در واقع تغذیه ناسالم ممکن است منجر به چاقی، مقاومت به انسولین، ابتلا به دیابت و در نهایت مشکلات متعدد سلامت شود، بنابراین نقش تغذیه در زنجیره سلامت انکارناپذیر است.
- منبع خبر : ایرنا