مقام حشد شعبی: هدف قراردادن مقاومت، پایان حضور آمریکا در عراق را رقم میزند
به گزارش پایگاه خبری صبح اقتصاد، یک مقام حشد شعبی عراق گفت که حضور قوای مقاومت در مرز مشترک با سوریه، آمریکا را مجبور به هلیبرن تروریستها به داخل عراق کرد و افزود: حمله به مقاومت به زیان آمریکاییها تمام خواهد شد و به پایان منافع و حضور آنها در کشور منجر خواهد شد.
شامگاه یکشنبه هشتم دی،مواضع «گردانهای حزبالله» عراق وابسته به حشد شعبی در شهر مرزی القائم استان الانبار (غرب عراق) هدف حملات هوایی آمریکا قرار گرفت که به شهید و زخمی شدن دهها نفر از نیروهای مردمی منجر شد.
در این زمینه خبرنگار بین الملل خبرگزاری تسنیم با «جواد کاظم الربیعاوی» مدیر اداره کل عملیات حشد شعبی مصاحبهای انجام داده است که محورهای این مصاحبه به شرح زیر است:
- مواضع حشد با هواپیماهای اف ۱۶ و پهپاد هدف قرار گرفت. اولین حمله با سه موشک و دومین حمله با یک موشک انجام شد و آمار نهایی شهدای این حملات ۲۹ نفر و آمار زخمیها ۵۱ نفر است.
- (آمریکاییها) مدعی هستند که این حمله به علت (پاسخ به حمله اخیر علیه مقر آمریکاییها) در کرکوک صورت گرفته است. در جواب آنها میگوییم که گردانهای حزبالله و تیپهای ۴۵ و ۴۶ و ۴۷ هیچ نیرویی در استان کرکوک ندارند.
- نیروهای آمریکایی با شرکتهای امنیتی برای به کنترل گرفتن جاده بین المللی ارتباطی قائم به بغداد و به سمت کویت تلاش کردند. حضور این یگانها (یگانهای حشد شعبی) و تامین امنیت این مناطق توسط حشد، به نقشه بزرگ آنها (آمریکاییها) ضربه زد.
- آمریکا حتی توافقنامه با دولت عراق و توافقنامه امنیتی امضا شده بین بغداد و واشنگتن را که با هدف حفاظت زمینی، هوایی و دریایی از خاک عراق بسته شد، نقض کرد. حضور آمریکاییها در داخل عراق تهدیدی برای حاکمیت عراق به شمار میرود زیرا شهروندان و دستگاههای امنیتی عراق را هدف قرار میدهد.
- هدف قرار دادن گروههای مقاومت عراق به زیان آنها (آمریکاییها) تمام خواهد شد و به پایان منافع و حضور آنها در عراق منجر خواهد شد.
متن کامل مصاحبه با جواد کاظم الربیعاوی به شرح زیر است:
تسنیم: حمله آمریکا به حشد شعبی و موضع رسمی و مردمی و نیروهای حشد شعبی را در قبال این اقدام جنایتکارانه چطور تفسیر میکنید؟
الربیعاوی:مقر تیپ ۴۵ حشد شعبی در منطقه المزرعه از توابع بخش القائم هدف حمله هوایی متجاوزان آمریکایی قرار گرفت و یک ربع بعد نیز مقر تیپ ۴۶ حشد شعبی در منطقه نوار مرزی با سوریه در داخل خاک عراق دوبار هدف حمله موشکی قرار گرفت. اولین حمله با سه موشک و دومین حمله با یک موشک انجام شد و آمار نهایی شهدای این حملات ۲۹ نفر و آمار زخمی ها ۵۱ نفر است.
نیروهای آمریکایی در ماه اوت سال ۲۰۱۹ میلادی این تیپ را هدف قرار داده بودند که به شهادت مسئول پشتیبانی لجستیکی تیپ منجر شده بود. بیش از یک سال پیش نیز همین تیپ را در نوار مرزی هدف قرار دادند که باعث شهادت شماری از مجاهدان این تیپ شده بود.
(آمریکاییها) مدعی هستند که این حمله به علت (پاسخ به حمله اخیر علیه مقر آمریکاییها) در کرکوک صورت گرفته است. در جواب آنها میگوییم که گردانهای حزبالله و تیپ های ۴۵ و ۴۶ و ۴۷ هیچ نیرویی در استان کرکوک ندارند. همچنین تیپهای حشد به دستور نخست وزیر به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح عمل میکند. اکثر تیپهای ما هدف (حملات موشکی و هوایی) قرار گرفتهاند. بین این تیپها و طرفهای سیاسی وابسته به آنها تفکیک حاصل شده است. دیگر اسامی و نامها مطرح نیست و تیپها وابسته به حکومت هستند.
تسنیم: مواضع حزب الله چطور هدف قرار گرفت؟
الربیعاوی :این مواضع با هواپیماهای اف ۱۶ و پهپاد هدف قرار گرفت. یک روز قبل از حادثه، هواپیماهای آمریکایی شماری از عناصر گروه تروریستی داعش را در منطقه «الحضر» هلیبرن کردند اما تیپ ۴۴ با پشتیبانی هوانیروز و مشارکت یگانهای حشد شعبی علیه آنها وارد عمل شدند و ۲۰ نفر از عناصر این گروه تروریستی را که توسط یک فروند هواپیمایی ترابری “شنوک” هلی برن شده بودند، به هلاکت رساندند. روز بعد، هواپیماها برای جستجو جهت یافتن بقایای این عناصر در محل حاضر شدند. آمریکاییها آرزو میکردند که مرزها کنترل نشود. ما در منطقه عملیات نینوا و شرق الانبار و الجزیره مستقر هستیم. حشد شعبی در طول مرز با همکاری و هماهنگی مستقر است و حضور عراقیها و نیروهای مرزبانی در این منطقه وجود دارد. این وضعیت باعث کنترل مرزها شد. شماری از زندانیان داعشی داخل سوریه آزاد شده و فرار کردند و نیروهای آمریکایی که نتوانستند آنها را طریق نفوذ (زمینی) وارد خاک عراق کنند، این کار را از طریق هوایی با هواپیماهای خود انجام داده و آنها را به خاک عراق منتقل کردند.
نیروهای آمریکایی با شرکتهای امنیتی برای به کنترل گرفتن جاده بینالمللی ارتباطی قائم به بغداد و به سمت کویت تلاش کردند. حضور این یگانها (یگانهای حشد شعبی) و تامین امنیت این مناطق توسط حشد، به نقشه بزرگ آنها (آمریکاییها) ضربه زد.
تسنیم: این حمله را که علیه یکی از نیروهای زیرمجموعه نیروهای مسلح عراق صورت گرفت، نقض توافقنامه امنیتی بین عراق و آمریکا نیست؟
الربیعاوی : آمریکا حتی توافقنامه با دولت عراق و توافقنامه امنیتی امضا شده بین بغداد و واشنگتن را که با هدف حفاظت زمینی، هوایی و دریایی از خاک عراق بسته شد، نقض کرد. حضور آمریکاییها در داخل عراق تهدیدی برای حاکمیت عراق به شمار می رود زیرا شهروندان و دستگاههای امنیتی عراق را هدف قرار میدهد.
تسنیم: واکنش مردم و جامعه عراق چطور خواهد بود و آیا درخواستهایی جدی را برای اخراج نیروهای آمریکایی که به یک تهدید تبدیل شدهاند، خواهیم شنید؟
الربیعاوی : روز گذشته، نخست وزیر خواهان برگزاری نشست شورای امنیت ملی شد. پارلمان و اکثر اعضای آن نیز خواهان برگزاری جلسهای اضطراری شدند. همه طرفهای سیاسی عراق از طیفهای مختلف این اقدام بزدلانه را محکوم کردند. فکر میکنیم که روند امور در نهایت منجر به بیرون راندن آمریکاییها از خاک عراق خواهد شد. آنها خوب میدانند که هدف قرار دادن گروههای مقاومت عراق به زیان آنها تمام خواهد شد و به پایان منافع و حضور آنها در عراق منجر خواهد شد.