احمد شاکری مدیر بخش بینالمللی نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به حضور بیش از ۲۰ کشور در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران اعلام کرد: در ساختار تازه نمایشگاه کتاب تهران، کمیته امور بینالملل تبدیل به بخش شد و بر راستانی چابک سازی نمایشگاه تصمیم گرفته شد که این بخش به شکلی چابکتر و در ساختاری تازه و کوچکتر به فعالیت بپردازد. در این ساختار تازه در چهار شکل میهمانان بورسیه، بازار جهانی کتاب، نشستها و غرفههای میهمانان خارجی نمایشگاه به فعالیتهای بخش بینالمللی نمایشگاه تعریف شد که طی آن جدای از ۲۰ کشور نمایندگانی از مؤسسات نشر ۱۰ کشور دنیا نیز در بخش ناشران خارجی حضور پیدا میکنند.
وی با اشاره به دعوت از مدیران نمایشگاههای کتاب فرانکفورت، پاریس، بغداد، مسکو، بولونیا برای حضور در نمایشگاه تهران گفت: درباره حضور مدیر نمایشگاه کتاب فرانکفورت در این رویداد منتظر پاسخ ایشان هستیم و مدیر نمایشگاه کتاب بولونیا نیز به دلیل تغییر زمان نمایشگاه در سال جاری و حضورشان در نمایشگاه کتاب آرژانتین نمیتوانند در ایران حضور داشته باشند و کشور عراق نیز در سطح مدیر نمایشگاه برای حضور در این رویداد اعلام آمادگی کرده است. همچنین قرارداد تبادل غرفه میان نمایشگاه کتاب تهران و آذربایجان نیز در تهران امضا خواهد شد و روسیه نیز در غرفهای چهل متری حضور خواهند داشت
وی در همین زمینه با اشاره به فراهم شدن امکان بورسیه شدن برخی ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران نیز گفت: تعدادی از ناشران نیز از آذربایجان و صربستان و ترکیه در این قالب امسال در نمایشگاه حضور خواهند داشت و با ناشران ایران به مذاکره خواهند پرداخت.
شاکری در ادامه با اشاره به اینکه کشور افغانستان امسال در نمایشگاه کتاب تهران غرفهای مستقل خواهد داشت به حضور ویژه کشور سوریه در این رویداد فرهنگی اشاره کرد و گفت: سوریه نیز در بخش انتشارات وزارت فرهنگ و نیز اتحادیه ناشران سوریه در نمایشگاه ما حضور خواهد داشت. جدای از این چهرههای شاخص فرهنگی و ادبی این کشور نیز برای حضور در ایران دعوت شدهاند که برنامههای آنها با مشارکت مجمع ناشران انقلاب اسلامی و مجمع ناشران دفاع مقدس برگزار خواهد شد.
مدیر بخش بینالمللی نمایشگاه کتاب با اشاره به حضور کشور چین با عنوان میهمان ویژه در نمایشگاه کتاب، تصریح کرد: چین در سه روز اول نمایشگاه ۳۸ برنامه پیش بینی کردهاند که ۴ برنامهاش در دو روز در سرای اهل قلم نمایشگاه برگزار میشود و در آنها معاون وزیر فرهنگ چین نیز حضور خواهد داشت. باقی برنامهها نیز در فضاهای نمایشگاهی و فرهنگی تهران و نیز در غرفه چین در نمایشگاه برگزار میشود امسال ۷۸ ناشر چینی در نمایشگاه حضور خواهند داشت و ظاهراً بخش زیادتری نیز به صورت شخصی از این کشور به ایران میآیند. جدای از ناشران از بخش دانشگاهی نیز میهمانان زیادی در این رویداد حضور خواهد داشت. غرفه کشور چین نیز روز چهار اردیبهشت با حضور مقامات دو کشور افتتاح میشود.
شاکری همچنین با بیان اینکه بخش رایتسنتر امسال نیز نمایشگاه کتاب تهران برپا خواهد بود، عنوان کرد: در بخش رایت سنتر نیز امسال فضایی ۱۰۰ متری با پانزده میز برای ناشران ایرانی فعال در حوزه بینالملل تدارک دیده شده است. پیش بینی ما این است که در حوزه تبادل رایت در نمایشگاه امسال و بر اساس شنیدههای و انتظارات آژانسهای ادبی فعال امسال آمار این اتفاق بیشتر از سال قبل خواهد بود و امیدواریم بیش از ۸۰ قرارداد را به امضا برسانیم.
- منبع خبر : مهر