کشف منشأ ایجاد ترس و اضطراب در مغز؛ بارقه امیدی برای یافتن درمان
کشف منشأ ایجاد ترس و اضطراب در مغز؛ بارقه امیدی برای یافتن درمان
پژوهشگران به‌تازگی گروه‌های سلولی جدیدی را در آمیگدال مغز شناسایی کرده‌اند و احتمال می‌دهند از این راه بتوانند درمانی مؤثر برای اضطراب و افسردگی و سایر اختلالات عاطفی بیابند.

کشف منشأ ایجاد ترس و اضطراب در مغز؛ بارقه امیدی برای یافتن درمان

به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد از وبگاه سای‌تِک‌دِیلی، آمیگدال یا بادامه مغز قسمتی از دستگاه کناره‌ای (لیمبیک) در مغز است که در هر دو نیمکره مغز هر مهره‌دار وجود دارد و پاسخ‌های احساسی قوی به‌ویژه ترس را تنظیم می‌کند.

تا همین اواخر، فهم این ساختار محدود بود؛ اما اکنون، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، دیویس در آمریکا گروه‌های متمایزی از سلول‌ها را در آمیگدال انسان و نخستی‌های غیرانسان شناسایی کرده‌اند که هر کدام دارای الگوهای منحصربه‌فردی از بیان ژن هستند. این کشف احتمالاً راه را برای دستیابی به درمان‌های هدفمندتر برای بیماری‌هایی مانند اضطراب، که ده‌ها میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند، هموار می‌کند.

درو فاکس (Drew Fox)، دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه کالیفرنیا دیویس، درباره این پژوهش اظهار کرد: آمیگدال مرکز پردازش احساسات در مغز است و می‌دانیم که در ایجاد ترس و اضطراب نقش دارد.

وی افزود: به همین دلیل، از مدت‌ها پیش پژوهشگران علاقه‌مند بوده‌اند بدانند تغییرات در اندازه یا ساختار آمیگدال با اختلالاتی مانند اضطراب و افسردگی مرتبط است یا خیر. در هر صورت، واضح است که نمی‌توان براساس اندازه و ساختار کلی آمیگدال مشکلات عاطفی زندگی را پیش‌بینی کرد.

فاکس توضیح داد: پژوهشگران به دنبال انواع سلول‌های خاصی بودند که ژن‌های دخیل در اضطراب و سایر اختلالات را در انسان بیان می‌کنند.

این پژوهشگر گفت: اضطراب یک اختلال پیچیده است که به شیوه‌های مختلف ظاهر شود. اگر بخواهیم دارویی مناسب برای درمان اضطراب تولید کنیم باید بدانیم کدام نوع سلول را در آمیگدال هدف قرار دهیم.

  • منبع خبر : ایرنا