۱۵۸ بیمارستان استان تهران زیر ذرهبین بازرسان بهداشت محیط
به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، علیرضا رئیسی اظهار کرد: بر اساس آیین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، وزارت بهداشت به منظور حفظ سلامت عمومی مکلف است همه مراکز و اماکن مشمول این آیین نامه از جمله بیمارستانها، مراکز بهداشتی و درمانی و موسسات پزشکی را از نظر تطبیق بهداشت فردی، ساختمانی، ابزار و تجهیزات تحت نظارت مستمر قرار دهد.
وی افزود: در راستای تشدید نظارت بر وضعیت بهداشت محیط آشپزخانه و غذاخوری بیمارستان های استان تهران، بازرسی های بهداشتی توسط گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی انجام و گزارش های جامع و تفصیلی آن و نیز پیشنهادات لازم جهت اقدامات اصلاحی به روسای این دانشگاه ها ارسال شد.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: در این طرح ۷۵ بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ۶۹ بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران و ۱۴ بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد ارزیابی قرار گرفتند.
رئیسی ادامه داد: در این بازدیدها علاوه بر ارزیابی وضعیت سیستم تهویه، تامین آب، سیستم دفع فاضلاب، مدیریت پسماند آشپزخانه ها و بهداشت فردی ۲۱۵۴ نفر پرسنل شاغل در این محل ها مورد ارزیابی قرار گرفت. کارشناسان بهداشت محیط با بهره گیری از تجهیزات پرتابل، ۲۱۴ مورد سنجش بار میکروبی، ۲۵۶ مورد سنجش کلر آزاد باقی مانده آب مصرفی، ۴۵۸ مورد سنجش دمای سردخانه ها و یخچال ها، ۷۹ مورد سنجش روغن مصرفی و ۱۳ مورد شوری سنجی انجام دادند.
وی با بیان اینکه با توجه به حساسیت ویژه ارائه خدمات تغذیهای در مراکز درمانی، رعایت دقیق و مستمر استانداردهای بهداشت محیط در این بخش ها از اهمیت بسزایی برخوردار است، گفت: نظر به اینکه بیماران بستری در مراکز درمانی غالباً دارای سیستم ایمنی ضعیف بوده و هرگونه آلودگی غذایی یا محیطی میتواند منجر به مسمومیتهای غذایی، ابتلا به عفونتهای بیمارستانی و تشدید وضعیت بالینی آنها شود، ضرورت دارد نظارت بر اجرای ضوابط بهداشتی با دقت و جدیت بیشتری دنبال شود.
به گفته معاون وزیر بهداشت، عدم رعایت اصول بهداشتی مناسب در فرآیندهای آمادهسازی، پخت، نگهداری و توزیع غذا میتواند زمینه رشد و انتشار عفونت و عوامل بیماریزا مانند سالمونلا، اشریشیاکلی و استافیلوکوک را فراهم کرده و سلامت بیماران، همراهان و کارکنان را به مخاطره بیاندازد.
- منبع خبر : ایرنا








































