محققان حوزه آبهای زیر زمینی با انتقاد نسبت به نبود متولی برای حوزههای آبهای کارستی و غارها هشدار دادند که ادامه این شرایط، کشور را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد.
به گزارش صبح اقتصاد، مهندس کمال طاهری، رییس گروه آبهای زیر زمینی شرکت آب منطقهای کرمانشاه امروز در پنجمین همایش ملی کواترنری ایران که به صورت آنلاین در سازمان زمین شناسی برگزار شد، با بیان این که منابع آب از بدو پیدایش انسان تا به امروز به همراه انسان بوده است، گفت: شکی نیست که یکی از عوامل اصلی در تکوین دانش کواترنری و تکوین انسان، تکوین منابع آب است.
وی با بیان اینکه منابع آب در سازندها، کارستها و سرزمینهای آبرفتی وجود دارد، اظهار کرد: آبهای کارست بسیار با اهمیت هستند و علیرغم مشکلاتی که آبهای کارست دارند، متخصصان بسیار خوبی در این حوزه پا به عرصه فعالیتهای اجتماعی گذاشتند.
طاهری خاطر نشان کرد: محققان از نزدیک به ۱۲ درصد از پراکندگی کارستها یاد کردند که اگر بخواهیم این ۱۲ درصد را به نسبت مساحت کشور برآورد کنیم، ما منابع با ارزش آب کارستی، نفت و گاز داریم.
این محقق حوزه آبهای زیر زمینی تاکید کرد: اینها در حالی است که حوزه کارست در کشور بدون متولی است. در زمانی مرکز مطالعات کارست در شیراز راهاندازی شد ولی فعالیت این مرکز به دلایل مختلفی کاهش یافت و در حال حاضر حتی در چارت رسمی سازمان آب و شرکتهای آب منطقهای، واحد کارست وجود ندارد.
وی با انتقاد از نبود متولی برای حوزه غار و آب متولی، خاطر نشان کرد: غارها آرشیو بسیار مهمی از پیشینه انسان و رخدادهای کواترنری در ایران هستند و میتوانند ما را با حوادث جهانی پیوند دهند و غارها هم همانند کارستها هیچ حامی و پشتیبانی ندارند و چندین سازمان و نهاد، متولی تشکیل کمیته غارشناسی شدند، ولی تا به امروز به جایی نرسیده است.
طاهری با تاکید بر اینکه ما برای تامین منابع آبی نیازمند منابع کارست هستیم، افزود: بدون متولی بودن این منابع را به حالتی برده که ما را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
- منبع خبر : ایسنا