به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، سه کشور وارد کننده نفت ایران که برای خرید از ایران از واشنگتن معافیت گرفته بودند، حالا واردات خود را به صفر رسانده اند. یک مقام رسمی آمریکا این خبر را اعلام کرد و افزود بهبود وضعیت بازار جهانی نفت به کاهش صادرات نفت خام ایران کمک می کند .
آمریکا پس از بیرون رفتن ترامپ از معاهده برجام که بین ایران و قدرتهای دنیا بسته شده بود، تحریمهایی علیه ایران وضع و این کشور را متهم به حمایت از تروریسم و درگیری های سوریه و یمن کرد .
در حالی که هدف آمریکا صفر کردن صادرات نفت ایران است، معافیت هایی موقت به چین، هند، یونان، ایتالیا، تایوان، ژاپن و کره جنوبی داده تا از قیمت پایین نفت و مختل نشدن بازار جهانی آن مطمئن شود. دولت ترامپ در حال مذاکره با واردکنندگان نفت ایران پیش از پایان مهلت معافیت ها در دوم ماه مه است .
برایان هوک، فرستاده مخصوص آمریکا در امور ایران گفت:« در نوامبر به هشت کشور معافیت دادیم تا از افزایش قیمت نفت جلوگیری کنیم. امروز اطمینان میدهم که سه تا از این کشورها واردات از ایران را صفر کردهاند».
هوک نام این کشورها را مشخص نکرد .
وی افزود:« حالا شرایط بازار بهتر است و می توانیم روند صفر کردن صادرات نفت ایران را سرعت دهیم. ما قصد نداریم معافیت یا استثنایی برای تحریم های ایران قائل شویم» .
هوک گفت تحریمهای آمریکا علیه ایران حدود ۱٫۵ میلیون بشکه نفت این کشور را از مه ۲۰۱۸ از بازار خارج کرده است.
وی اظهار داشت:« این کاهش صادرات بیش از ۱۰ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی ایران کم کرده است یعنی روزانه حداقل ۳۰ میلیون دلار» .
تحلیلگران اعتقاد دارند دولت آمریکا برای آرام کردن چین و هند، دو خریدار اصلی نفت ایران و کاهش احتمال بالا رفتن قیمت نفت، معافیت ها را تمدید می کند .
تحلیلگران گروه اوراسیا در ژانویه اعلام کردند چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه احتمالا معافیت هایی دریافت می کنند که طبق آن صادرات نفت ایران به ۱٫۱ میلیون بشکه در روز کاهش مییابد. ایتالیا، یونان و تایوان از لیست این هشت کشور حذف میشوند .
هوک گفت:« با پایین رفتن قیمت نفت نسبت به زمان اعلام تحریم ها در نوامبر و ثبات تولید جهانی، ما در مسیر خود برای صفر کردن کل خرید نفت ایران قرار داریم» .
وی افزود بیش از ۲۶ دوره تحریم علیه ایران جریان پول نقد این کشور را محدود کرده و توانایی آن را برای فعالیت در منطقه کاهش داده است .
- منبع خبر : رویترز