آنچه سامسونگ در جنگ تعرفهای ترامپ از دست میدهد
به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از رویترز، از زمانی که شرکت سامسونگ در سال ۱۹۸۹ وارد ویتنام شد، میلیاردها دلار برای گسترش ردپای تولید جهانی خود در خارج از چین سرمایه گذاری کرد. این حرکت پیشگامانه سامسونگ، ویتنام را به بزرگترین سرمایه گذار و صادرکننده خارجی تبدیل کرده است.
جی لی در دیدار با فام مین چین نخست وزیر ویتنام در ماه ژوئیه سال گذشته گفت: موفقیت ویتنام موفقیت سامسونگ است و توسعه ویتنام توسعه سامسونگ است. سامسونگ به سرمایه گذاری بلندمدت برای تبدیل کشور به بزرگترین پایگاه تولیدی محصولات تصویری متعهد است.
به گفته شرکت تحقیقاتی کانترپوینت، حدود ۶۰ درصد از ۲۲۰ میلیون تلفنی که سامسونگ در سال به فروش میرساند، در ویتنام ساخته میشوند و مقصد بسیاری از آنها آمریکا است. در ایالات متحده، سامسونگ جایگاه دوم را در میان گوشیهای هوشمند دارد.
درحال حاضر این اتکا و وابستگی به ویتنام نتیجه معکوس خواهد داشت زیرا هانوی در تلاش برای مذاکره با دولت ترامپ برای کاهش تعرفه بالقوه ۴۶ درصدی است. چنین شرایطی، آسیب پذیری مدل صادرات این کشور آسیای جنوب شرقی را آشکار کرده است.
در حالی که ویتنام و سامسونگ در این هفته پس از توقف ۹۰ روزه تعرفه ۱۰ درصدی توسط ترامپ توانستند وقت بخرند، مصاحبه رویترز با بیش از ۱۲ نفر، از جمله در سامسونگ و تامین کنندگان آن، نشان میدهد که در صورت اعمال تعرفههای بالاتر آمریکا در ژوئیه، این شرکت قربانی اصلی خواهد بود.
یکی از مدیران سامسونگ، گفت: ویتنام جایی است که ما بیشتر گوشیهای هوشمند خود را تولید میکنیم، اما تعرفهها (در ابتدا) بسیار بالاتر از حد انتظار برای کشور بود، بنابراین در داخل یک احساس سردرگمی وجود دارد.”جنگ تعرفهای”
حتی اگر دو کشور به توافق برسند، مازاد تجاری ویتنام با آمریکا تقریبا ۱۲۰ میلیارد دلار است که واشنگتن را مجاب به هدف قرار دادن هانوی میکند. رویترز گزارش داده است که هانوی امیدوار است تعرفهها را به محدوده ۲۲ تا ۲۸ درصد کاهش دهد.
چهار منبع مطلع در مورد این موضوع گفتند که در میان ناپایداری بازارها، سامسونگ و تامین کنندگان آن در حال بررسی تعدیل تولید هستند. آنها گفتند که این میتواند شامل افزایش تولید در هند یا کره جنوبی باشد، اگرچه چنین اقداماتی پرهزینه و زمان بر خواهد بود.
اپل، رقیب سامسونگ، دست کم در کوتاه مدت با چالش بزرگتری مواجه است، زیرا تعرفه های ترامپ بر واردات چینی به ۱۴۵ درصد افزایش یافته است. طبق گزارش کانترپوینت، اپل حدود ۸۰ درصد از آیفونهای فروخته شده در آمریکا را از چین وارد میکند.
- منبع خبر : ایرنا