رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه به احتمال زیاد نرخ خرید تضمینی گندم طی هفته جاری تصمیمگیری و اعلام می شود،گفت:نمایندگان مجلس باید پیگیر باشند تا نرخ عادلانه ای تصویب شود. علیقلی ایمانی با اشاره به اینکه به احتمال زیاد نرخ خرید تضمینی گندم طی هفته جاری تصمیم گیری شده و اعلام می شود، […]
رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه به احتمال زیاد نرخ خرید تضمینی گندم طی هفته جاری تصمیمگیری و اعلام می شود،گفت:نمایندگان مجلس باید پیگیر باشند تا نرخ عادلانه ای تصویب شود.
علیقلی ایمانی با اشاره به اینکه به احتمال زیاد نرخ خرید تضمینی گندم طی هفته جاری تصمیم گیری شده و اعلام می شود، اظهارداشت: بنابر گفته وزیر جهاد کشاورزی و معاون اول رئیس جمهور قرار است طی هفته جاری این اتفاق رخ دهد.
وی با اشاره به لزوم اعلام هر چه سریع تر نرخ خرید تضمینی گندم و همچنین اعلام یک نرخ منطقی برای این محصول، اضافه کرد: قانونگذار در سال ۱۳۶۸، جهت حمایت از اشتغال قشر عظیمی از جامعه، جلوگیری از مهاجرت آن ها و خالی شدن روستاها از سکنه که در شرایط فعلی هم کم نیست و همچنین در جهت حفظ تولید محصولات کشاورزی و تامین امنیت غذایی، تصمیم گرفت قانونی با عنوان قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی وضع کند تا هم تولید پایدار بماند هم معیشت تولید کنندگان دچار مشکل نشود و هم اشتغال آنان حفظ شود.
وی افزود: در طول سالهای بعد از انقلاب نیز همواره شاهد بوده و هستیم که هر موقع این قانون با توجه به شرایط اقتصادی اجرایی و عملیاتی شد و نرخ ها به موقع، عادلانه و منصفانه اعلام شد، انگیزه کشاورزان برای تولید افزایش یافت و حاصل آن، افزایش ضریب امنیت غذایی کشور و بی نیازی از واردات بعضی از محصولات کشاورزی بود تا جایی که در برخی سال ها در تولید برخی محصولات به خودکفایی رسیدیم.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران اضافه کرد: متاسفانه این قانون در دولت های مختلف دارای فراز و فرود های زیادی بود که نگرانی و گلایه مندی کشاورزان را موجب شده است.
همه چیز به تصمیم سازمان برنامه گره خورده است
ایمانی گفت: عدم ورود نیروهای تحصیل کرده به بخش کشاورزی و ادامه ندادن شغل کشاورزی از سوی فرزندان کشاورزان موید آن است که این بخش نیازمند توجه جدی دولت است و اگر مورد توجه قرار نگیرد، ممکن است صنایع پیشین و صنایع پسین این صنعت دچار مشکل شود.
وی با اشاره به اینکه برای تعیین نرخ خرید تضمینی به جای توجه به نظرات کارشناسی بخش تخصصی(وزارت جهاد کشاورزی) و تشکل های صنفی ، به نظرات شخصی تکیه می شود، گفت: متاسفانه همه منتظر هستند تا ببینند سازمان برنامه و بودجه چه تصمیمی می گیرد. حتی نمایندگان مجلس که وکلای کشاورزان در خانه ملت هستند و نظارت بر اجرای قانون به عهده آنها است، هم منتظر هستند ببینید که چه میشود.
ایمانی تصریح کرد: سوال اینجاست که چرا سرنوشت حدود ۴٫۵ میلیون بهره بردار که همراه با خانوارهایشان حدود یک سوم جمعیت کشور را تشکیل می دهند به تصمیم یک فرد گره خورده است؟ انتظار این است که نمایندگان مجلس پیگیر موضوع باشند و در این زمینه اظهار نظر کنند.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران با اشاره به لزوم تعیین نرخ منطقی برای خرید تضمینی گندم، افزود: نرخ های جدید حداقل باید ۳۰ درصد بیشتر از نرخ های سال گذشته باشد تا تولید کنندگان بتوانند در شرایط فعلی به تولید ادامه دهند در غیر این صورت ما نگران این هستیم که مجددا واردات محصولات کشاورزی همچون گذشته افزایش یابد.