به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد دکتر علی ماهر با بیان اینکه با افزایش آمار ابتلا ، درصد اشغال تختها و میزان بستری بیماران نیز افزایش یافته، گفت: اگر همین روند ادامه داشته باشد ظرف کمتر از ۱۰ روز آینده دو برابر میزان فعلی تختهای بیمارستانی اشغال میشود و با مشکل جدی روبرو خواهیم شد.”احتمال بازگشت بخشی از محدودیتهای کرونایی به تهران از شنبه”
یک چهارم تختهای تهران توسط بیماران کرونایی اشغال شده
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وضعیت تختهای تهران، ادامه داد: در حال حاضر تقریبا تمام تختهایی که برای کرونا در نظر گرفته شده بود، کاملا اشغال شده، ولی بیمارستانها در حال آزاد کردن تختها و بخشهای دیگر هستند. در حال حاضر تقریبا یک چهارم تختهای دانشگاهی تهران توسط بیماران کرونایی اشغال شده که درصد بسیار بالایی است.
وی درباره برنامهریزی برای مدیریت شرایط درصورت ادامه این روند تصاعدی، گفت: ما در حال آمادهسازی تختهای بیشتر برای پاسخگویی به بیماران در صورت افزایش آمار هستیم، ولی در همین راستا پیشنهاداتی در جهت کاهش آمار ابتلا، به ستاد ملی کرونا و استانداری تهران پیشنهاد کردهایم که قرار است به سرعت بررسی و برای اجرا ابلاغ شود.
احتمال بازگشت محدودیتها در تهران
وی با بیان اینکه در ابتدا قرار بر این بود که اگر بازگشاییها و رفع محدودیت ها منجر به افزایش آمار ابتلا گردد در این روند تجدیدنظر شود، گفت: در همین راستا پیشنهاداتی برای افزایش محدودیتها و کنترل بازگشاییها به مقامات بالاتر، ستاد ملی کرونا و وزارت کشور اعلام شده که در صورت موافقت از شنبه آینده بخشی از محدودیتها بازمیگردد و به صورت محدود اجرا می شود تا تاثیرگذاری آن بررسی شود.
عدم رعایت پروتکلها مهمترین عامل افزایش آمار ابتلا
دکتر ماهر همچنین با اشاره به بی تاثیرنبودن لغو طرح ترافیک و بازگشاییها در افزایش آمار ابتلا در سطح کشور، گفت: با این حال عدم رعایت پروتکلها مهمترین عامل در افزایش آمار و بروز این شرایط است. اگر پروتکلها از سوی افراد جامعه و صاحبان اصناف رعایت میشد، مطمئنا شاهد این وضعیت نبودیم.
نیروی انتظامی با متخلفین پروتکل های بهداشتی برخورد کند
این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه با وجود اجباری شدن استفاده از ماسک اجباری متاسفانه هنوز همه رعایت نمیکنند، گفت: با افرادی که از ماسک استفاده نمیکنند باید از سوی نیروهای انتظامی، قضایی و امنیتی برخورد شود. چراکه ما تنها میتوانیم توصیه و اطلاع رسانی کنیم که مهمترین عامل پیشگری از کرونا استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاریهاست ولی سایر ارگانهای نظارتی و اجرایی که همگی عضو ستاد ملی کرونا و فرماندهی مقابله با کرونا در تهران بوده و در جریان این مسایل هستند، باید برای نظارت بیشتر و برخورد قانونی با متخلفین اقدام کنند.
وی تاکید کرد: قاعدتا سایر دستگاهها به جز وزارت بهداشت هم باید احساس مسئولیت کرده و با افراد و اصنافی که پروتکلها را رعایت نمیکنند، به صورت جدی برخورد کنند.
تاثیر برگزاری آزمونهای سراسری در شیوع بیشتر بیماری
ماهر در ادامه با اشاره به تاثیر برگزاری حضوری کنکور و سایر آزمونهای سراسری در شیوع و انتقال بیشتر بیماری، اظهار کرد: مطمئنا کلیه دستگاهها و سازمانهای دخیل در این مساله پیشنهادات خود را به ستاد ملی کرونا ارایه کردهاند و از طرف ستاد کرونای استان تهران نیز پیشنهادات مشخصی ارائه شده، مسوولین و ستاد ملی کرونا باید در این زمینه تصمیم گیری و اظهار نظر کنند.”احتمال بازگشت بخشی از محدودیتهای کرونایی به تهران از شنبه”
توضیح درباره حضور بیماران در حیاط بیمارستان مسیح دانشوری
معاون ستاد کرونای استان تهران با اشاره به وضعیت بیمارستان مسیح دانشوری و تصاویر منتشر شده مبنی بر حضور بیماران در حیاط و پارکینگ بیمارستان، توضیح داد: بیمارستان مسیح دانشوری بیمارستان فوق تخصصی بیماران تنفسی است و طبیعتا مراجعه به آن نسبت به سایر بیمارستان ها بیشتر است. البته این دسته از بیماران از طرف ستاد هدایت استان تهران به سایر بیمارستانها هدایت شدهاند ولی خود بیماران برای بستری در بیمارستان مسیح اصرار دارند و بیمارستان هم نمیتواند آنها را مجبور به ترک محیط بیمارستان کند.
در تهران کمبود داروی کرونایی نداریم
ماهر همچنین با اشاره به وضعیت داروها و امکانات ویژه برای رسیدگی به بیماران کرونایی، گفت: خوشبختانه در مورد داروها در تهران کمبودی مشاهده نشده ولی درباره امکانات بخشهای ویژه مانند ونتیلاتور و غیره، اگرچه هنوز کمبودی نداریم ولی اگر روند ابتلا با این سرعت افزایش داشته باشد، حتما به زودی با مشکل روبرو خواهیم شد.
معاون ستاد کرونای استان تهران همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر فروش برخی داروها همچون رمدسیویر با قیمتهای کلان میلیونی در بازار آزاد، اظهار کرد: تا جایی که اطلاع دارم این مساله تنها به داروی رمدسیویر مربوط میشود که هنوز در ایران کارآزمایی بالینی قابل انتشاری نداشته و نمیتوان درباره کیفیت و اثربخشی دارو اظهار نظر قطعی داشت.
احتمال تقلبی بودن داروی رمدسیویر در بازار آزاد
وی با بیان اینکه این دارو در ایران توزیع نمیشود، گفت: اگر داروی رمدسیویر در بازارهای آزاد و با این قیمتها به فروش میرسد باید به اصالت آن به شدت شک کرد و احتمال تقلبی بودن این دارو بسیار زیاد است، بنابراین توصیه ما این است که افراد از این داروها استفاده نکنند.
وی با بیان اینکه تجویز داروی رمدسیویر مجاز نیست، گفت: این دارو هنوز در فارماکوپه ایران تایید نشده و هر دارویی که توسط فارماکوپه تایید نشده باشد، نباید قانونا تجویز شود.
ماهر همچنین درباره داروی فاویپیراویر نیز اظهار کرد: این دارو اگرچه در ابتدا تایید نشد ولی الان در ایران وجود دارد و در حال توزیع است، البته هنوز اثرگذاری آن بر روی این بیماری تایید نشده است.
نه ایران و نه هیچ کشور دیگری به تولید واکسن کرونا نزدیک نیست
معاون برنامه ریزی ستاد کرونای استان تهران با تاکید بر اینکه بیماری کووید۱۹ هنوز دارو و واکسن مورد تایید و موثری ندارد، گفت: برخلاف گفته برخی از اساتید مبنی بر تولید و توزیع واکسن در آینده نزدیک، باید بدانیم که نه ایران و نه هیچ کشور دیگری به تولید واکسن نزدیک نیست و نباید در این رابطه اطلاعات غلطی به مردم داده شود، چراکه این ویروس جهشهای سریعی دارد و به همین دلیل چشم انداز دستیابی به واکسن روشن نیست.”احتمال بازگشت بخشی از محدودیتهای کرونایی به تهران از شنبه”
دکتر ماهر در خاتمه تاکید کرد: حتی اگر همین الان کارآزمایی بالینی واکسن تایید شود، تا زمان ارایه مجوز نهایی و تولید برای جمعیت های بزرگ، حداقل دو سال زمان را باید در نظر گرفت. بنابراین تا آن زمان بهترین راه همچنان استفاده از ماسک، شستن مرتب دست و رعایت پروتکلها و فاصله گذاریهای اجتماعی است.
- منبع خبر : ایسنا