به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد محسن حیدری اظهار داشت: در این مدت بیشینه غلظت ذرات غبار در هوای زاهدان به ۷۸۶۴ میکروگرم بر مترمکعب معادل ۵۱ برابر حد مجاز نیز رسیده است.”ادامه تاریکی غبار در سیستان و بلوچستان”
وی افزود: بررسی های ما نشان می دهد که منشأ اکثر پدیده های خاکدار امسال زاهدان غیر محلی بوده و از سایر نقاط به این شهر نفوذ کرده است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: با افزایش کانون های تولید گردوغبار در استان و فعالیت بادهای های ۱۲۰ روزه در شمال و جریانات مونسون هند در جنوب استان، فراوانی وقوع پدیده های خاکدار در زاهدان افزایش یافته است.
حیدری خاطرنشان کرد: خشک شدن تالاب های هامون در شمال استان، وجود بیابان های غرب و شرق شهرستان زاهدان، قرارگیری در امتداد کویر لوت و وجود بیابان های گسترده در مرزهای افغانستان و پاکستان سبب شده تا گردوغبار بیشتری به این شهر منتقل شود.
وی تصریح کرد: فصل گرم سال بیشترین روزهای گردوغباری سال زراعی جاری را به برای زاهدان به ارمغان آورده است طوریکه هم گردوغبار جریانات شمالی یعنی بادهای ۱۲۰ روزه و هم جریانات جنوبی و فعالیت سامانه های همرفتی در بیابان های اطراف، موجب گسیل گردوغبار به این شهر شده است.
عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان گفت: با وجود کاهش شدید بارندگی در استان در سه فصل گذشته، انتظار افزایش فراوانی وقوع پدیده های خاکدار در استان وجود داشت که البته در این مدت این موضوع به وقوع پیوست.”ادامه تاریکی غبار در سیستان و بلوچستان”
حیدری در بخش دیگری به شرایط دمایی زاهدان نیز اشاره کرد و گفت: در یک ماه اخیر افزایش دما نیز قدری شرایط را برای مردم دشوار کرد به نحوی که بیشینه دمای هوا زاهدان به مرز ۴۲ درجه سلسیوس نیز رسید.
- منبع خبر : ایسنا