از حکم لاهه می‌توان به‌عنوان سندی برای جنایتکاری رژیم صهیونیستی استفاده کرد
از حکم لاهه می‌توان به‌عنوان سندی برای جنایتکاری رژیم صهیونیستی استفاده کرد
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه حکم صادر شده از دیوان کیفری بین المللی، حکم ارزشمندی است، تاکید کرد که از این حکم می‌توان به عنوان سندی برای جنایتکاری رژیم صهیونیستی استفاده کرد.

از حکم لاهه می‌توان به‌عنوان سندی برای جنایتکاری رژیم صهیونیستی استفاده کرد

به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) روز پنجشنبه حکم بازداشت« بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت»، وزیر جنگ برکنار شده او را به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت صادر کرد که نقطه عطفی تاریخی در مبارزه برای پاسخگو کردن در مورد جنایات جنگی است.

برای سران رژیم صهیونیستی، اقدام دیوان کیفری بین‌المللی به چندین دهه معافیت از مجازات پایان می‌دهد و آنچه را که منتقدان «سپر مصونیت دیرینه اسرائیل» توصیف می‌کنند، به چالش می‌کشد. همان‌طور که انتظار می‌رفت، نتانیاهو این حکم دیوان را محکوم کرد و آن را «یهودستیزانه» خواند.

از این پس، آنها عملاً امکان ورود به ۱۲۴ کشور عضو دیوان کیفری بین‌المللی را ندارند و اگر نتانیاهو یا گالانت پا به یکی از کشورهای عضو که شامل انگلیس و بیشتر اروپا می‌شود، بگذارند با خطر دستگیری روبرو می‌شوند. بنابراین، آزمون واقعی این احکام برابر این ۱۲۴ کشور عضو است که به‌طور قانونی موظف به دستگیری متهمان و انتقال آنها به لاهه هستند. اگر این کشورها اقدامی نکنند، قوانین بین‌المللی را به‌عنوان یک امر ظاهری نشان می‌دهند، اعتبار آن را تضعیف می‌کنند و به طرف‌های قدرتمند و متحدان آنها اجازه می‌دهند تا عدالت را بدون مجازات زیر پا بگذارند.

حکم بسیار ارزشمند دیوان کیفری بین‌المللی

«علیرضا تقوی‌نیا» در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با حکم اخیر دیوان کیفری بین‌المللی در ارتباط با صدور حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «گالانت» وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی گفت: حکمی که در روز پنجشنبه از سوی دیوان منتشر شد، حکم بسیار ارزشمندی است، گرچه دیر صادر شده است.

او  با بیان اینکه فشار افکار عمومی در ارتباط با جنایت‌های رژیم صهیونیستی در صدور این حکم تاثیرگذار بوده است، گفت: از حکم صادر شده می‌توان به عنوان سندی برای جنایتکاری رژیم صهیونیستی و انزوای این رژیم در عرصه بین‌المللی استفاده کرد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اعتقاد بر اینکه تاثیر این حکم بیشتر سیاسی است و روی زمین تاثیر چندانی نخواهد داشت، ادامه داد: صهیونیست‌ها سال‌ها بر عنصر مظلوم‌نمایی تاکید می‌کردند و می‌گفتند که حق آنها خورده شده است و آنها مورد ظلم قرار گرفته‌اند ولی با این حکم دیگر به راحتی نمی‌توانند بر روی این موضوعات مانور دهند.

نتانیاهو هرگونه طرح آتش‌بس را برای بقای سیاسی خود منحرف می‌کند

تقوی‌نیا با بیان این که با این حکم مشروعیت اقدامات رژیم صهیونیستی در  عرصه بین‌المللی پایین می‌آید و مشروعیت اقدامات محور مقاومت افزایش پیدا می‌کند، ادامه داد: برخی از کشورهای غربی اعلام کرده‌اند که حکم دیوان را لازم الاجرا می‌دانند به خصوص برخی از کشورهای اروپایی که از جنگ غزه و پرداخت هزینه برای آن خسته شده‌اند، آنها تصور می‌کنند که نتانیاهو هرگونه طرح آتش‌بس را برای بقای سیاسی خود چار انحراف می‌کند و مانع رسیدن به آتش‌بس می‌شود به همین دلیل به دنبال این هستند که از طریق این اهرم‌ها با نتانیاهو برخورد کنند و فضای سیاسی اسرائیل را به سمتی ببرند که نتانیاهو برکنار شود.

او تصریح کرد: کشورهای غربی تحت تاثیر افکار عمومی به خاطر جنایت‌های صهیونیست‌ها از این حکم استقبال می‌کنند و همانطور که اشاره شد این حکم تاثیر راهبردی بر کاهش حمایت‌های متحدین رژیم صهیونیستی از این رژیم در عرصه میدان نخواهد داشت.

تقوی‌نیا با بیان اینکه متاسفانه در بسیاری از مواقع دولت‌ها صرفا بر اساس منافع خود به کنشگری می‌پردازند و مسائل حقوق بشر و اخلاقی را در نظر نمی‌گیرند، ادامه داد: باید به این موضوع توجه داشت که نباید جنایت‌های صهیونیست‌ها را به نتانیاهو و این دولت او  محدود کرد و  هر دولتی که در این رژیم مسئولیت را بر عهده بگیرد این جنایت‌ها را انجام می‌دهد.

  • منبع خبر : ایسنا