با وجود آغاز پیک ششم کرونا با سویه به شدت مُسری اُمیکرون در کشور، میانگین استفاده از ماسک در کشور ۵۷ درصد است و وضعیت رعایت سایر پروتکلهای بهداشتی نیز چندان چنگی به دل نمیزند.
به گزارش ایسنا، درحالیکه سویه اُمیکرون، پیک ششم کرونا را در کشور کلید زده و به سرعت هفت شهر کشور را قرمز، ۴۳ شهر را در وضعیت نارنجی و ۲۱۷ شهر را در وضعیت زرد کرونایی قرار داده است، اما بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور در هفته منتهی به نهم بهمن ماه ۱۴۰۰ (از ۲۹ دی تا ۹ بهمن ماه)، بالغ بر ۵۸.۸۹ درصد است؛ آماری که قطعا نمیتواند در پیشگیری از اوجگیری مجدد کرونا در کشور موثر باشد.
روند رعایت پروتکلهای بهداشتی را از ۲۹ دی ماه تا نهم بهمن ماه ۱۴۰۰ میتوانید در نمودار زیر مشاهده کنید:
در عین حال میانگین میزان رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی استانهای کشور در بازه زمانی ۲۲ دی تا ششم بهمن ماه ۱۴۰۰، بالغ بر ۶۲.۳۶ درصد بوده است. در این شاخص بیشترین میزان رعایت مربوط به دانشگاهها با ۹۲.۳۷ درصد رعایت است و کمترین میزان رعایت هم مربوط به مراکز ورزشی ۵۵.۸۱ درصد است.
میانگین استفاده از ماسک در اماکن عمومی استانهای کشور نیز در این مدت، ۵۷.۱۲ درصد بوده است که بیشترین میزان استفاده از ماسک در اماکن عمومی مربوط به دانشگاهها با ۹۱.۹۵ درصد و کمترین میزان استفاده از ماسک مربوط به مراکز ورزشی با ۴۷.۴۸ درصد است.
میانگین درصد رعایت پروتکل فاصلهگذاری در اماکن عمومی استانهای کشور از ۲۲ دی ماه تا ششم بهمن ماه ۱۴۰۰، ۵۷.۳۱ درصد بوده است که بیشترین میزان رعایت مربوط به دانشگاهها با ۸۷.۲۹ درصد و کمترین میزان رعایت مربوط به مراکز ورزشی با ۴۸.۰۵ درصد بوده است.
همچنین میانگین رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی استانهای کشور از ۲۲ دی ماه تا ششم بهمن ماه ۱۴۰۰، ۶۰.۴۲ درصد بوده است. در عین حال بیشترین میزان رعایت مربوط به دانشگاهها با ۹۴.۹۲ درصد و کمترین میزان رعایت نیز مربوط به مراکز ورزشی با ۵۰.۵۲ درصد رعایت بوده است.
در عین حال میانگین درصد رعایت پروتکل واکسیناسیون در اماکن عمومی کشور در فاز اول مدیریت هوشمند کرونا، از ۲۲ دی تا ششم بهمن ماه ۱۴۰۰، ۸۷.۱۴ درصد بوده است. بیشترین میزان رعایت پروتکل واکسیناسیون در اماکن عمومی در مدارس با ۹۳.۳۰ درصد و کمترین میزان در مراکز تفریحی با ۷۷.۹۹ درصد بوده است.
در عین حال طبق اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، بر اساس اقدامات ناشی از تشدید بازرسیها از تاریخ ۲۹ دی تا ششم بهمن ماه ۱۴۰۰، از تعداد ۳۵۷۷۸۰۷ مراکز تهیه، توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی تحت پوشش، بالغ بر ۲۰۸۷۱۴ مورد بازرسی انجام شده است.
همچنین طی این مدت تعداد ۳۴۴۱۸ مرکز از مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی اخطار گرفته و به مراجع قضایی معرفی شدهاند و ۱۲۲۷ مورد از این مراکز نیز پلمب شدهاند.
باید توجه کرد که به ترتیب کارگاهها و صنایع کوچک زیر ۲۵ نفر، نانواییها و رستورانها رتبههای اول تا سوم دریافت اخطار و معرفی به مراجع قضایی را در میان اماکن عمومی از تاریخ ۲۹ دی تا ششم بهمن ماه ۱۴۰۰ را به خود اختصاص دادهاند.
بعد از آن مدارس در رتبه چهارم دریافت اخطار و معرفی به مراجع قضایی در میان اماکن عمومی در این مدت بودهاند و بعد از آن، فروشگاههای زنجیرهای، بانکها، ادارات و سازمانها، مراکز ورزشی، پیشخوان و پلیس+۱۰، پایانههای مسافربری درونشهری، پاساژها، تالارهای پذیرایی، مهدکودکها، هتلها و مراکز اقامتی، استخرهای شنا و مراکز تفریحی قرار دارند.
گزارش رعایت پروتکلهای بهداشتی در بازگشایی مدارس در سال تحصیلی
تعداد کل مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ : ۱۳۵۸۵۶ مدرسه بوده که تعداد ساختمان مدارس ۱۰۷۱۷۱ است.
تعداد کل مدارس ابتدایی ۶۱۳۴۶ مدرسه
تعداد کل مدارس دوره اول متوسطه ۲۳۰۷۹ مدرسه
تعداد کل مدارس دوره دوم متوسطه ۲۱۱۸۶مدرسه
تعداد کل مدارس استثنایی ۱۵۶۰ مدرسه
تعداد کل مدارس پیش دبستانی ۲۱۷۰۲ مدرسه
تعداد کل هنرستان ۵۹۹۶ مدرسه
تعداد کل مجتمع هنرستانی ۹۸۷ مدرسه
باید توجه کرد که تعداد بازرسی انجام شده تا ششم بهمن ماه سال ۱۴۰۰، بالغ بر ۱۰۷۶۴۹ مدرسه بوده است.
چالشهای مهم و پرخطر
– متناسب نبودن فضای کلاسها با تعداد دانش آموزان (پذیرش بیش از حد ظرفیت کلاس)
– عدم رعایت فاصله گذاری مناسب بین دانش آموزان
– عدم رعایت چیدمان صندلی بر اساس فاصله
– عدم رعایت استفاده از ماسک در بین دانش آموزان و کارکنان مدرسه
– فراهم نبودن شرایط مناسب برای تهویه و جریان هوا در کلاس ها
– تجمع والدین در مقابل ورودی و خروجی مدارس