معاون اشتغال کمیته امداد گفت: در طول برنامه ششم کمیته امداد باید ۸۵۰ هزار فرصت شغلی پایدار برای خانوارهای تحت حمایت ایجادکند. به نقل از سایت خبری کمیته امداد، حجتالله عبدالملکی، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با بیان اینکه برنامه پنجساله ششم کمیته امداد بر بهبود فضای کسبوکار و اشتغال پایدار اقشار نیازمند تاکید دارد، گفت: […]
به نقل از سایت خبری کمیته امداد، حجتالله عبدالملکی، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با بیان اینکه برنامه پنجساله ششم کمیته امداد بر بهبود فضای کسبوکار و اشتغال پایدار اقشار نیازمند تاکید دارد، گفت: رویکرد اشتغال مددجویان در این برنامه توسعه مشاغل دانشبنیان، خانگی، خرد و زودبازده است.
وی با اعلام اینکه در طول برنامه ششم کمیته امداد باید ۸۵۰ هزار فرصت شغلی پایدار برای خانوارهای تحت حمایت ایجاد شود افزود: بر این اساس پس از اطمینان از خودکفایی قطعی، خانوار از چرخه حمایتی کمیته امداد خارج میشود.
وی با بیان اینکه برای ایجاد این تعداد فرصت شغلی ۲۱ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است گفت: از این رقم ۵۰ درصد از محل منابع بانکی (شامل تسهیلات قرضالحسنه بانکی، صندوق توسعه ملی و توافقنامهها)، ۲۵ درصد از بازپرداخت وامهای اشتغال و کمکهای مردمی، ۱۵ درصد از محل صندوق قرضالحسنه امداد ولایت و ۱۰ درصد از محل منابع بودجهای سالانه کمیته امداد تأمین میشود.
عبدالملکی با تأکید بر اینکه باید حداقل ۴۰ درصد از مشاغل ایجادشده در روستاها و شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر ایجاد شود گفت: همچنین ایجاد فرصتهای جدید اقتصادی با رویکرد توانمندسازی گروههای هدف در عرصههای نوین کشاورزی، دامپروری، صنعت، معدن و خدمات در مناطق محروم مطابق با جغرافیای فقر کشور برای کمک به مهاجرت معکوس انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه طی برنامه ششم ۱۵۰ هزار فرصت شغلی تعهد شده باید از طریق موسسههای کاریابی فراهم شود افزود: برای جذب ۲۰ تا ۳۰ درصد مددجویان واجد شرایط در واحدهای پذیرنده نیروی کار با اولویت مناطق محروم، حق بیمه سهم کارفرما به مدت دوسال به صورت بلاعوض یا قرضالحسنه توسط کمیته امداد پرداخت میشود البته این موضوع مشروط به خروج مددجو از چرخه حمایتی کمیته امداد است.
عبدالملکی بر مدیریت زنجیرههای تولیدی و دانشبنیان حوزه کشاورزی، صنایع تبدیلی و صنایعدستی در مناطق محروم و روستایی تاکید کرد و گفت: پس از نیازسنجی شغلی مناطق محروم و روستایی در زنجیرههای تولیدی حداقل ۱۰ درصد از طرحهای جدید اشتغال و خودکفایی که دارای مزیت نسبی هستند در مناطق محروم ایجاد خواهد شد.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد ادامه داد: تا پایان این برنامه نیز حداقل ۵۰ درصد طرحهای فعال کشاورزی، صنایعدستی افراد موردحمایت در مناطق محروم و روستایی در قالب پیوندهای خوشهای، زنجیرهای و ارتباط با بنگاههای بالادستی و پاییندستی ساماندهی میشود.
وی بابیان اینکه حداقل ۱۰ طرح دانشبنیان مناسب برای مناطق محروم و روستایی باید شناسایی و در طول برنامه ششم اجرایی شود گفت: این امر باید در تعامل با پارکهای علم و فناوری، دانشگاهها و سازمانهای مرتبط انجام شود.
عبدالملکی برافزایش و پایدارسازی تولید محصولات اقشار نیازمند از طریق مدیریت فرایندهای تولید و بازرگانی با هدف استحکام اقتصاد خانوار تأکید کرد و افزود: تا پایان این برنامه، ۵۰ درصد مجریان طرحهای اشتغالزایی باید در دورههای آموزش تکمیلی فنی، مهارتی تولید و فروش محصولات شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه طبق برنامه ششم، کمیته امداد مکلف شده است نسبت به بازاریابی مستمر فرش و صنایعدستی تولیدی مددجویان اقدام کند گفت: بر این اساس تا پایان برنامه باید حداقل ۳۰ درصد محصولات مذکور به فروش رود.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد گفت: همچنین این نهاد از طریق تعامل با دستگاههای اجرایی باید تا پایان برنامه شرایط عرضه و فروش محصولات مددجویی را حداقل در ۵۰۰ فروشگاه، نمایشگاه و بازارچه موقت، دائمی یا اینترنتی فراهم کند.