به گزارش صبح اقتصاد عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران میگوید اصلاح احتمالی میزان مصرف مرغ در کشور، یکی از نتایج تصمیم اخیر دولت خواهد بود.
احمدرضا فرشچیان در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در این تردیدی وجود ندارد که ارز ۴۲۰۰ تومانی و نحوه تخصیص آن نیاز به اصلاح و تغییر داشت و باید راهی برای مقابله با رانت و فساد به وجود آمده در چارچوب این طرح پیدا میشد. با وجود مشکلاتی که اقتصاد ایران با آن مواجه است، به نظر میرسد که اقدام دولت سیزدهم در ورود به این عرصه، اقدامی شجاعانه بود.
وی با اشاره به تغییراتی که پس از این تصمیم دولت به وجود میآید، بیان کرد: این ارز برای چند سال به تعدادی از کالاهای اساسی تعلق میگرفت که حالا با تصمیم دولت بخشی از آن حذف شده است. قطعا در این مسیر تغییرات قیمتی شاهد خواهیم بود و نحوه مدیریت شرایط و عبور از این تحولات بیشترین اهمیت را دارد.
عضو اتاق بازرگانی تهران درباره آینده قیمت مرغ پس از تغییر در سیاستهای دولت نیز تشریح کرد: تا پیش از این تصمیم، نهادههای دامی با ارز ۴۲۰۰ تومانی تهیه میشدند و با وجود مشکلات، لااقل سیاست رسمی اینگونه بود اما حالا بناست این نهادهها با ارز نیمایی تهیه شوند و به این ترتیب قیمت تمام شده آن بیش از سه برابر میشود. قطعا در چنین شرایطی میتوان انتظار داشت که قیمت مرغ افزایش پیدا کند و دولت نیز این موضوع را رسما اعلام کرده است.
فرشچیان ادامه داد: در این تغییرات ما باید یک نگاه دو سویه داشته باشیم؛ یعنی در کنار حمایت از مصرف کنندگان، به تولیدکنندگان نیز توجه داشته باشیم. میتوان انتظار داشت که با این تغییرات قیمتی، میزان مصرف مرغ در کشور قدری کاهش پیدا کند. البته اینکه تولیدکنندگان به چه شکل از این شرایط عبور کنند، موضوع مهمی است که باید به آن فکر کرد.
وی خاطرنشان کرد: نظر شخصی من این است که برای مردم، میتوان همین حمایتهای مستقیم یارانهای را ادامه داد تا قدرت خرید آنها کاهش پیدا نکند و مایحتاج آنها تامین شود. برای تولیدکنندگان نیز باید شرایطی را فراهم کرد که در کنار تامین نقدینگی، بازاری برای فروش محصولاتشان وجود داشته باشد.
به گزارش ایسنا، در راستای اصلاح نظام پرداخت یارانه ها مقرر شده که یارانه در نظر گرفته شده برای کالاهای اساسی به جای پرداخت به واردکنندگان به خود مصرف کنندگان تعلق گیرد. در همین راستا دولت اعلام کرده که قیمت چهار قلم کالای اساسی شامل مرغ، تخم مرغ، روغن و لبنیات دستخوش تغییر می شود.