روزنامه انگلیسی زبان گالف نیوز امارات متحده عربی اعلام کرد، تولید نفت ایران از میدان های نفتی غرب رود کارون در حال افزایش است.تولید نفت کشورمان در ماه ژانویه (دی-بهمن) با ۳۰ هزار بشکه در روز افزایش به سه میلیون و ۸۳۰ هزار بشکه در روز رسید و اندکی از سهمیه تولید فراتر رفت. بر […]
روزنامه انگلیسی زبان گالف نیوز امارات متحده عربی اعلام کرد، تولید نفت ایران از میدان های نفتی غرب رود کارون در حال افزایش است.تولید نفت کشورمان در ماه ژانویه (دی-بهمن) با ۳۰ هزار بشکه در روز افزایش به سه میلیون و ۸۳۰ هزار بشکه در روز رسید و اندکی از سهمیه تولید فراتر رفت.
گالف نیوز نوشت: در ماه میلادی گذشته بیشترین افزایش تولید نفت در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پس از عربستان مربوط به جمهوری اسلامی ایران بود.
تولید نفت خام عربستان نیز ماه گذشته با ۶۰ هزار بشکه در روز افزایش به ۱۰ میلیون و ۱۰ هزار بشکه در روز رسید.
با این حال، تولید نفت خام اوپک در ماه ژانویه تقریبا در سطح ۳۲ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز ثابت ماند، زیرا افزایش تولید نفت خام عربستان و ایران، کاهش تولید نفت ونزوئلا را جبران کرد.
رکود مزمن و سرمایه گذاری اندک ونزوئلا در بخش نفت موجب ضعف این صنعت شده است.
تولید نفت ونزوئلا در ماه ژانویه ۳۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به یک میلیون و ۶۷۰ هزار بشکه در روز رسید که کمترین تولید این کشور از سال ۱۹۸۹ (۲۹ سال پیش) است.
همچنین بررسی ها نشان می دهند، ماه گذشته سطح پایبندی اوپک به توافق کاهش تولید نفت به ۱۲۷ درصد رسیده است و متحد اصلی آن روسیه نیز تقریبا ۱۰۰ درصد به توافق کاهش تولید نفت پایبند بوده است.
به نوشته روزنامه یاد شده، روسیه حتی پس از آنکه بزرگ ترین تولیدکنندگان نفت این کشور اواخر سال گذشته اعلام کردند که برنامه های سرمایه گذاری خود در سال ۲۰۱۸ را تغییر نمی دهند، به توافق کاهش تولید نفت پایبند ماند.
تولید نفت روسیه نیز بر اساس اعلام وزارت نفت این کشور ماه گذشته با اندکی تغییر نسبت به ماه پیش از آن به ۱۰ میلیون و ۹۵۰ هزار بشکه در روز رسید.
بانک سرمایه گذاری گلدمن ساچز آمریکا پنج شنبه گذشته اعلام کرد، توافق کاهش تولید نفت میان اوپک و کشورهای غیراوپک متحد آن، مازاد عرضه نفت در بازارها را از بین برده است.
«خالد الفلیح» وزیر نفت عربستان ماه گذشته تاکید کرد، اوپک باید دستکم تا پایان سال ۲۰۱۸ به توافق کاهش تولید پایبند بماند.
اوپک در نشست رسمی ۳۰ نوامبر ۲۰۱۶ (دهم آذرماه ) ۱۳۹۵ خود در وین، برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند.
براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ٢۰۰ هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد.
ایران، نیجریه و لیبی تا رسیدن به سطح تولید پیش از بحران خود از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شدند.
۱۴ کشور الجزایر، آنگولا، اکوادور، گینه استوایی، گابن، ایران،عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات متحده عربی و ونزوئلا عضو اوپک هستند.
اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه ۱۳۹۵، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد.
این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش ۶۰۰ هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.
توافق کاهش تولید تا پایان سال ۲۰۱۸ تمدید شده است و همه کشورهای عضو موظف به تبعیت از آن هستند.