عناوین مهم ترین خبرهای حوزه کار و تعاون در هفته جاری به اجرای مرحله جدید طرح کالابرگ، موکول شدن تصمیم گیری درباره منطقه ای شدن مزد ۱۴۰۳ به شورای عالی کار، استفاده از ظرفیت تعاونیهای پوشاک در عرصه بین الملل و تحقق ۹۳ درصدی اهداف اشتغال خانگی در دولت سیزدهم اختصاص داشت.
به گزارش ایسنا، این هفته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز مرحله جدید کالابرگ الکترونیکی تحت عنوان طرح فجرانه خبر داد که بر اساس آن یارانه تشویقی خانوارهای دهکهای اول تا هفتم درآمدی از ۱۲۰ به ۲۲۰ هزار تومان افزایش می یابد و خانوارها میتوانند به مدت سه ماه از اقلام کالابرگی خرید کنند.
این طرح به مناسبت دهه مبارک فجر از ۱۷ بهمنماه آغاز و تا ۱۷ اردیبهشتماه سال آینده ادامه خواهد داشت و اعتبار خرید ۱۱ قلم کالابرگ به ازاریهر نفر از ۱۲۰ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز این هفته از تحقق ۹۳ درصد هدفگذاری ایجاد اشتغال در حوزه مشاغل خانگی در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۴۰ هزار فرصت شغلی در حوزه مشاغل خانگی ایجاد شده است.
به گفته همتیان بر اساس تفاهمنامه منعقد شده با معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ۲۰ تعاونی تأمین نیاز مشاغل خانگی استانی تأسیس شده و در ۱۱ استان دیگر نیز راهاندازی این تعاونیها در دست پیگیری است.
سومین نشست کمیته دستمزد شورای عالی کار این هفته تشکیل و طبق گفته نماینده کارگری اختیار تصمیم گیری در خصوص منطقهای شدن دستمزد ۱۴۰۳ به شورای عالی کار موکول شد.
آنطور که میرغفاری، نماینده کارگران در شورای عالی کار گفته، مزد سال ۱۴۰۳ بر اساس مزد حداقلی و سراسری تعیین خواهد شد و چنانچه مقرر شود فراتر از مزد حداقلی، مزد منطقهای نیز تعیین شود، منوط به تصمیم شورای عالی کار است و بدون لحاظ کردن فرمول یا معیار خاص در این زمینه باید بر اساس ساختار چانهزنی برای هر منطقه تصویب شود.
معاون اشتغال وزیر کار نیز از احیای ۶۰۰۰ بنگاه راکد و نیمه فعال و بازگشت آنها به چرخه تولید خبر داد.
آنطور که محمود کریمی بیرانوند گفته یکی از گامهای مثبت و موثری که دولت برای رونق بازار کار برداشته احیای ۶۰۰۰ بنگاه راکد و نیمه فعال بوده که فعال شدن آنها تاثیر بسزایی در اشتغال کشور داشته است.
به گفته وی این واحدها با همکاری دستگاهها از جمله قوه قضائیه به چرخه تولید بازگشته و فعالیت خود را از سر گرفتهاند.
استفاده از ظرفیت تعاونی های تولید پوشاک در عرصه بین المللی خیر دیگری بود که از سوی معاون امور تعاون اتاق تعاون استان تهران اعلام شد.
استادرضایی با اشاره به ظرفیتهای بالای تعاونیهای تولید پوشاک در کشور از برنامه ریزی برای شناسایی تعاونی های تامین نیاز تولیدکنندگان پوشاک و تشکیل تعاونی های چندملیتی خبر داد.
خبر دیگر این هفته به تشکیل قرارگاه «آموزش ایمنی و توانمندسازی ویژه کارفرمایان کارگاههای زیر ۱۰ نفر» اختصاص داشت.
به گفته حبیبالله جلیلی ـ سرپرست مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، همایش تبیین قرارگاه آموزش ایمنی و توانمندسازی کارفرمایان هفدهم بهمن ماه همزمان با آغاز دهه مبارک فجر و اجرای مقاولهنامه ایمنی و بهداشت شغلی شماره ۱۵۵ به طور همزمان در ۳۱ استان کشور برگزار و دوره آموزشی به منظور آشنایی با قوانین و مقررات ایمنی کار برای ۶۰۰۰ نفر از کارفرمایان کارگاههای زیر ۱۰ نفر ارائه میشود.