انتظار پرستاران از شورای عالی بیمه/ تعرفهها واقعی تعیین شود
به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد از روابط عمومی سازمان نظام پرستاری کشور، احمد نجاتیان روز چهارشنبه افزود: به صورت تاریخی با توجه به اینکه حدود ۱۵ سال در اجرای قانون تعرفه گذاری تاخیر داشتیم جامعه پرستاری در ابتدای اجرای این قانون با اجرای حداقلی آن موافقت کرد اما امروز انتظار داریم رشد تعرفه های پرستاری برای سال آینده واقعی و مبتنی بر واقعیت های جامعه باشد و پرداخت های تعرفه به پرستاران به روز شود.
وی ادامه داد: میزان رقم تعرفه های پرستاری پایین است و هنوز تا مرحله ای که تعرفه های پرستاری به صورت واقعی اعمال شود، فاصله داریم و یکی از قول هایی که مسئولان به پرستاران دادند این بود که تا روز پرستار به سمت واقعی شدن تعرفه های پرستاری برویم.
نامه نظام پرستاری به وزیر بهداشت برای اصلاح تعرفه های پرستاری در سال آینده
نجاتیان به اشاره به ارسال نامه ای به وزیر بهداشت گفت: نامه ای را این هفته به وزیر بهداشت فرستادیم و پیشنهادهای سازمان نظام پرستاری را برای اصلاح شیوه اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری اعلام کردیم، نکته اول نامه این بود که حتما در برخی بسته های تعرفه های پرستاری بازنگری شود.
وی افزود: بسته های تعرفه های پرستاری که قبلا تدوین شده مربوط به گذشته است و با رشد تکنولوژی و تنوع خدمات در مراقبت های پرستاری انتظار داریم، تعداد بسته های تعرفه های خدمات پرستاری افزایش یابد و همچنین میزان ضریب ریالی تعرفه های پرستاری متناسب با نیازها و وضعیت امروز جامعه افزایش پیدا کند و نرخ ضریب ریالی تعرفه ها واقعی شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: نکته دیگری که در نامه سازمان نظام پرستاری به وزیر بهداشت اعلام کردیم این بود که انتظار داریم از سال آینده خدماتی که پرستاران به صورت موردی انجام می دهند و تعرفه های خدمات آنها در سیستم HISبیمارستانها به نام گروه های دیگر ثبت می شود حتما با نام خود پرستاران ثبت شود و منابع درآمدی آن بین خود پرستاران توزیع شود.
وی ادامه داد: در حوزه بازتوزیع تعرفه ها نیز پیشنهادهایی به وزارت بهداشت دادیم، از جمله اینکه تعرفه ها باید به صورت شفاف و قابل اندازه گیری برای خود پرستاران باشد و دستورالعمل بازتوزیع منابع تعرفه گذاری اصلاح شود.
نجاتیان گفت: متاسفانه در زمان حاضر دستورالعمل بازتویع منابع تعرفه های پرستاری توسط معاونتی غیر از معاونت پرستاری در وزارت بهداشت تدوین می شود. انتظار داریم با دستور وزیر بهداشت این دستورالعمل توسط معاونت پرستاری تدوین شود زیرا معاونت پرستاری نسبت به پرستاران پاسخگوست بنابراین این معاونت باید مسئولیت تدوین آیین نامه بازتوزیع منابع تعرفه گذاری را بر عهده داشته باشد.
وی افزود: بر اساس مدلی که به وزارت بهداشت پیشنهاد دادیم انتظار داریم بین ۶۰ تا ۷۰ درصد درآمد ناشی از تعرفه پرستاری به شخص ارائه کننده خدمت پرداخت شود و بقیه آن بین اشخاص دیگری که به صورت غیر مستقیم درگیر این خدمات هستند، توزیع شود. این موضوع می تواند به شفاف شدن تعرفه های پرستاری کمک می کند و به این ترتیب پرستاران می توانند رقم کارانه و تعرفه خودشان را محاسبه کنند.
رئیس کل سازمان نظام یرستاری گفت: طبق قانون هر گونه تعیین تعرفه های پرستاری باید با مشارکت سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران باشد و این سازمان هر گونه مصوبه ای که بدون در نظر گرفتن پیشنهادهای سازمان نظام پرستاری و بدون حضور نماینده این سازمان در شورای عالی بیمه تعیین شود را قبول ندارد و انتظار داریم در تصمیمات مربوط به تعرفه های پرستاری حتما نماینده سازمان نظام پرستاری نیز حضور داشته باشد.
نجاتیان گفت: مطمئن هستیم در دولت چهاردهم با توجه به اراده قوی که رئیس جمهوری برای بهینه سازی نظام سلامت دارد و برقراری عدالت در نظام سلامت و بین اقشار مختلف دارد و شخص رئیس جمهور بارها به این موضوع اشاره کرده است، به این سمت کاهش تبعیض و بی عدالتی ها در پرداخت بین گروه های مختلف پیش برویم و پرستاران را برای ارائه کیفی خدمات به مردم و ارتقای سلامت جامعه با انگیزه تر کنیم.
- منبع خبر : ایرنا