اولین تقابل کشتی‌های چین و فیلیپین پس از شروع کار ترامپ
اولین تقابل کشتی‌های چین و فیلیپین پس از شروع کار ترامپ
فیلیپین پس از روی کار آمدن دولت «دونالد ترامپ» و دریافت وعده واشنگتن مبنی بر تعهد به پیمان دفاعی بین دو کشور، بار دیگر چین را متهم به آزار کشتی‌های ماهیگیری خود کرد درحالیکه پکن می‌گوید مانع از نقض حاکمیت خود از سوی مانیل شده است.

اولین تقابل کشتی‌های چین و فیلیپین پس از شروع کار ترامپ

به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد  به نقل از آسوشیتدپرس، گارد ساحلی فیلیپین امروز شنبه عنوان کرد: یک فروند بالگرد نیروهای دریایی و کشتی‌های گارد ساحلی چین، گروهی از کشتی‌های ماهیگیری فیلیپینی را که در حال انجام عملیات بررسی علمی در منطقه مورد مناقشه دریای جنوبی چین بودند، مورد آزار و اذیت قرار دادند و آنها را مجبور به لغو عملیات کردند.

چین در واکنش به ادعای مانیل، اعلام کرد: ما از نزدیک شدن کشتی‌های فیلیپینی که در حال نقض حاکمیت ما بودند، به جزایر واقع در دریای جنوبی چین جلوگیری کردیم.

پکن بارها بر حاکمیت خود بر بخش اعظم دریای جنوبی چین تاکید و کشورهای مدعی از جمله فیلیپین، ویتنام و مالزی را به تجاوز متهم کرده است. چین ادعاهای ارضی خود را با کشیدن خط فرضی بر روی نقشه‌ها مشخص کرده، اما برخی منابع مدعی هستند که مختصات دقیقی ارائه نکرده است.”تقابل کشتی‌های چین و فیلیپین”

گارد ساحلی فیلیپین اعلام کرد: اقدام اخیر چین روز جمعه در نزدیکی جزایر «سندی کی» (Sandy Cay)، رخ داده است؛ منطقه‌ای که سه جزیره شنی کوچک خالی از سکنه در نزدیکی یک پایگاه از نیروهای چینی و جزیره‌ای تحت اشغال فیلیپین در مجمع‌الجزایر اسپراتلی واقع شده است.

بر اساس این گزارش، کشتی‌های گارد ساحلی چین به ۲ فروند کشتی بزرگ‌تر نزدیک شدند و برای جلوگیری از برخورد با آنها مانور دادند. یک فروند بالگرد نیروی دریایی چین نیز بر فراز ۲ قایق کوچک‌تر فیلیپینی پرواز و فعالیت آنها را متوقف کرد.

ویدئوهای منتشر شده توسط گارد ساحلی فیلیپین نشان می‌دهد که یک فروند کشتی گارد ساحلی چین در نزدیکی یک فروند کشتی که متعلق به فیلیپین است، حرکت می‌کند. ویدئوی دیگری بالگرد نظامی چینی را نشان می‌دهد که در ارتفاع پایین بر فراز دریاهای مواج در نزدیکی کشتی با پرچم فیلیپین در حال پرواز است.

تحلیلگران معتقدند که شعله ور شدن مناقشات طولانی مدت در یکی از شلوغ ترین گذرگاه‌های تجاری و امنیتی جهان می‌تواند تعهد رئیس جمهوری جدید آمریکا را برای حفظ نقش واشنگتن به عنوان وزنه تعادل در برابر چین محک بزند.

جو بایدن، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در تلاش برای مهار اقدام‌های پکن در دریای جنوبی و شرقی چین و اطراف تایوان، تلاش کرد تا کمان اتحادهای امنیتی را در آسیا تقویت کند.

تامی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته است که مارکو روبیو، رئیس دستگاه دیپلماسی ایالات متحده در تماس تلفنی روز چهارشنبه با انریکه مانالو، همتای فیلیپینی خود، در مورد موضوعات مورد نگرانی دو طرف از جمله «اقدامات خطرناک و بی ثبات کننده جمهوری خلق چین در دریای چین جنوبی» گفت‌وگو کرده است.

بروس در مورد این تماس تلفنی بیان کرد: روبیو این پیام را انتقال داد که رفتار جمهوری خلق چین صلح و ثبات منطقه‌ای را تضعیف می‌کند و با قوانین بین‌المللی همخوانی ندارد. وی همچنین بر تعهد آهنین ایالات متحده به فیلیپین تحت «معاهده دفاع متقابل» تاکید کرد.

  • منبع خبر : ایرنا