به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد رتبه بندی دانشگاه های جهان ۲۰۲۰ نظام رتبه بندی بین المللی تایمز با موضوع علوم کامپیوتر منتشر شد.
رتبه بندی دانشگاه های جهانی آموزش عالی ۲۰۲۰ برای موضوعات علوم کامپیوتر از همان شاخص های عملکردی معتبر و دقیق رتبه بندی دانشگاه های جهانی استفاده می کند ، اما مجدداً متناسب با رشته های خاص مورد سنجش قرار گرفته است.
در علوم کامپیوتر امسال ۷۴۹ دانشگاه در این رتبه بندی حضور دارند که تعداد دانشگاه های سال گذشته ۶۸۴ مورد بود.
دانشگاه آکسفورد بار دیگر در صدر جدول قرار دارد ، در حالی که دانشگاه استنفورد به مقام دوم صعود کرده و در مقابل انستیتو فناوری زوریخ ETH سوئیس به مقام سوم سقوط کرده است و انستیتوی فناوری ماساچوست MIT نیز به مکان چهارم رسیده است و دانشگاه کمبریج در بین پنج گروه برتر قرار دارد.
دانشگاه ملی سنگاپور با رتبه بالاترین موسسه آسیا، در رده یازدهم (از رتبه ۱۵) قرار دارد.
در این رتبه بندی ایران برای نخستین بار به جمع ۲۵۰ دانشگاه برتر علوم رایانه پیوست و دانشگاه صنعتی شریف در رده ۲۰۱-۲۵۰ قرار دارد.
در مجموع ۱۲ دانشگاه ایرانی در جمع ۷۴۹ دانشگاه برتر دنیا در علوم کامپیوتر قرار دارند که از رده های ۲۰۱-۲۵۰ تا +۶۰۱ را در بر می گیرد.
مجموعهٔ مطالعاتی است که به زیربناهای نظری، روشهای طراحی و ساخت و چگونگی استفاده از رایانه میپردازند. علوم کامپیوتر رویکردی علمی و عملی به محاسبات (computation) و کاربردهای آن است. این علم به بررسی سیستماتیک: امکانپذیری، ساختار، پیادهسازی و مکانیزمِ محاسبههای روشمند (یا الگوریتم) میپردازد؛ که مبنای آن کسب، نمایش، پردازش، ذخیرهسازی، ارتباط و دسترسی به اطلاعات است.
بنا به نظر پیتر جی. دنینگ، پرسش اساسی در علوم رایانه این است که: چه چیزی میتواند (به نحوی کارآمد) خودکار انجام شود؟رشته علوم کامپیوتر را میتوان به زیررشتههای نظری و عملی بسیاری تقسیم کرد. بعضی از این زیررشتهها، نظیر نظریه پیچیدگی محاسباتی (که خواص اساسی مشکلات محاسباتی و قابل حل بودن آنها را بررسی میکند) بسیار انتزاعی هستند، این در حالی است که زیررشتههای دیگر مانند گرافیک کامپیوتری به بررسی کاربردهای قابل لمس تر در دنیای واقعی تأکید دارند. اکثر زیررشتههای علوم کامپیوتر بر چالشهای موجود در اجرای محاسبات تمرکز دارند.
- منبع خبر : مهر