فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ایران از فرصت حضور در اجلاس فرماندهان نیروی دریایی در کشور هند برای اثبات این نکته که برقراری امنیت منطقه نیازمند حضور هیچ قدرت خارجی نیست بهره میبرد. به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از روابط عمومی ارتش، امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره حضور […]
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ایران از فرصت حضور در اجلاس فرماندهان نیروی دریایی در کشور هند برای اثبات این نکته که برقراری امنیت منطقه نیازمند حضور هیچ قدرت خارجی نیست بهره میبرد.
به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از روابط عمومی ارتش، امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره حضور هیات اعزامی نیروی دریایی در همایش دهمین سالگرد تاسیس سمپوزیوم نیروهای دریایی حاشیه اقیانوس هند موسوم به (IONS) تصریح کرد: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران الهام بخش همتایان خود در کشورهای آزادیخواه جهان قرار گرفته است.
وی افزود: هر چند اقیانوس هند از نظر وسعت، سومین پهنه آبی جهان است اما به لحاظ امنیتی، اقتصادی، گذرگاهی، مسائل انرژی، جمعیت و موضوعات ژئوپلیتیک بسیار حائز اهمیت بوده و از نقاط بسیار مهم و حساس جهان به شمار می رود و شماری از مهمترین کشورهای جهان در حاشیه آن قرار دارند.
دریادار خانزادی با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته، ناامنی به شکل دزدی دریایی در منطقه اقیانوس هند به ویژه در منطقه باب المندب و تنگه مالاکا افزایش داشته است، گفت: در منطقه تنگه مالاکا به دلیل تقسیم کاری که بین کشورهای آن حوزه از جمله اندونزی، مالزی، سنگاپور و همینطور سریلانکا صورت گرفته تا حدود زیادی مشکلات مربوط به دزدی دریایی مرتفع شده است اما در قسمت غرب اقیانوس هند یعنی منطقه خلیج عدن و تنگه باب المندب و بخشی از دریای سرخ، این معضل همچنان باقیست.
وی در خصوص اهداف و دلایل ایجاد سازمان آیونز(IONS) توضیح داد: در سال ۲۰۰۷، سازمان جهانی دریانوردی در اقیانوس هند منطقه ای حدفاصل شاخ آفریقا تا سومالی را به نام منطقه پرخطر اعلام کرد که بخشی از این ۷۰۰ مایل در حوزه نیروی دریایی هند قرار می گرفت.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: نیروی دریایی هند با توجه به حساسیت این منطقه و درک این موضوع که ناامنی در آن، امنیت ملی هند را تحت تاثیر قرار خواهد داد، به این نکته وافق شد که تامین امنیت این منطقه قطعا به تنهایی توسط یک کشور ممکن نیست ابتکار عمل را در دست گرفته و در سال ۲۰۰۸ اجلاسی تحت عنوان آیونز (IONS) را تشکیل داد که فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاضر در اقیانوس هند را در بر می گرفت. این اجلاس با هدف مشارکت برای افزایش آگاهی جمعی کشورهای منطقه درباره این تهدید برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه ایران از سال ۲۰۱۲ به طور مستمر در این اجلاس شرکت کرده است تصریح کرد: در آخرین دوره که در اردیبهشت ماه امسال در تهران برگزار شد، ایران به مدت دو سال ریاست دوره ای این اجلاس را عهده دار شده است.
امیر دریادار خانزادی گفت: تشکیل این نهاد در ارتقای هوشیاری و آمادگی نیروهای دریایی منطقه تاثیر مثبتی داشت، به شکلی که همکاری های عملیاتی در دریا به ویژه در موضوعات مربوط به مقابله با دزدی دریایی، کمکهای بشر دوستانه و مقابله با بلایای طبیعی، افزایش یافته است.
وی درباره برنامه سفر خود اذعان کرد: فردا (دوشنبه) در بندر کوچین در جنوب هند با فرمانده نیروی دریایی هند ملاقات و به عنوان اولین سخنران در مراسم افتتاحیه حضور خواهد یافت.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه ۱۶ فرمانده نیروی دریایی کشورهای عضو در این اجلاس سخنرانی خواهند کرد گفت: درروز سه شنبه هم با وزیر دفاع هند ملاقات خواهد کرد.
وی این اجلاس را فرصت خوبی برای ارتقا تعاملات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با همتایان خود در منطقه عنوان کرد.
امیر دریادار خانزادی درباره اهداف راهبردی ایران در حضور در این اجلاس گفت: تبیین سیاست های ایران و پیشبرد اهداف ظلم ستیزانه از جمله خنثی کردن طرح آمریکا برای عضویت در این سازمان که با هدف تحمیل منافع واشنگتن بر کشورهای دیگر انجام می شود از جمله دستاوردهای این حضور خواهد بود.