به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از دیلی میل، ستاره شناسان عظیم ترین ستاره نوترونی در جهان را رصد کرده اند. وزن این ستاره دو برابر خورشید و حدود ۷۰ هزار برابر زمین است. همچنین این ستاره بسیار متراکم است.
ماده تشکیل دهنده این ستاره چنان متراکم است که عرض آن ۱۸ مایل است. ستاره های نوترونی در حقیقت بقایای متراکم ابر ستاره هایی هستند که به شکل ابرنواختر منفجر شده اند.
«تنکفول کرومارتی» یکی از دانشجویان دکترای دانشگاه ویرجینیا مولف ارشد این پژوهش است. طبق پژوهش انجام شده ستاره مذکور J۰۷۴۰+۶۶۲۰ نام گرفته و ۴۶۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد. این ستاره یک تپ اختر نیز هست که اشعه هایی از امواج رادیواکتیو را منتشر می کند.
کرومارتی دراین باره می گوید: ستاره های نوترونی مرموز و بسیار جالب هستند. این اشیا آسمانی که گاه به اندازه یک شهر هستند در حقیقت هسته های اتمی سنگینی هستند. آنها عظیم هستند و داخل هر کدام ویژگی های عجیبی وجود دارد.
تلسکوپ «گرین بنک» در غرب ویرجینیا این ستاره نوترونی را رصد کرده است. تلسکوپ مذکور بسیار حساس است.
ستاره های بسیار بزرگ سیاه چاله ها را به وجود می آورند اما ستاره نوترونی نتیجه نهایی انفجارات کهکشانی کوچکتر هستند. پروتون ها و الکترون ها با یکدیگر ترکیب می شوند و نوترون ها به وجود می آیند. در این وضعیت یک حبه قند وزن ۱۰۰ میلیون تنی خواهد داد.
- منبع خبر : مهر