به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد پس از اعتراض نسبت به رایگان نشدن سایتهای دانشگاهی، محمدجواد آذری جهرمی اعلام کرد نحوه تخصیص یارانه آموزش مجازی، در ترم دوم تغییر کرده است و به جای رایگان کردن سایت دانشگاهها به هر دانشجو و طلبه، بستههای ۶۰ گیگابایتی جایگزین شد. در این راستا به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ستار هاشمی با بیان اینکه آموزش، یکی از مهمترین ارکان توسعه پایدار است اظهار کرد: تداوم در آموزش مجازی ضروری و اجتنابناپذیر است و مشارکت در تحقق آن وظیفهای مدنی است.”بسته اینترنت دانشجویی تأثیری بر حجم سایر بستهها ندارد”
وی با بیان اینکه رایگان شدن تعرفه ترافیک سامانههای آموزش مجازی مراکز دانشگاهی و حوزوی، طبق فهرست های دریافتی از سوی متولیان، در دستور کار قرار گرفته است، افزود: این روال در طول دو ترم تحصیلی گذشته محقق شد و دانشجویان و طلاب توانستند در بستر شبکه ملی اطلاعات با ترافیک رایگان از سامانههای آموزش مجازی مراکز آموزش عالی و حوزوی استفاده کنند اما با توجه به تعدد سامانههای آموزش مجازی در دانشگاهها و تغییرات فنی پیدر پی، مدیریت پیادهسازی، صحتسنجی و در نتیجه رایگانسازی تعرفه ترافیک آموزش مجازی مراکز آموزشی با پیچیدگیهای عملیاتی مواجه بود.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات بیان کرد: به همین دلیل فعال کردن بسته ۶۰ گیگابایتی (با مهلت استفاده شش ماهه) به دانشجویان و طلاب در دستور کار قرار گرفت. واجدان شرایط میتوانند از طریق سامانه موجود در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به نشانی ictgifts.ir برای ثبتنام اقدام کنند. مالکیت یک شماره موبایل بهنام دانشجویان و طلاب، از الزامات مراحل ثبتنام است که استعلام از آنها بهصورت برخط و از طریق سامانه شاهکار انجام میشود.
هاشمی با بیان اینکه برای مدیریت بهینه فرآیند ثبتنام، مقرر شد که تأیید اشتغال به تحصیل کاربران بر اساس اطلاعات موجود در نزد متولیان آموزش انجام شود، تصریح کرد: اطلاعات لازم ازطریق «معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت عتف»، «معاون آموزشی وزارت بهداشت»، «رئیس دانشگاه آزاد اسلامی» و «رئیس مرکز خدمات حوزههای علمیه» دریافت و در مراحل ثبتنام، بهعنوان پایگاه داده پشتیبان سامانه، برای احراز تأییدیه اشتغال به دانشجویی یا طلبگی مورد استفاده قرار میگیرد.”بسته اینترنت دانشجویی تأثیری بر حجم سایر بستهها ندارد”
وی خاطرنشان کرد: با توجه به احتمال وجود مشکلات و سوالات درباره سامانه مذکور و بسته ۶۰ گیگابایتی، بخش درج مشکلات در سامانه پیشبینی شده و در حال حاضر تعداد زیادی از کاربران که به دلیل عدم تطابق کدملی وارد شده با پایگاه داده پشتیبان، موفق به ثبتنام نشدهاند درخواست رسیدگی به مشکلات خود را در سامانه ثبت کردهاند. فرآیند رسیدگی به مشکلات آغاز شده و ادامه دارد که اطلاعات این قبیل افراد به تفکیک در اختیار نهادهای آموزشی مرتبط قرار میگیرد و پس از استعلام و اخذ تایید از مراجع مربوطه، فرآیند فعالسازی بستهها تکمیل میشود.”بسته اینترنت دانشجویی تأثیری بر حجم سایر بستهها ندارد”
دانشجویان خارجی مشمول بستههای رایگان
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات درباره نحوه فعالسازی بستههای رایگان برای دانشجویان خارجی نیز بیان کرد: با توجه به اینکه تعدادی از دانشجویان خارجی در مراکز دانشگاهی و حوزوی کشور در حال تحصیل هستند بنابراین فعالسازی بستههای آنها پس از اخذ تأییدیه و ارائه اطلاعات لازم از سوی نهاد متولی (مراکز چهارگانه مذکور)، انجام و در حساب کاربری آنها ( روی شماره موبایل اعلامی) درج میشود؛ بنابراین این دانشجویان، در این مرحله نیازی به ثبتنام از طریق سامانه ندارند.
نحوه نامنویسی دانشجویان زیر ۱۸ سال
هاشمی درباره دانشجویان نخبه زیر ۱۸ سال نیز توضیح داد: این افراد که در حال حاضر امکان مالکیت سیمکارت به نام خودشان وجود ندارد، بنابراین ثبتنام آنها از طریق سامانه، ممکن نیست. فعالسازی بستههای هدیه اینترنت آنها نیز پس از اخذ تأییدیه و ارائه اطلاعات لازم از سوی نهادهای یادشده، انجام و در حساب کاربری آنها (روی شماره موبایل اعلامی) درج میشود. بر این اساس در این مرحله، نیازی به ثبتنام نامبردگان از طریق سامانه نیست.
وی درباره مهلت فعالسازی بستهها اظهار کرد: فعال کردن بستهها آغاز شده و بهصورت مرحلهای برای همه کاربران که ثبتنام آنها با موفقیت انجام شده، کامل میشود. مهلت استفاده از این بستهها، از زمان فعالسازی به مدت ششماه است. فعالسازی این بستهها هیچ تأثیری بر حجم باقیمانده سایر بستههای فعال موجود در حساب کاربری دانشجویان یا طلاب ندارد و بهعنوان یک بسته جدید در حساب آنها ذخیره میشود.
- منبع خبر : ایسنا