به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد محمود واعظی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که با توجه به سابقه رفتارهای دولت آمریکا نسبت به ایران، ارزیابی وی از تشکیل دولت جدید در این کشور چیست، اظهار کرد: امروز آنچه که مطرح است، نه در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای جهان حتی کشورهای موتلف آمریکا این است که کسی که چهار سال رییسجمهوری آمریکا بود و به سیاست آشنایی نداشت، لحظهای تصمیم میگرفت و در نظم بینالمللی و روابط میان کشورها مشکلاتی به وجود میآورد که از جمله آن در خاورمیانه و به ویژه فشارهای شدیدی که در سه سال گذشته بر ملت ایران آورده، حالا رفته است و طبیعی است که ما هم از شکست و رفتن او استقبال کردهایم.
وی افزود: اینکه ما به دولت بعدی آمریکا خوشبین باشیم، نه. ما به هیچ دولتی خوشبین نیستیم مگر اینکه ببینیم در عمل چه میکنند بنابراین اظهار نظر درباره اینکه ما به دولت بعدی آمریکا خوشبین هستیم اصلأ در دولت مطرح نیست اما اینکه خودشان در مبارزات انتخاباتی اعلام کردند و ادبیات و لحنشان نسبت به ترامپ متفاوت است و سیاست دیگری را اتخاذ میکنند، این را آنان گفتهاند وگرنه هیچ کسی نه تماس گرفته و نه مذاکرهای آغاز شده است.
رییس دفتر رییسجمهوری در پاسخ به پرسشی درباره جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی با رهبری، تصریح کرد: قرار شد بر اساس سخنان رهبری و به ویژه موضوع تنظیم بازار، وزیران صمت و جهاد کشاورزی با جدیت بیشتری رو قیمتها و توزیع کالاها نظارت داشته باشند. مخصوصاً در بازار مرغ قرار شده که توزیع کالا به شکلی باشد تا در روزهای آینده تعادل برقرار شود.”به دولت جدید آمریکا خوشبین نیستیم/ از رفتن ترامپ خوشحالیم”
واعظی در پاسخ به پرسشی درباره توزیع یارانه کالای اساسی و منابع آن، اظهار کرد: ما از هر فرصتی استفاده میکنیم تا مردمی که الان هم تحت فشار تحریم هستند و هم مشاغلی که برای کرونا یا تعطیل هستند یا از این رخداد لطمه میبییند را با بستههای حمایتی و معیشتی پشتیبانی کنیم.
وی افزود: ما در این زمینه با مجلس همنظر هستیم که هرآنچه میتوانیم منابعش را تامین کنیم برای کمک به مردم اجرایی سازیم اما الان باید با مجلس بیشتر صحبت کنیم تا ببینیم چطور میتوانیم به تفاهم برسیم و تامین منابع مالی را انجام دهیم.
رییس دفتر رییس جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره شروط ایران برای بازگشت آمریکا به برجام، اظهار کرد: ما نمیخواهیم بشینیم و بند به بند راجع به برجام صحبت کنیم، اگر آنان به آنچه که در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ بوده بازگردند ما هم آمادگی داریم که به آن روز برگردیم. پس ما نباید در این مسئله به گونهای رفتار کنیم که گویی یک سلسله مذاکرات تازه درباره برجام قرار است انجام شود. این مذاکرات انجام شده و به چارچوب مشخص رسیده است. مهمترین شرط ما این است که آمریکا به تعهدات خود در برجام بازگردد و آنچه که تعهدات کشورها در برجام است، محترم شمرده شود. هم برای ایران و هم برای سایر کشورها.
- منبع خبر : ایسنا