عضو انجمن پزشکان ورزشی ایران معتقد است که آویزان شدن از بارفیکس فشار را از روی دیسک بینمهرهای برمیدارد و سبب رفع خستگی به دلیل کشش عضلات میشود. حسین سعادت مهر در گفتوگو با ایسنا، افزود: شیوه صحیح نشستن، ایستادن و خوابیدن و همچنین داشتن ماهیچههای اسکلتی قوی در حفط انحنای طبیعی ستون فقرات بسیار […]
عضو انجمن پزشکان ورزشی ایران معتقد است که آویزان شدن از بارفیکس فشار را از روی دیسک بینمهرهای برمیدارد و سبب رفع خستگی به دلیل کشش عضلات میشود.
حسین سعادت مهر در گفتوگو با ایسنا، افزود: شیوه صحیح نشستن، ایستادن و خوابیدن و همچنین داشتن ماهیچههای اسکلتی قوی در حفط انحنای طبیعی ستون فقرات بسیار حایز اهمیت است. وزن بالای بدن ، عضلات ضعیف و برخی عوامل دیگر می تواند راستای طبیعی و انحنای ستون فقرات را بر هم بزند. اگر ستون مهرهها در راستای خودش نباشد، سبب برخی ناهنجاریهای اسکلتی مثل گودی کمر (لوردوز کمری) و انحنا در گردن (لوردوز گردنی)، گوژپشتی(کیفوز)، انحراف ستون فقرات به چپ یا راست (اسکولیوز) خواهد شد.
وی با بیان این که داشتن شکم بزرگ سبب گودی کمر و درد در این ناحیه میشود، گفت: اضافه وزن و داشتن شکم بزرگ سبب گودی کمر و فشار زیاد به ستون مهرهها میشود. از جمله ورزشهایی که سبب بهبود سلامت ستون فقرات میشود، آویزان شدن از بارفیکس است که در رفع انحراف ستون فقرات تاثیر بسزایی دارد و سبب میشود مهرهها در یک راستا قرار بگیرند. البته این کار باید روزی ۳ مرتبه و هر دفعه ۱۰ تا ۳۰ ثانیه صورت بگیرد.
سعادت مهر خاطرنشان کرد: آویزان شدن از بارفیکس فشار را از روی دیسک بین مهره ای برمیدارد و همچنین باعث رفع خستگی به دلیل کشش عضلات خواهد شد. انجام حرکت گهواره بدن جمع برای فیله ها و گودی کمر بسیار مناسب است. به این ترتیب که پاها را خم کرده و با دست محکم در بغل میگیریم، سپس مانند گهواره بالا و پایین میرویم.
عضو انجمن پزشکان ورزشی ایران تصریح کرد: حرکت پل یکی دیگر از حرکات مفید برای گودی کمر است. برای انجام این کار ابتدا روی زمین میخوابیم، پاها را جمع و کمر و باسن را از زمین بلند میکنیم در این حرکت سر و شانه ها روی زمین قرار دارند. بین ۱۰ الی ۳۰ ثانیه مکث سپس خیلی آهسته مهره به مهره کمر را به زمین نزدیک میکنیم و سپس عضلات شکم را منقبض کرده و کمر را به زمین فشار میدهیم. در حرکت بعد شانه ها را مستقیم به سمت بالا میکشیم و کمی مکث میکنیم و سپس به حالت اولیه باز میگردیم. این کار را در سه ست ۱۵ تکراری میتوان انجام داد. یعنی به شکم روی زمین میخوابیم، دست و پای مخالف را از زمین بلند میکنیم کمی مکث و سپس دست و پای بعدی، به تناوب این کار را انجام میدهیم.
وی در پایایان اضافه کرد: سه ست ۱۰ تکراری جهت تقویت فیله های کمری مناسب است. ابتدا هر دو زانو و کف هر دو دست خود را روی زمین بگذارید. اجازه بدهید شکم شما به پایین بیفتد و کمر به طرف پایین قوس بردارد. ۵ ثانیه در این حالت مانده و سپس دوباره کمر خود را صاف کنید و ۵ ثانیه در همین حال بمانید. ۳ بار و هر بار ۱۰ مرتبه این کار را انجام دهید. به طوری که به پشت بخوابید، زانوها را خم کرده و کف پاها را روی زمین قرار دهید. درحالیکه شانههای خود را بهطور ثابت و بدون حرکت روی زمین نگه داشتهاید، به آرامی زانوهای خود را تا آنجا که میتوانید به سمت چپ خم کنید، سپس به آرامی زانوهای خود را تا آنجا که میتوانید به راست خم کنید.