تاریخچه پیانو قسمت اول به گزارش واحد فرهنگی خبرگزاری صبح اقتصاد اختراع ساز پیانو در سال ۱۷۰۹ توسط کریستوفوری صورت گرفت.او در فلورانس طرح ساختن یک ابزار جدید موسیقی را بر اساس هارپسیکورد ریخت.سازی بر اساس چکشهایی که توسط کلید به حرکت در می امد و سیم هایی را به طدا در می اورد.سازی که صدایی نرم و ضعیف […]
تاریخچه پیانو
قسمت اول
به گزارش واحد فرهنگی خبرگزاری صبح اقتصاد اختراع ساز پیانو در سال ۱۷۰۹ توسط کریستوفوری صورت گرفت.او در فلورانس طرح ساختن یک ابزار جدید موسیقی را بر اساس هارپسیکورد ریخت.سازی بر اساس چکشهایی که توسط کلید به حرکت در می امد و سیم هایی را به طدا در می اورد.سازی که صدایی نرم و ضعیف و بلند و قوی داشت .
در سال ۱۷۳۰ شخصی بنام گوتفرید سیلبرمان چند نمونه پیانو ساخت و نمونه های خود را به باخ سباستیان نشان داد ، باخ از این ساز انتقاد کرده و گفته بود نوایش لطیف اما صدای زیرش ضعیف و عملکردش سرسختانه و دشوار است ،سیلبرمان که طبع تندی داشت از این انتقاد براشفت.ولی باخ بزرگترین ارگ نواز المان و شاید اروپا بود بالاخره بعد از دو سال سیلبرمان کوشید تا نقایص این ساز را رفع کند و اینبار موفق شد نظر مساعد باخ را دریافت کند.
ایتالیا اگر چه سرزمین اختراع پیانو بود ولی خیلی زود انرا فراموش کد و ساختن این ساز به دیگر کشورهای ارویا انتقال یافت.
در سال ۱۷۵۹ فرانسوی ها شنیدند که سازی پا به عرصه موسیقی نهاده که ان را <آرام و بلند> می خوانند.
سباستین ارار اولین پیانو ساز بزرگ فرانسه بود در سال ۱۷۷۹ کارش را شروع کرد در انگلستان یوهان کریستیان باخ اولین نوازنده ای بود که یک رسیتال پیانو برای عموم برگزار کرد .
همچنان با پایان قرن هیجدهم پیانو نفود بیتشری پیدا می کرد تا جایی که نواختن هارپسیکورد کنار گذاشته شد و پیانو جایگزین شد.
پیانو ان روزها ۵ اوکتاو و ۶۱ کلید داشت (امروزه ۸۸ کلید دارد) پدال با زانو به حرکت در می امد و صدا خفیف و کم وزن بود.
سیم ها اکثر پاره می شد و چکش ها می شکست.زمان درازی طول کشید تا سازندگان پیانو دریافتند تغییرات دینامیک صدا آن چنان هم به اصلاحات مکانیکی بستگی ندارد بلکه هنگام نواختن، به وسیله انگشت ها بوجود می آید.هنوز یکصدو پنجاه سال زمان لازم بود تا این ساز تکامل یابد و با جثه ای بزرگ از اهن و چوب به صورت پیانوهای امروزی در آید.
در سالهای اولیه قرن نوزدهم دو نوع پیانو وجود داشت که افراد را بخود جذب می کرد پیانوی وینی و پیانوی انگلیسی.
پیانوی وینی مورد علاقه موزار بود،جثه کوچکی داشت ، سبک بود و برای حرکت دادنش نیروی زیادی نمی خواست و کلیدهایش را می شد با فشار مختصری به کار انداخت .
پیانوی انگلیسی بزرگتر و سنگین تر بود، کارایی و شکوه بیشتری داشت و نواختن ان برای همه نوازندگان اسان نبود و تنها انان که در کار خود استاد بودند از پس آن بر می آمدند.
جمع اوری : صبا امانی
منبع : کتاب سرگذشت پیانو
هرولد شونبرگ