تاکید تخت‌روانچی بر اهمیت امضای سریع پیمان صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان
تاکید تخت‌روانچی بر اهمیت امضای سریع پیمان صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان
معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران، در گفت‌وگویی ضمن تأکید بر اهمیت امضای سریع «پیمان صلح» میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان، این سند را گامی تعیین‌کننده برای تقویت ثبات در این دو کشور و همچنین کل منطقه دانست.

تاکید تخت‌روانچی بر اهمیت امضای سریع پیمان صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان

به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد تارنمای خبرگزاری دولتی آرمن پرس به نقل از مصاحبه روز گذشته مجید تخت‌روانچی با تارنمای ریجن مانیتور (Region Monitor) نوشت که ایران، به‌عنوان کشوری که دارای روابط دوستانه و مبتنی بر حسن همجواری با هر دو کشور است، آمادگی کامل خود را برای حمایت از تمامی تلاش‌ها در راستای تسهیل امضای «پیمان صلح» میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان اعلام می‌کند.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان گفت: گذشته را باید پشت سر گذاشت و بر آینده تمرکز کرد. متن «پیمان صلح» آمادۀ امضا است و هرچه زودتر این توافق به امضا برسد، به نفع همۀ ما خواهد بود.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان کشوری که دارای روابط دوستانه و متوازن با هر دو کشور و متعهد به اصل حسن هم‌جواری است، آمادگی کامل دارد تا از تمامی تلاش‌ها در راستای تسهیل و تسریع امضای پیمان صلح، پشتیبانی و حمایت بی‌دریغ کند.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران ضمن ابراز امیدواری نسبت به پایان‌یافتن همیشگی درگیری‌های نظامی میان ۲ همسایه قفقاز جنوبی، در واکنش به برخی پیش‌بینی‌های کارشناسان درباره سناریوهای احتمالی نظامی، تأکید کرد: ما مخالف هرگونه تغییر مرزهای شناخته‌شده بین‌المللی و نقض تمامیت ارضی کشورها هستیم. هیچ کشوری حق ندارد با تکیه بر توان نظامی خود و با توسل به‌زور، به سرزمین کشور دیگر تجاوز کند.
تخت‌روانچی در پایان ضمن تأکید بر ضرورت همکاری منطقه‌ای، تصریح کرد که کشورهای منطقه باید بر اساس احترام متقابل و قوانین بین‌المللی با یکدیگر همکاری کنند تا آینده‌ای مملو از صلح، آرامش، دوستی، همکاری و پیشرفت برای نسل‌های آینده بسازند.

وزارت امور خارجه ارمنستان اواخر اسفند پارسال اعلام کرد که این کشور پیش‌نویس توافقنامه صلح با جمهوری آذربایجان را نهایی کرده و آماده مذاکره درباره زمان و مکان امضای توافق نهایی است.

ارمنستان و جمهوری آذربایجان از اواخر دهه ۱۹۸۰ بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی چندین بار با یکدیگر جنگیده‌اند. آخرین دور درگیری‌ها در سپتامبر ۲۰۲۳ (شهریور ۱۴۰۲) رخ داد که در پی آن، باکو کنترل این منطقه را به دست گرفت و تقریباً تمامی یکصد هزار ارمنی ساکن قره‌باغ به ارمنستان مهاجرت کردند. هرچند دو طرف مدت‌هاست که درباره تمایل خود به امضای معاهده صلح صحبت کرده‌اند، اما رایزنی‌ها بر سر جزئیات این توافق سال‌ها طول کشیده است. اکنون با اعلام نهایی‌شدن متن توافقنامه از سوی ایروان، انتظار می‌رود این روند به مرحله اجرایی نزدیک‌تر شود.

  • منبع خبر : ایرنا