به گزارش صبح اقتصاد یک کارشناس ارشد حوزه انرژی درباره دیدگاه دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری در خصوص بنزین، گفت: دیدگاه هر دو نامزد در خصوص بنزین چندان واضح و مشخص نبود اما آنچه بدیهی است تصمیمگیری در مورد بنزین اگر به صورت کارشناسی و اصولی نباشد پیامدهای تورمی را برجای خواهد گذاشت.
حمید حسینی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه نظر پزشکیان در مورد بنزین این بود که اگر قرار باشد کاری انجام شود با نظر مردم و به تدریج خواهد بود، اظهار کرد: مجلس دست دولت را باز گذاشته و دولت میتواند در این خصوص تصمیم بگیرد که این تصمیم میتواند در خصوص اصلاح زیرساختها، اسقاط خودروهای فرسوده و کنترل مصرف باشد.
وی با بیان اینکه اگر قرار باشد مانند شرایط فعلی پیش برویم و واردات افزایش یابد قطعا دولت دچار مشکل خواهد شد و مجبور به تصمیمگیری خواهد بود، البته این تصمیمگیری میتواند در حوزه بنزین سوپر باشد که دولت بنزین سوپر را با قیمت بالاتر به متقاضیان عرضه کند، گفت: تصمیمگیری در مورد بنزین نیازمند تدبیر است و باید به صورت کارشناسی روی این مساله کار کرد.
این کارشناس ارشد حوزه انرژی در خصوص دیدگاه جلیلی در مورد بنزین نیز گفت: صحبتهای مبهمی در این رابطه مطرح شد، باید عنوان شود که تاثیر طرح وان روی بنزین چیست؟ آیا به مردم سهمیه داده میشود؟ بنزین با چه قیمتی توزیع خواهد شد و چه ساز و کاری برای واگذاری سهمیه بنزین وجود دارد؟ آیا دولت میخواهد با قیمت بالاتری بنزین را عرضه کند؟ این طرح تا کنون چندین بار وارد مرحله تصمیمگیری شده است و به جمعبندی نرسیده است.
حسینی با بیان اینکه این طرح در جهت عدالت است اما ساز و کار اجرایی آن مشخص نیست، گفت: مردم عادت کردهاند تا بنزین را با یک نرخ بخرند اینکه در هر پمپ بنزین و یا هر منطقهای متفاوت باشد موجب نارضایتی خواهد شد، اینکه سهمیه را به شخصی بدهید که خودرو ندارد و اجازه فروش داشته باشد درواقع همان افزایش قیمت است اما منافع آن به جیب مردم میرود اما آثار تورمی نیز روی هزینههای حملونقل خواهد داشت.
وی با بیان اینکه قطعا این طرح باتوجه به پیامدهای آن نمیتواند ایدهآل باشد، گفت: تصمیم در مورد بنزین نیازمند تدبیر کافی است و باید در زمان مناسب در مورد راهکارهای آن به صورت کارشناسی نتیجهگیری شود.