مجموع مبادلات بازرگانی کشور از ابتدای امسال تا دهم دی ماه افزایش صادرات و کاهش واردات کالاهای غیر نفتی نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته را نشان میدهد. در این میان چین نخستین مشتری ایران و امارات متحده عربی بزرگترین واردکننده به کشور است.
به گزارش ایسنا، از ابتدای فروردین تا ۱۰ دی ماه سال ۱۴۰۱ میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی بالغ) بر ۹۷ هزار و ۸۴۳ تن و به ارزش ۴۴ میلیارد و ۸۷ میلیون دلار معادل ۱۵۵۹ هزار مییلیارد تومان بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش ۲.۸۶ درصدی در وزن و ۱۹.۰۶ درصدی در ارزش دلاری داشته است.
در این بازه زمانی متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی ۴۴۰ دلار بوده که نسبت به ۳۸۰ دلار قیمت هر تن کالای صادراتی در بازه زمانی مشابه در سال گذشته، ۱۵.۷۵ درصد رشد داشته است.
چین و عراق بزرگترین مشتریان کالای ایرانی
از ابتدای فروردین تا ۱۰ دی ماه سال، ۱۴۰۱ بیشترین میزان صادرات کشور به مقصد کشورهای «چین»، با رقمی بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۸۵۵ میلیون دلار و سهم ۲۷.۵۱ درصدی از کل ارزش صادرات، عراق با هشت میلیارد و ۶۳۱ میلیون دلار و سهم ۲۰.۰۳ درصدی، ترکیه با شش میلیارد و ۴۱۹ میلیون دلار و سهم ۱۴.۹ درصدی، امارات متحده عربی با چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار و سهم ۱۰.۶۸ درصدی و کشور هند با یک میلیارد و ۴۷۴ میلیون دلار و سهم ۳.۴۲ درصد از کل ارزش صورت گرفته است.
همچنین میزان واردات کشور در همین مدت زمان با کاهش ۱۰.۰۶ درصدی در وزن و افزایش ۱۴.۷۴ درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ به ارقام ۲۸ هزار و ۱۸۰ تن و ۴۴ میلیارد و ۳۳۷ میلیون دلار معادل بیش از ۹۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده است. در این مدت متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی ۱,۵۷۳ دلار بوده که نسبت به ۱٫۲۳۳ دلار در هر تن در سال گذشته رشد ۲۷.۵۷ درصدی را نشان میدهد.
امارات در صدر واردات کالا به ایران
از ابتدای فروردین تا ۱۰ دی ماه سال ۱۴۰۱ کشور امارات متحده عربی با اختصاص رقمی بالغ بر ۱۳ میلیارد و ۶۴۹ میلیون دلار و سهمی در حدود ۳۰.۷۹ درصد از کل ارزش واردات در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله قرار گرفته است. همچنین کشورهای چین با ۱۱ میلیارد و ۵۲۱ میلیون دلار و سهم ۲۵.۹۹ درصد، ترکیه با چهار میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار و سهم ۱۰.۴۵ درصد، هند با دو میلیارد و ۲۴۹ دلار و سهم ۵.۰۷ درصد و آلمان با یک میلیارد و ۳۹۹ میلیون دلار و سهم ۳.۱۵ درصد از کل ارزش واردات جزو کشورهای عمده طرف معامله واردات بوده اند.