تعدیل هشت هزار نفری نیروی کار تنها در استان تهران
تعدیل هشت هزار نفری نیروی کار تنها در استان تهران
برمک قنبرپور مدیرعامل مجتمع پلاستیک طبرستان در رابطه با جلسات متعددی که شورای کار برای رسیدن به توافق بر سر افزایش حقوق کارگران داشته می گوید

تعدیل هشت هزار نفری نیروی کار تنها در استان تهران

دکتر برمک قنبرپور، مدیرعامل محترم مجتمع پلاستیک طبرستان: از زمان شیوع بحران کرونا در کشور تنها در استان تهران شاهد تعدیل هشت هزار نفری نیروی کار بوده ایم…

به گزارش پایگاه خبری صبح اقتصاد، برمک قنبرپور مدیرعامل مجتمع پلاستیک طبرستان در رابطه با جلسات متعددی که شورای کار برای رسیدن به توافق بر سر افزایش حقوق کارگران داشته می گوید: هر چند کارفرمایان پیشنهاد افزایش حقوق تا سقف ۱۵ درصد را مطرح کرده بودند اما به نظر می رسد نرخ مورد نظر نمایندگان کارگری و آنچه مصوب دولت خواهد بود، با در نظر گرفتن کلیه مزایا ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان باشد. شاید حتی این عدد نیز برای زندگی در جامعه ی کنونی ما و حفظ قدرت خرید جامعه ی کارگری رقم چندان مناسبی نباشد اما باید تمامی جوانب را سنجید. سال پیش رو برای صنعتگران حوزه ی پلاستیک (به استثنای صنعت گرانی که در زمینه هایی مانند بسته بندی مواد شوینده و بهداشتی فعالیت دارند) سال خوبی نخواهد بود. متاسفانه تحریم ها به قوت خود باقی هستند و مبادی خروجی کشور نیز هم اکنون بسته شده، مضاف بر این که خود دولت حقوق کارکنان خود را ۱۵ درصد افزایش داده است و اکنون به بخش خصوصی رقم ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را تکلیف می کند! حتی نماینده های کارگران بر مبلغ ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان اصرار داشتند! چنین موارد و پیشنهاداتی نه تنها به بهبود وضعیت کارگران کمکی نمی کند بلکه به ضرر آن ها تمام خواهد شد!
وی می افزاید: از زمان شیوع بحران کرونا در کشور تنها در استان تهران شاهد تعدیل نیروی هشت هزار نفری در بخش های مختلف بوده ایم و این امر به خاطر کاهش مصرف و به تبع آن کاهش تولید اتفاق افتاده است.
برمک قنبر پور در رابطه با روزگار صنعت پلاستیک در حین بحران کرونا و پس از آن نیز چنین گفت: با وقوع ان بحران اقتصاد جهانی با رکود مواجه شده است چرا که مصرف کم تر شده و به تبع آن تولید نیز مختل خواهد شد. صنعت پلاستیک نیز از این موضوع مستثنی نخواهد بود اما هر تهدیدی به همراه خود فرصت هایی را نیز خلق می کند.
به عقیده ی بنده بحران کرونا باعث شده است تا مردم بیش از پیش به اهمیت و جایگاه این صنعت در زندگی خود پی ببرند نقش بسته بندی و مظروفات در مورد مواد بهداشتی و شوینده و نیز ساخت تجهیزات پزشکی از مواد پلیمری این روز ها برای مردم بیش از پیش نمایان شده است و باید بدانیم که نبود پلیمر ها در جامعه ی بشری باعث می شد تا این بحران ابعاد بزرگتری پیدا کند و انسان های بیشتری جان خود را از دست بدهند. این موضوع می تواند دیدگاه منفی که در سالیان اخیر نسبت به پلیمر ها شکل گرفته است را از بین ببرد صنعت پلیمر خدمت گزار جامعه ی بشری است و این امر کاملا” در این بحران مشهود است.
اما در رابطه با روز هایی که در آینده پیشرو داریم اظهار نظر کمی دشوار است چرا که ابعاد و پیامد های این بحران چه در ایران و چه در جامعه ی بین المللی چندان مشخص نیست اما به تجربه ثابت شده است که با وقوع بحران در یک جامعه مصرف کاهش یافته(البته در بحران کرونا استثناهایی نیز وجود دارد که به آن اشاره کردم) اما بعد از عبور و خاتمه یافتن آن مصرف با یک جهش و شیبی صعودی که حتی می تواند بیشتر از آن چه که قبل از وقوع بحران شاهد آن بودیم از سر گرفته شود. لذا سیاست پیشنهادی بنده برای بنگاه های اقتصادی آن است که نسبت به سرمایه های انسانی خود توجه ویژه ای داشته باشند و از ریزش آن به هر دلیلی (اعم از مسایل بهداشتی، سلامت و حتی بعد روانی) جلوگیری کنند چرا که بعد از اتمام این بحران جذب نیروی انسانی که پاسخگوی فرایند تولید باشد چندان راحت نخواهد بود.
در سطح کلان نیز دولت باید منابع خود را در راستای حمایت از تولید کنندگان اختصاص دهد که متاسفانه تصمیماتی که تا به امروز گرفته شده است نه تنها پاسخگوی انتظارات صنعتگران نیست بلکه شیوه ی اختصاص آن مبهم بوده و تا امروز نیز حمایت چندانی صورت نگرفته است.

بنده عملکرد جامعه ی صنعتی کشور را به مراتب پیشروتر از دولت می دانم چرا که با تشکیل کمپین نفس و خرید دستگاه های ونتیلاتور به یاری بیماران مبتلا به کرونا شتافته و انجمن ملی پلیمر نیز از این کمپین حمایت کرده است. تا امروز نیز دو میلیارد تومان برای این موضوع جمع آوری شده.
همچنین اتاق تهران نیز بسته ی حمایتی بسیار خوبی را در رابطه با صنایع به دولت پیشنهاد کرده و پیشنهاداتی نیز که تا به امروز از جانب تشکل ها مطرح شده در صورت اجرا شدن می توانند یاری گر صنعتگران باشند که تا به امروز دولت تصمیمی دال بر اجرایی کردن این پیشنهادات نگرفته.
بهترین کاری که دولت در این روز ها می تواند انجام دهد کاهش هزینه ها و یاری کردن صنعتگران است. تداوم کاهش مصرف در جامعه خوش آیند نخواهد بود و در صورتی که بخواهیم متناسب با شعار جهش توید عمل کنیم باید سیاست های بهتری را اتخاذ کنیم.

  • منبع خبر : بسپار