معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه تغییر کاربری در اراضی ملی ممنوع است، اظهار کرد: هرگونه تغییر کاربری باید تنها با صدور مجوز و در نظر گرفتن حساسیتهای سازمان محیط زیست انجام شود.
به گزارش ایسنا، یکی از مسائل تهدیدکننده محیط زیست و منابع طبیعی تغییر کاربری اراضی است. این امر موجب نابودی بخش اعظمی از زمینهای کشاورزی میشود و از دیدگاه امنیت غذایی، خودکفایی و اشتغال پایدار جامعه روستایی، پیامدهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اهمیت زیادی دارد.
همچنین تغییر کاربری زمین منجر به خسارتهای جبران ناپذیر به عرصههای طبیعی شامل گسترش بیابانزایی و فرسایش خاک و وقوع بلایای طبیعی مانند رانش زمین، سیل و تغییر اقلیم، از بین رفتن پوشش گیاهی، کاهش تنوع زیستی و حاصلخیزی اراضی و پیامدهای منفی زیست محیطی همچون آلوده شدن منابع آبی و خاکی توسط صنایع آلاینده غیرمجاز بهخصوص در حاشیه رودخانهها، ساحل دریا و مناطق مجاور منابع آب شرب و کشاورزی و مرگ تدریجی کشاورزی و تهدید جدی امنیت غذایی میشود.
حسن اکبری در گفت و گو با ایسنا درباره موضوع مجوز واگذاری عرصههای جنگلی به بخش خصوصی توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار کرد: اگر این محدودهها داخل پناهگاه حیات وحش قرار داشته باشند، تغییر کاربری آن مستلزم اخذ مجوز است و در هر صورت تغییر کاربری در اراضی ملی ممنوع است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در مستثنیات نیز با اینکه افراد مالک هستند اما اگر قصد تغییر کاربری داشته باشند باید حتماً مجوز بگیرند و حتماً این حساسیتها را سازمان حفاظت محیط زیست لحاظ میکند که در آنجا ساخت و ساز یا بارگذاری که با رویکرد یک پناهگاه و تالاب منافات داشته باشد، انجام نشود و مجوزی نیز برای آن صادر نشود.
اکبری در پایان تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که مناطقی همچون تالاب میانکاله زیستگاه بسیار ارزشمندی برای پرندگان مهاجر است. به همین دلیل سازمان حفاظت محیط زیست حساسیت و مقاومت زیادی در اصلاح رویکردها دارد تا رویکردها به گونهای باشد که زیستگاههای ارزشمند همچون میانکاله کمترین آسیب را متحمل شوند.
انتهای پیام