معاون وزیر انرژی آمریکا گفت که آمریکا در حال گفتگو با قطر در مورد عرضه گاز طبیعی به اروپا است تا وابستگی اروپا به گاز روسیه کاهش یابد. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، آمریکا از قطر، بزرگترین تامین کننده گاز طبیعی جهان می خواهد گاز روسیه را در اروپا به چالش بکشد . دن […]
معاون وزیر انرژی آمریکا گفت که آمریکا در حال گفتگو با قطر در مورد عرضه گاز طبیعی به اروپا است تا وابستگی اروپا به گاز روسیه کاهش یابد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، آمریکا از قطر، بزرگترین تامین کننده گاز طبیعی جهان می خواهد گاز روسیه را در اروپا به چالش بکشد .
دن برویلت، معاون وزیر انرژی آمریکا گفت که آمریکا در حال گفتگو با قطر در مورد عرضه گاز طبیعی به اروپا است. آمریکا میخواهد آلمان و سایر کشورهای اروپایی گاز قطر و آمریکا را به جای گاز روسیه وارد کنند. گاز روسیه در حال حاضر ۶۰ درصد واردات آلمان را تشکیل می دهد .
آمریکا به شرکتهای آلمانی در مورد تحریمهای احتمالی علیه خط لوله در حال ساخت نورد استریم ۲ هشدار داده است. این خط لوله ظرفیت صادرات روسیه به آلمان را از طریق دریای بالتیک دوبرابر میکند. آلمان بزرگترین مصرف کننده انرژی در اروپاست .
برویلت گفت که درباره این موضوع با سعد الکعبی، وزیر انرژی قطر و رئیس شرکت قطر پترولیوم گفتگو کرده است .
وی در این مصاحبه گفت:« ما در حال مذاکره با سعد کعبی در مورد بازارهای دیگر مخصوصاً اروپا هستیم . آنها هم مثل ما علاقه بسیاری به این مسئله دارند ».
او گفت خط لوله نورد استریم ۲ وابستگی آلمان و اروپا را به گاز روسیه افزایش میدهد، ولی آلمان اخیراً تصمیم گرفته به تامین مالی تاسیسات نهایی واردات گاز طبیعی مایع کمک کند که این وابستگی را کم میکند .
دونالد ترامپ در ماه ژوئن آلمان را متهم کرد که از نظر وابستگی انرژی « اسیر» روسیه شده و او را مجبور کرد سرمایهگذاری ۱۱ میلیارد دلاری در خط لوله گاز نورد استریم را متوقف کند.
آلمان این اتهام را رد کرد و گفت در حال متنوع کردن منابع انرژی خود است و این تصمیم در آخر بستگی به زمینههای اقتصادی دارد .
در ماه سپتامبر قطر اعلام کرد که ۱۰ میلیارد یورو (۱۱٫۶ میلیارد دلار) برای تقویت روابطش با آلمان در ۵ سال آینده سرمایهگذاری میکند که شامل ساخت احتمالی پایانه گاز طبیعی مایع هم میشود .
برویلت همچنین گفت که آمریکا در حال گفتگو با عربستان و کویت برای تشویق به حل مشکل قدیمی تولید نفت از میادین نفتی مشترک آنهاست .
این دو کشور عضو اوپک تولید نفت را از میادین نفتی مشترکشان _ خفجی و وفرا_ در همان منطقه به اصطلاح بی طرف، سه سال پیش متوقف کردند و ۵۰۰ هزار بشکه نفت در روز یا ۰٫۵ درصد از کل تولید نفت جهان را کم کردند .
او گفت:« ما مذاکراتی با مقامات سعودی و کویتی داشتیم. به نظر می رسد آنها پیشرفت هایی داشتنه اند و به حل این مسئله نزدیک شده اند».