به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد دکتر هادی رضایی در نشست خبری امروز با اشاره به برگزاری هفته جهانی فضا در نیمههای مهر ماه، افزود: از دوم تا چهارم اکتبر از سوی سازمان ملل هفته جهانی فضا اعلام شده است؛ چرا که ۴ اکتبر آغاز عصر فضا و پرتاب اسپوتنیک ۱ از سوی شوروی به فضا بوده است.”گردشگاههای فضایی در کشور ما نقشی راهبردی دارند”
وی با بیان این که در ۲ اکتبر ۱۹۹۹ معاهده استفاده صلحآمیز از فضا در سازمان ملل به امضا رسید، خاطر نشان کرد: بر این اساس هفته جهانی فضا با هدف ترویج و توسعه دانش فضا و همچنین آشنا کردن جامعه با فضا و نقش فناوریهای فضایی در زندگی مردم هر ساله برگزار میشود.
معاون پژوهشوفناوری پژوهشگاه فضایی با بیان اینکه هر ساله هفته جهاین فضا با شعار خاصی برگزار میشود، تصریح کرد: هفته جهانی فضای سال جاری با عنوان «ماه دروازهای به سوی ستارگان» نامگذاری شده است.
رضایی به برنامههای پژوهشگاه فضایی در خصوص هفته جهانی فضا اشاره کرد و یاد آور شد: در این پژوهشگاه در کنار برنامههای متنوعی که دارند، رویداد تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی در حوزه پارکها و گردشگاههای موضوعی فضاپایه با همکاری دانشگاه شریف برگزار خواهد شد.
وی برگزاری این رویداد را بر اساس تفاهمنامهای دانست که با دانشگاه شریف به امضاء رسیده است و ادامه داد: این رویداد بخشی از تعهدات ذکر شده در تفاهمنامه همکاری با دانشگاه صنعتی شریف است که با هدف ترویج علم و فناوری فضایی در جامعه متناسب با ارزشهای اسلامی و ایرانی برگزار خواهد شد.
رضایی با تاکید بر این که پارکهای موضوعی از مراکز تفریحی است که یک یا چند موضوع را محور قرار میدهد و در قالب آن اقدام به فرهنگسازی در جامعه میشود، ادامه داد: بر این اساس پارکهای موضوعی به گونهای طراحی میشوند که باورهای فکری بازدیدکنندگان تحت تاثیر المانهای موضوعی در این پارکها قرار میگیرد.
معاون پژوهشوفناوری پژوهشگاه فضایی، ایجاد پارکهای موضوعی را نیازمند سرمایهگذاریهای زیاد دانست و یادآور شد: از این رو برای ایجاد پارکهای موضوعی نیازمند سرمایهگذاریهای کلانی هستیم که بر این اساس فراخوانی را برای جذب سرمایهگذار منتشر کردهایم که تاکنون چند سرمایهگذار بخش خصوصی تمایل خود را برای حضور در این رویداد اعلام کردهاند.
“باید از چند بعد به گردشگاههای فضایی یا پارکهای موضوعی فضاپایه توجه شود”
رضایی، جدیترین و بزرگترین پارک موضوعی ایجاد شده را پارک دیزنی لند نام برد و خاطر نشان کرد: چنین پارکهایی به سایر حوزهها تسری یافت، به گونهای از آنجا که امارات متحده عربی اعزام فضانورد مریخ را در دستور کار قرار داده است، ایجاد پارک موضوعی سرپوشیدهای را به منظور شبیهسازی مریخ راهاندازی کرده است. همچنین در کره جنوبی نیز پارک پنیر ایجاد شده تا مردم با طرز تهیه آن آشنا شوند که این امر موجب افزایش فروش این محصول خواهد شد.
وی ایجاد پارکهای موضوعی را موجب رشد اقتصادی و همچنین آموزشی و یادگیری دانست و اضافه کرد: در کشور نیز پتانسیلهای بالایی برای راهاندازی پارکهای موضوعی وجود دارد که از آن جمله میتوان به تپههای مریخی در دامغان، دره ستارگان جزیره قشم و رصدخانه آلاشت در سواد کوه اشاره کرد.
رضایی، برگزاری این رویداد را در روزهای ۱۶ و ۱۷ مهر ماه جاری در محل پژوهشگاه فضایی دانست و اظهار کرد: بر اساس فراخوان منتشر شده، صاحبان ایده میتوانند ایدههای خود را در حوزههای مرتبط تا دهم مهر ماه ارسال کنند.
وی با تاکید بر این که داوری طرحها در روزهای ۱۶ و ۱۷ مهر ماه صورت میگیرد، یاد آور شد: به سه تیم اول برتر این رویداد مجوز تاسیس شرکتهای خلاق با همکاری معاونت علمی اعطا میشود.
به گفته معاون پژوهشوفناوری پژوهشگاه فضایی، این شرکتها از تسهیلاتی چون معافیت از مالیات برخوردار میشوند.
رضایی همچنین خاطر نشان کرد: تاکنون بیش از ۱۰ ایده در سامانه این رویداد ثبت نام کردهاند.
معاون پژوهشوفناوری پژوهشگاه فضایی، همچنین توسعه پژوهش و فناوری را از وظایف این پژوهشگاه نام برد و یاد آور شد: تفاهمنامه همکاری با ۱۲ دانشگاه برای انجام مسائل فناوری و پژوهشی به امضاء رسید که تاکنون با ۱۲ دانشگاه قراردادهای همکاری منعقد شده است.
وی اضافه کرد: بر این اساس تاکنون ۲۵۰ طرح پژوهشی برای اجرا در ۱۲ دانشگاه کشور تعریف شده است و ۶.۵ میلیارد تومان نیز برای اجرای این طرحها از سوی این پژوهشگاه پرداخت شده است.
- منبع خبر : ایسنا