تلسکوپ جیمز وب، سیارک خطرساز را بررسی میکند
به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد وبگاه فوربس در گزارشی آورده است:
بر اساس محاسبات اخترشناسان، احتمال برخورد سیارک ۲۰۲۴ وای آر ۴ (۲۰۲۴ YR۴) به زمین در ۲۲ دسامبر ۲۰۳۲ میلادی (۲ دی ۱۴۱۱) ۲.۳ درصد است؛ این احتمال در ابتدا ۱.۳ درصد بود که طی چند هفته گذشته افزایش یافته است. انتظار میرود محاسبات با دادههای جدید از هماکنون تا ماه مه (اردیبهشت، خرداد) تغییر کند.
بر اساس محاسبه شبکه بینالمللی هشدار سیارکها (IAWN)، که ریاست آن بر عهده ناسا است، اگر سیارک ۲۰۲۴ وای آر ۴ به زمین برخورد کند،
این برخورد جایی در مسیر سراسر اقیانوس آرام شرقی، شمال آمریکای جنوبی، اقیانوس اطلس، آفریقا، دریای عمان و جنوب آسیا صورت میگیرد.
شبکه بینالمللی هشدار سیارکها در ۲۹ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی (۱۰ بهمن ۱۴۰۳) درباره برخورد سیارک ۲۰۲۴ وای آر ۴ با زمین هشدار داد.
تخمین زده میشود قطر سیارک ۲۰۲۴ وای آر ۴، بین ۱۳۰ تا ۳۰۰ فوت (۴۰ تا ۹۰ متر) باشد؛ اما این حدس بر اساس میزان روشنایی آن در مشاهداتی است که تاکنون صورت گرفته است. دانشمندان اندازه دقیق این سیارک را نمیدانند؛ بنابراین، نمیدانند در صورت برخورد احتمالی با زمین چه میزان خسارت وارد میکند. آنها همچنین درباره چگالی و ماده تشکیلدهنده این سیارک اطلاعات کافی ندارند.
بنا بر اعلام سازمان فضایی اروپا، از تلسکوپ جیمز وب بهمنظور بهدست آوردن برآورد بسیار دقیقتری از اندازه سیارک استفاده خواهد شد. ابزار فروسرخ میانی یا میری (MIRI) این تلسکوپ در اوایل ماه مارس (اسفند، فروردین) مشاهداتی را انجام خواهد داد و دور دوم مشاهدات برای ماه مه (اردیبهشت، خرداد) برنامهریزی شده است؛ تا آن زمان، این سیارک از دید تلسکوپهای نوری زمینی خارج خواهد شد و تا ژوئن (خرداد، تیر) ۲۰۲۸ میلادی از دید پنهان خواهد ماند.
- منبع خبر : ایرنا