تورم ۱۰٪ دروغ بود بنزین ۵۰٪ راست!!
تورم ۱۰٪ دروغ بود بنزین ۵۰٪ راست!!

بالاخره دم خروس از لای قبای بودجه برون آمد و معلوم شد که دولت برای تامین منابع مورد نیاز درهزینه های سرسام آورخود چه خوابی برای قیمت فراورده های نفتی دیده و چگونه قرار است مردم اسیب دیده از رکود و ناتوانی در خرید و درمانده از اشتغال را نقره داغ کند؟ دولتی ها در […]

بالاخره دم خروس از لای قبای بودجه برون آمد و معلوم شد که دولت برای تامین منابع مورد نیاز درهزینه های سرسام آورخود چه خوابی برای قیمت فراورده های نفتی دیده و چگونه قرار است مردم اسیب دیده از رکود و ناتوانی در خرید و درمانده از اشتغال را نقره داغ کند؟
دولتی ها در مقطع بررسی ابتدایی بودجه از ترس افشاگری مجلسی ها نتوانستند دندان روی جگر گذاشته و فعلا از قیمت گازوئیل و بنزین سخنی به میان نیاورند و پیشنهاد رسمی افزایش ۵۰ درصدی بنزین و ۳۰ درصدی برای گازوئیل را رسما و بدون هیچ واهمه از شوک در بازار و مردم در لایحه بودجه ۹۷ اعلام نمودند.
مهمترین توجیهی که دولت در اعلام این افزایش قیمت ها ملاک بهانه و استدلال خود قرار داده است به مقایسه قیمت فوب این نوع محصولات در بنادر ایران است که البته این یک مقایسه بی معنی و بقول ما خبرنگاران شارلاتانیزم خبری است چرا که اگر قرار باشد قیمت کالای داخلی با کالای خارجی مقایسه شود باید کل اقتصاد داخلی با هر اقتصادی در منطقه مقایسه شود زمین ، ساختمان، آب ، برق، اجاره ، درمان، آموزش، حمل و نقل ، و دستمزد از عواملی هستند که قابلیت مقایسه با دیگر کشورها را ندارند.
اولین تخم لق برای افزایش قیمت بنزین در حدود۳ ماه قبل توسط وزیر نفت همین کابینه در هیات وزرا شکسته شد و همین مبنا برای فشار به مردم با استدلال خواستید رای ندین در دستور کار دولت برای بیشتر و بیشتر چزاندن مردم قرار گرفت و این تازه اول ماجراست چرا که به قرار مسموع قرار بوده رقم ۵۰ درصد افزایش قیمت بنزین از اول دیماه اعلام و در بودجه رقم ۲۲۰۰ تومان پیشنها گردد و به عبارتی در طول ۳ ماه دولت نیت افزایش ۱۲۰ درصدی برای بنزین داشت که با هجوم خبری و فشار افکار عمومی نیت خود را به یک مرحله در بودجه تقلیل داد.
زنگنه وزیر نفت در دولت قبلی و فعلی در روزهای پایانی دولت یازدهم (اول مردادماه سال جاری) در برنامه‌ای تلویزیونی در این خصوص گفته بود:
«اگر بخواهیم همین‌طور از خودروهای شخصی استفاده کنیم، هیچ کاری در مدیریت مصرف بنزین نمی‌توانیم انجام دهیم؛ البته سیاست‌های قیمتی هم اثرگذار است که ما متأسفانه دو سال قیمت را افزایش نداده‌ایم و این علامت بدی است.
اعتقادی به این ندارم که برداشتن سهمیه ‌بندی تأثیری در افزایش مصرف بنزین داشته است.
این دولت که در حال تمام شدن است و روزهای پایانی خود را می‌گذراند اما دولت بعدی باید روی افزایش قیمت بنزین فکر کند».
عباس کاظمی مدیرعامل سابق شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و مشاور فعلی وزیر نفت هم سخن از افزایش قیمت فراورده نموده بود و اظهار فضل ایشان هم این بود که «قیمت تمام فرآورده‌ها پایین است، اما رفاه مردم و مدیریت نرخ تورم برای دولت اهمیت بیشتری دارد. قیمت فوب خلیج فارس بنزین رقمی حدود هزار و ۸۰۰ تومان است. قیمت بنزین ایران تقریباً ۸۰۰ تومان کمتر از قیمت فوب خلیج فارس است».
این روند اظهارنظرها در خصوص افزایش قیمت بنزین ادامه یافت تا جاییکه پس از آنکه روحانی ۱۹ آذرماه لایحه بودجه سال آینده کل کشور را به مجلس ارائه کرد، دوباره ماجرای افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین و ۳۰ درصدی گازوئیل به خبری رسانه ای مبدل شد. البته برخی اعتقاد دارند این افزایش قیمت در برخی حوزه ها مفید است
ولو این فرض را در حوزه هایی بپذیریم ، فارغ از تاثیرات مثبت این افزایش قیمت در برخی حوزه‌ ها، اثرات سوء این تصمیم ناشیانه در سایر بخش‌های زندگی مردم، در نحوه برنامه‌ریزی دولت برای این افزایش ، نشان از عدم توجه دولت نسبت به فشار بر معیشت مردم دارد.
اینکه شما نرخ ارز را به بهانه صادرات بالا می برید بعد قیمت فوب کالا را با آن مقایسه میکنید و نرخ کالای داخلی را به آن نسبت میدهید، یعنی زندگی مردم با دلار اداره میشود و مردم این را میفهمند ولو شما خود را به بی توجهی بزنید.
در تاریخ ۲۰ آذر ماه طی سرمقاله ای نوشتم این بودجه شمشیر بر گردن فقراست و این نحوه تصمیم گیری هرچه جلوتر میرویم نگاه دولت به شوراندن مردم را جدی تر میکند. روز گذشته در اصفهان مردم آسیب دیده از بی توجهی بانک مرکزی در جریان موسسات پولی و بانکی شعارهای خوبی ندادند.
این شیوه تصمیم گیری برای انقلاب اسلامی که جز مردم هیچ پشتوانه ای در جهان ندارد رفتارهای دوستانه نیست.
باید به شورای عالی امنیت ملی هشدار داد.
باید به مجلس خبرگان هشدار داد.
باید به حوزه های علمیه هشدار داد .
فاین تذهبون؟؟

حمید رضا نقاشیان
والسلام