به گزارش واحد فرهنگی خبرگزاری صبح اقتصاد مدتی است که اخبار بیماری بازیگران در فضای مجازی منتشر میشود و البته برخی هم به توصیه سازندگان، کرونایی شدنشان را پنهان میکنند.”تکلیف ساخت سریالها در اوج کرونا چیست؟”
حفظ سلامتی هنرمندان و عوامل پروژهها از یک سو و خالی نماندن آنتن پخش و تولید محتوا برای مخاطبی که در خانه مانده از سویی دیگر، مسالهای است که حل آن خود تولیدکنندگان و بازیگران را هم گیج کرده است. از طرفی سیاست یک بام و دو هوای وزارت بهداشت درباره تولید یا معلق کردن پروژه ها هم بر این سردرگمی افزوده است.
علاوه بر این ها، تامین معیشت صدها نفر که در هر پروژه مشغول به کار هستند و اغلب بیمه و منبع درآمد ثانی هم ندارند و تاکنون حمایتی چشمگیر هم از جانب سازمانهای مربوطه از آنها انجام نشده، موضوع دیگری است که در این روزها بسیار قابل تامل است و ماهیت بی پشتوانه هنرمندان کشورمان را بیش از پیش به رخ میکشد.
تهیهکنندگان سریالهای تلویزیونی این روزها بیش از هر کس اصرار به تولید سریع و بی وقفه سریالهایشان دارند؛ آنها میگویند تا جای ممکن دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کردهاند و تشخیص اینکه آیا بازیگران یا عوامل مبتلا در جریان ساخت سریال آنها کرونا گرفتهاند یا نه غیرممکن است.”تکلیف ساخت سریالها در اوج کرونا چیست؟”
آنچه در ادامه می خوانید گفت وگو با سه تن از تهیهکنندگانی است که در دوران کرونا سریال ساختهاند.
هنرمندان ناچار به کار کردن در این شرایطند
سعید سعدی، تهیهکننده سینما و تلویزیون که فصل چهارم از سریال «بچه مهندس» را برای رمضان آماده می کند، درباره تجربه خود از تولید پروژههای مختلف در زمان شیوع کرونا با بیان اینکه افراد نیاز به تامین معاش دارند، اظهار کرد: با رعایت دستورالعملها با مشکلی مواجه نشدیم. به هر حال عوامل قرارداد دارند و نمی توان به آنها گفت از دستمزد خبری نیست و کار به تعویق افتاده تا زمانی که کرونا از بین برود.
تهیه کننده سریال «نجلا» در ادامه بیان کرد: نمیتوان تصمیم غیرکارشناسانه گرفت چون تعداد زیادی پروژه در دست تولید است و حتی با کمترین افراد هم اگر تولید انجام نشود، بیکاری گستردهای را در صنوف مختلف باعث میشود. حق و حقوق این افراد را کجا تامین میکند. مثل بسیاری از مشاغل و حرفههای دیگر که افراد ناچار به کار کردن در این شرایطند، عوامل ساخت سریال ها هم بر اساس اختیار و شرایط ویژه خودشان، حضور در پروژهها را انتخاب میکنند و هیچ اجباری وجود ندارد.
تهیه کننده «گشت ویژه» توضیح داد: تنها اتفاقی که می تواند بیفتد رعایت کامل پروتکل ها و اقدامات بهداشتی است تا خدایی نکرده کسی در زمان کار مبتلا نشود و اگر کسی هم بیمار بود خیلی زود تشخیص داده شود تا بیماری گسترش پیدا نکند. به نظرم توقف تولید عملی نیست اما ما به هر حال تابع دستورات سازمان صداوسیما هستیم.”تکلیف ساخت سریالها در اوج کرونا چیست؟”
سعدی در پایان یادآور شد: سریال «نجلا» طبق چارچوبها همین تازگی تولید و پخشش به اتمام رسیده و خوشبختانه کسی حین تولید مبتلا نشد با وجود اینکه حدود ۱۵۰ نفر به صورت گردشی در پروژه حضور داشتند.
بهروز مفید ـ تهیه کننده «بیگانهای با من است» ـ از تیرماه سال گذشته تا اوایل آبان مشغول تهیه این پروژه تلویزیونی بود که قرار است از شبکه دو سیما روانه آنتن شود.
مفید درباره ابتلای عوامل این پروژه به ویروس کرونا توضیح داد: در حین تولید این سریال خوشبختانه کمترین مشکل را پیدا کردیم، با وجودی که تعداد بازیگران این پروژه هم زیاد بودند و طی ساخته شدن این سریال ما با این بیماری دست به گریبان بودیم اما با رعایت پروتکل ها توانستیم از این شرایط عبور کنیم.
او در ادامه گفت: البته در پلان های آپارتمانی و داخلی فاصله اجتماعی خیلی نمی توانست رعایت شود اما زدن ماسک، انجام تستهای روزانه مثل تبسنجی و سنجش اکسیژن، استفاده از مواد ضدعفونی کننده و … به صورت کامل انجام میشد.
تهیهکننده سریال «محکومین» بیان کرد: حدود ۸ ـ ۹ نفر از حدود ۲۰۰ نفر که به صورت گردشی با ما کار میکردند طی این مدت دچار کرونا شدند. اینکه بخواهیم تفکیک کنیم این ابتلا از افراد داخل پروژه بوده یا از راههای دیگر عملی نیست به این دلیل که بعدازظهر کار پایان می یافت و عوامل به خانه برمیگشتند و برنامه شخصی خودشان را داشتند اما به جز ۳ نفر که خارج از کار هم با هم بودند و با هم مبتلا شدند بقیه طی زمان های مختلف مبتلا شدند و چون دستورالعمل ها رعایت می شد خیلی زود متوجه بیماری شده و ویروس در میان سایر عوامل پخش نشد و گسترش نیافت.”تکلیف ساخت سریالها در اوج کرونا چیست؟”
او با بیان اینکه هیچ یک از بازیگران یا عوامل اصلی مبتلا نشدند، تصریح کرد: اما به هر حال کدام حرفه هست که با این وضعیت، ریسک ابتلا و خطر نداشته باشد؟ به نظرم با توجه به این حجم کاری که انجام دادیم این بیماری خیلی در روند کاری و سلامتی عوامل تاثیرگذار نبود و مشکل حادی ما را اذیت نکرد.
تهیه کننده «هشت و نیم دقیقه» در ادامه خاطرنشان کرد: بسیاری از حرفهها و مشاغل در مقیاس گسترده نیاز به فعالیت دارند و واقعیت این است که تفکیک به این راحتی امکانپذیر نیست. تعطیل شدن هم تا کی؟ «بیگانه ای با من است» یک تجربه بود چون هم پلان های داخلی و هم خارجی داشت و تعداد کمی هم مبتلا شدند. در بهترین حالت از ۲۰۰ نفر حتی اگر در این پروژه هم مشغول به کار نبودند، امکان ابتلای ۸، ۹ نفر وجود داشت.
او افزود: ضمن اینکه اگر خواسته باشیم منطقی نگاه کنیم تعطیلی تولیدات تلویزیونی برای مدت طولانی عملا انجام ناپذیر است؛ حداقل من به عنوان تهیه کننده راهی به ذهنم نمیرسد. فقط تا جایی که توانسته ایم غیر از فاصله اجتماعی که در برخی موارد امکان پذیر نیست بقیه دستورالعمل ها را به صورت کامل رعایت کردهایم و حتی در پذیرایی هم مراقبت های لازم انجام میشد.
باید وسیله سرگرمی و آموزش افراد را در خانه فراهم کنیم
علی اکبر تحویلیان ـ تهیهکننده سریال «از سرنوشت» ـ که در حال حاضر از شبکه دو سیما پخش میشود، درباره ابتلای عوامل این پروژه تلویزیونی به کرونا گفت: هر چند این پروژه بهمن ماه پایان یافت اما از حدود ۵۰ ـ ۶۰ نفری که مشغول به کار بودند در آن زمان خوشبختانه کسی مبتلا به کرونا نشد.”تکلیف ساخت سریالها در اوج کرونا چیست؟”
او با اعلام اینکه سریال دیگری در دست تولید دارد، بیان کرد: به نظر من نمی توان به تعطیلی کامل پروژه ها فکر کرد و باید کارمان را بکنیم. به هر حال خوراک فرهنگی باید تامین شود. نمی شود به همه گفت بیرون نیایید و از آن طرف هم برنامه ریزی مشخصی برای سپری کردن اوقات افراد خانه نشین نداشته باشیم.
تهیهکننده «از یادها رفته» در ادامه توضیح داد: باید وسیله سرگرم شدن و آموزش افراد را در خانه فراهم کنیم. همان طور که تیم های پزشکی نمی توانند در خانه بمانند، تیم های فرهنگی هم که باید خوراک فرهنگی مردم را تامین کنند، نمی توان در خانه نگه داشت.
تحویلیان در پایان تصریح کرد: حتی مشاغلی که این روزها در صف مقدم قرار دارند و بیشتر خسته می شوند مثل کادر درمانی هم زمانی که برای استراحت به خانه می آیند شاید با دیدن تولیدات تلویزیونی مثل برخی سریال ها یا برنامه های مفرح کمی از خستگیشان برطرف شود. به هر حال ما جزو مشاغل خاص هستیم که باید برای مردم کار کنیم.”تکلیف ساخت سریالها در اوج کرونا چیست؟”
- منبع خبر : ایسنا