به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از نیواطلس، انجمن مذکور دو رکورد را در این زمینه تأیید کرده که یکی مربوط به طولانیترین رعد و برق از نظر مدت زمان وقوع و دیگری مربوط به طولانیترین رعد و برق از نظر مسافت است.” ثبت رکورد طولانی ترین رعد و برق جهان”
بر همین اساس در تاریخ ۴ مارس سال ۲۰۱۹ رعد و برقی در کشور آرژانتین به وقوع پیوست که آسمان را به مدت ۱۶.۷۳ ثانیه روشن کرد. این رقم دو برابر بیشتر از رکورد قبلی است که به مدت ۷.۷۴ ثانیه در جنوب فرانسه ثبت شده بود.
طولانیترین رعد و برق از نظر میزان مسافت طی شده نیز مربوط به جنوب برزیل است. این رعد و برق در تاریخ ۳۱ اکتبر سال ۲۰۱۹ رخ داد و پس از آغاز، شعاعهای مختلف رعد و برق مذکور مسافتی بیش از ۷۰۰ کیلومتر را در ابرها تحت پوشش قرار دادند. رکورد قبلی ثبت شده در این زمینه مربوط اوکلاماها در سال ۲۰۰۷ با مسافتی حدوداً ۳۲۱ کیلومتری بود.
محققان میگویند ممکن است در طبیعت رعد و برقهای قدرتمندتری نیز رخ داده باشد، اما فناوریهای فعلی موفق به ثبت و شناسایی آنها نشده باشند.
هر رعد و برق به طور متوسط حاوی ۵ گیگاژول انرژی است که معادل ۱.۴ مگاوات ساعت انرژی برق است. انسان هنوز نتوانسته به علت غیرقابل پیش بینی بودن محل و زمان وقوع رعد و برقها، قدرت بسیار زیاد و مدت زمان کوتاه وقوع انرژی حاصل از این پدیده را جمع آوری و ذخیره کند.
- منبع خبر : مهر