معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ادعای ابردزدی در منطقهای مبنی بر دزدیده شدن فرآیند تشکیل ابر و بارش و انتقال آن به مکانی دیگر از دیدگاه علم هواشناسی امکانپذیر نیست. به نقل از وزارت راه و شهرسازی، داود پرهیزکار، درخصوص ادعای برخی از مسئولین در انجام ابردزدی و برف دزدی از آسمان کشور بیان کرد: […]
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ادعای ابردزدی در منطقهای مبنی بر دزدیده شدن فرآیند تشکیل ابر و بارش و انتقال آن به مکانی دیگر از دیدگاه علم هواشناسی امکانپذیر نیست.
به نقل از وزارت راه و شهرسازی، داود پرهیزکار، درخصوص ادعای برخی از مسئولین در انجام ابردزدی و برف دزدی از آسمان کشور بیان کرد: بحث ابردزدی و مواردی شبیه آن، هیچ پایه علمی نداشته و معمولا از طرف افرادی گفته میشود که مرتبط با این موضوع نبوده و دانشی درباره آن ندارند.
پرهیزکار تأکید کرد: پدیده ابردزدی با توجه به فرآیند تشکیل ابر از نظرعلمی به هیچ وجه امکان پذیر نخواهد بود چرا که ابرها به ویژه ابرهای سیستماتیک که معمولا عمده بارشها به وسیله آنها انجام میشود توسط نیروهای عظیم جوی ایجاد میشوند و گستره وسیعی را در بر می گیرند که امکان دزدیدن آنها به هیچ عنوان فراهم نیست.
معاون وزیر راه و شهرسازی در این خصوص افزود: وقتی ادعا میشود ابردزدی در منطقهای انجام شده بدان معناست که کل شکلگیری فرآیند تشکیل ابر و بارش که ترکیبی از چند عامل بوده، توسط فرد یا افرادی دزدیده شده و به مکان دیگری منتقل شده است که این امر از دیدگاه علم هواشناسی امکان ندارد، در حقیقت جابهجایی جریانات جوی امری امکانناپذیر است، زیرا جریانات جوی از انرژی بسیار بالایی برخوردار هستند که خوشبختانه تغییر آن در اختیار انسان نبوده و از توان قدرتی او خارج است.
رئیس سازمان هواشناسی کل کشور در این راستا بحث برفدزدی را نیز بدون هیچ گونه پایه علمی قلمداد کرد و گفت: این مسئله بدون هیچ تردیدی از سوی سازمان هواشناسی مردود اعلام میشود لذا هرکسی که ادعایی در این رابطه دارد می تواند با حضور در سازمان و شرکت در جلسات کارشناسی به طرح و اثبات ادعای خود بپردازد،اما متاسفانه شاهد هستیم که تمامی بحثهای غیر علمی این چنینی معمولا در سایر نهادهای غیرمرتبط مطرح شده و به جامعه می آید، مانند ادعای فردی که چند وقت پیش در یکی از استانداریهای کشور رفته بود و در شبکه های مجازی گفته بود که از انرژی خاصی برخوردار است که می تواند در هر نقطه از کشور تولید باران کند، این افراد چون کاملا میدانند که مباحث شان غیر علمی است و نمی توانند در مباحث کارشناسی با حضور کارشناسان هواشناسی ادعای خود را اثبات کنند، از نزدیک شدن به سازمان هواشناسی کشور و طرح ادعای خود گریزانند و لذا به سایر ارگانها رجوع می کنند.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود شرایط دمایی کشور در فصل تابستان جاری را در حد نرمال و در نهایت یک درجه بالای نرمال اعلام کرد و گفت: با توجه به پیشبینیهای انجام شده تابستان امسال، تابستانی غیرمعمول در کشور نخواهد بود.
به گفته پرهیزکار بارشها در این فصل چشمگیر نبوده و عمده آن نیز در نوار شمالی، جنوب شرق و نواحی جنوبی کشور رخ خواهد داد که پیشبینی میشود در حد نرمال باشد.