یک مقام مسئول در سازمان بنادر و دریانوردی گفت: ۲۰ میلیارد تومانی که هما از این سازمان قرض گرفته، به صورت وام نبوده و قرار است این شرکت یکجا آن را تا قبل از پایان سال مالی برگرداند. یک مقام مسئول در سازمان بنادر و دریانوردی که خواست نامش ذکر نشود، درباره جزئیات استقراض ۲۰ میلیارد […]
یک مقام مسئول در سازمان بنادر و دریانوردی که خواست نامش ذکر نشود، درباره جزئیات استقراض ۲۰ میلیارد تومانی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران از سازمان بنادر و دریانوردی اظهار کرد: موضوع استقراض برخی دستگاه های تابعه وزارت راه و شهرسازی از سازمان بنادر و دریانوردی موضوع تازه ای نیست و در سال های گذشته نیز اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: در گذشته برخی از دستگاه های تابعه وزارت راه مانند شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران برای برخی امور اجرایی خود مبالغی در همین حدود از بنادر قرض می گرفته اند ولی تا پیش از پایان سال مالی، مبلغ دریافتی را عینا به سازمان بنادر برمی گرداندند.
به گفته این منبع آگاه، از آنجایی که وجوه موجود در دست سازمان بنادر، متعلق به دولت است، این سازمان نمی تواند قرض های خود را به صورت تسهیلات به سایر دستگاه های دولتی بدهد از همین رو هیچ سودی به این وجوه تعلق نمی گیرد و دستگاه قرض گیرنده همان مبلغ را بدون تغییر تا پیش از زمان بازرسی و حسابرسی سالانه، یکجا پس می دهد.
وی تأکید کرد: البته سازمان بنادر در صورتی این مبالغ را قرض می دهد که مطمئن باشد دستگاه قرض گیرنده، توانایی بازپرداخت مبلغ را دارا باشد؛ به همین دلیل عمدتا به نهادهای همتراز سازمان بنادر قرض داده می شود.
روز شنبه در مراسم ورود ۲ فروند ای تی آر به ناوگان هما، محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس از ناتوانی هما در تأمین هزینه های جاری خود انتقاد کرد و از تأمین برخی هزینه ها از محل دیگر نهادهای تابعه وزارت راه و شهرسازی خبر داد.
در پی این اظهارات، فرزانه شرفبافی مدیرعامل هما در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر تشریح جزئیات این استقراض، گفت: هما از آنجایی که در تهیه حقوق بازنشستگان این شرکت در ماه گذشته ناتوان بود، از سازمان بنادر و دریانوردی ۲۰ میلیارد تومان استقراض کرد.